tetor 25, 2009

Mesothelioma - Not Always Asbestos

Mesothelioma - Jo Gjithmonë Azbesti, Nuk është sekret se gjërat kemi marrë për të dhënë çdo ditë janë bërë njeri materiale. Shumica e kohës ne nuk japim pushim edhe të mendoni se çka objektet ne bashkëveprojnë për çdo ditë është bërë nga. Më çdo gjë, me disa përjashtime, është bërë nga kimikatet. Ky është një shqetësim i rrallë, derisa ajo është zbuluar se një kimike të caktuar mund të shkaktojë probleme mjekësore. Megjithatë, edhe substanca natyrore ndonjëherë mund të na dëmtojë organet tona. Asbest është një nga materialet më të dobishme në tokë. Megjithatë, për shkak të përmbajtjes së tij helmues, disa vende kanë ndaluar përdorimin e asbestit. Ekspozimi i tepërt në këtë lloj materiali mund të shkaktojë sëmundje të mushkërive të tilla si kanceri i mushkërive apo Mesothelioma. Fundit është sëmundje e zakonshme të shkaktuara nga inhalimi shumë e fibrave asbestit, pluhur, pluhur, ose forma të tjera që asbest mund të ketë qenë e frymëzuam në mushkëri. Pesha humbje, dhimbje gjoksi, ethe, lodhje, ngjirurit e zërit, ose kollitet janë disa nga simptomat e zakonshme sëmundjeve të ndryshme. Megjithatë, ata janë edhe simptomat e kësaj sëmundjeje të mushkërive. Kur një person vuan nga Mesothelioma, lëngu mund të rrethojnë mushkëri. Në disa raste, Mesothelioma mund edhe të shkaktojë të mushkërive të rrëzohet. Kjo listë nuk është aspak përmbyllëse të simptomeve të lidhur me Mesothelioma. Ai është këshilluar shumë se në qoftë se keni qenë të ekspozuar ndaj asbest për periudha të gjata kohore dhe që ju mendoni se ju mund të jetë në rrezik për të, që ju të flisni me një mjeku menjëherë. Mesothelioma mund të zbulohet me analiza mjekësore si një MRI, gjoks-rrezet X ose CT scans. Citologjia dhe biopsi mund të zbulojë gjithashtu praninë e qelizave abnormale dhe lëngjeve në mushkëri. Nëse kjo sëmundje nuk trajtohet menjëherë, mushkëritë ndoshta do të rrëzohet. Që asbest shkakton këtë lloj sëmundje të rënda, disa vende të tilla si Zelanda e Re, Brazil, Australi, dhe Mbretërinë e Bashkuar ndaluar këtë lloj materiali. Shumë njerëz besojnë se Shtetet e Bashkuara të ndaluar atë. Megjithatë, nuk ishte. Agjencia për Mbrojtjen e Mjedisit shpenzuar miliona studjuar dhe raportimin e rreziqeve dhe rreziqet që lidhen me asbest. Për fat të keq, një gjykatë federale vendosi se nuk kishte prova të mjaftueshme që kërkojnë një ndalim. Kjo është ende një vend i lënduar me EPA për këtë ditë. Megjithatë, ka disa raste ku kjo sëmundje shkaktohet nga çdo lloj silicates fijor vend e asbestit, edhe pse përqindja është vetëm minimale.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info