tetor 25, 2009

What is Small Cell Lung Cancer (SCLC)?

Çfarë është e vogla Cell mushkërive Gaforrja (SCLC)? Ka dy lloje të kancerit të mushkërive; vogla qelizave të kancerit të mushkërive (SCLC) dhe jo-vogla qelizave të kancerit të mushkërive (NSCLC). SCLC besohet që të japin llogari për rreth 20% të të gjitha diagnoza e kancerit të mushkërive. Ky lloj kanceri zhvillohet kur qelizat e vogël e fillim të mushkërive të rritet në një mënyrë të shpejtë dhe e pakontrolluar. Përfundimisht kjo çon në formimin e një tumor malinj (kanceroz) në këto qeliza. SCLC shpesh është referuar si qelizë tumor kanzeroz tërshërë sepse qeliza të vogla të mushkërive duken të ngjashme me kënaqur. Në këtë artikull unë do të diskutojnë SCLC në hollësi më të mëdha. Ka në fakt tre lloje të kancerit të mushkërive qeliza të vogla; tumor kanzeroz, qeliza të vogla të përziera / tumor kanzeroz qelizave të mëdha dhe të vogla të kombinuara tumor kanzeroz qelizë. Në çdo lloj qelizat e kancerit rritet dhe të përhapet në mënyra të ndryshme. 1) E VOGLA QELIZA tumor kanzeroz: - Kjo është forma më e zakonshme e SCLC që përfaqësojnë rreth 95% të të gjitha rastet. Ky emër është dhënë vetëm kur kanceri prek qelizat të vogël të mushkërive. 2) PËRZIER VOGLA QELIZA / SHUMICE QELIZA tumor kanzeroz: - Kjo është një më pak të përbashkët nën-lloj të kontabilitetit SCLC për 4% -6% të të gjitha rastet. Kjo ndodh kur dy tumor kanzeroz karakteristikat e qelizave të mushkërive të vogla dhe tumor kanzeroz madh qelizor (një lloj NSCLC) janë të pranishëm. Ky nën-lloj është rezistent ndaj dy kimioterapia dhe rrezatimi. 3) kombinuar VOGLA QELIZA tumor kanzeroz: - Kjo është më pak e zakonshme nën-llojin e SCLC dhe llogarive për rreth 1% të të gjitha rastet. Kjo ndodh kur qeliza të vogla tumor kanzeroz kombinon me qeliza ose tumor kanzeroz squamous (një lloj NSCLC që zhvillohet në qelizat rreshtim frymëmarrjes) dhe / ose adenocarcinoma (një lloj NSCLC që zhvillohet në qelizat e prodhimit të mukusit). Pirja e duhanit është faktor kryesor rreziku për këtë lloj të kancerit të mushkërive dhe mendohet të jetë përgjegjës për më shumë se 90% e dukurive SCLC. Sidoqoftë, ekspozimi ndaj substancave të tjera duke përfshirë asbestit, radonit dhe uraniumi mendohet edhe për të rritur rrezikun tuaj për këtë lloj kanceri. Që SCLC prek mushkëritë tuaja simptome lidhur me këtë lloj kanceri janë të lidhura me këtë fushë të trupit. Disa nga simptomat më të zakonshme të kancerit të mushkërive përfshijnë një kollë të rregullt, frymarrje, dhimbje gjoksi dhe kollitjes deri mukusit ose gjak. Nëse vëreni ndonjë prej këtyre simptomeve që ju duhet të shkoni shihni mjekun tuaj menjëherë dhe të shpjegojnë shqetësimet tuaja. Ata do të jenë në gjendje për të kryer një numër të testeve dhe nëse është e nevojshme të fillojë ju në një plan trajtim SCLC. Shumica e njerëzve nuk kanë dijeni të llojeve të ndryshme të kancerit të mushkërive. Edhe pse i vogël qeliza kanceri i mushkërive është më pak e zakonshme e dy llojeve është ende shumë e rrezikshme dhe mund të provojnë fatale nëse injorohen. Unë shpresoj se ky artikull ka dhënë një kuptim më të mirë të qelizave të kancerit të mushkërive të vogla. Nëse keni ndonjë shqetësim lidhur me këtë kusht atëherë shkoni dhe shihni mjekun tuaj menjëherë. Ata do të jenë në gjendje për të siguruar ju me mendimin e tyre profesionale dhe të ju japin këshilla të mira të mundshme.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info