tetor 25, 2009

What is Mesothelioma (Asbestos Cancer)?

Çfarë është Mesothelioma (Azbesti Cancer)? Mesothelioma është një tip të rrallë kanceri që besohet të prekë rreth 2000 njerëz në Britani të Madhe të çdo viti. Ai zhvillohet kur qelizat e mesothelium (cipë e hollë që mbulon një gjoks dhe bark) të fillojnë të shumohen në një mënyrë të shpejtë dhe të pakontrolluara dhe mund të marrin deri në 60 vite për të zhvilluar plotësisht. Në këtë artikull unë do të diskutojë mbi këtë lloj kanceri në hollësi më të mëdha. Siç kam thënë tashmë kancer asbest zhvillon në mesothelium. Mesothelium është i ndarë në fakt në dy pjesë. Parë është pleurë cilat linja mushkëri. Pleurë është i përbërë nga një shtresë e brendshme dhe një shtresë e jashtme e cila rrëshqitje mbi njëri-tjetrin si ju frymën. Nëse zhvillohet në këtë zonë është e njohur si Mesothelioma pleural dhe kjo shkakton dy shtresa të bëhet e trashë. Dytë është peritoneum cilat linja barkut dhe gjithashtu ka një shtresë shtresa e brendshme dhe e jashtme. Në qoftë se kjo ndikon në këtë zonë është e njohur si Mesothelioma peritoneal dhe ajo gjithashtu shkakton këto shtresa të bëhet e trashë. Të dyja llojet mund të jenë shumë të dhimbshme dhe të çojë në një numër të simptomeve të padëshirueshme. Pleural Mesothelioma mund të shkaktojë frymarrje, kollitje dhe dhimbje gjoks. Kjo mund të çojë në shpërthim pleural ku lubricating lëngjeve në mushkëri bëhet të bllokuar mes shtresat e brendshme dhe e jashtme e pleurë. Peritoneal Mesothelioma mund të çojë në dhimbje të barkut, problemet zorrë dhe ënjtje në bark. Pothuajse çdo kancerit asbest diagnoza është e shkaktuar nga ekspozimi ndaj asaj substance shumë. Në asbest kaluarën ishte një material shumë popullor e ndërtimit në Mbretërinë e Bashkuar. Megjithatë, si njerëz u bë më i ditur se ata mësuar për rreziqet që lidhen me këtë material. Në veçanti kanë zbuluar se fibrat shumë mirë që përbëjnë azbest lirohen lehtë kur materiali është trajtuar. Kjo çoi në një ndalim të plotë mbi importimin dhe përdorimin e asbestit duke u vendosur në Britani të Madhe në vitin 1999. Kancer Asbesos është një lloj shumë i rrallë e kancerit dhe besohet të prekë një person në çdo milionë. Megjithatë, ajo mund të jetë vdekjeprurës. Nëse ju keni qenë më parë e ekspozuar ndaj asbest ju duhet të shkoni shihni mjekun tuaj menjëherë dhe të shpjegojnë shqetësimet tuaja. Edhe nëse ai rezulton se ju nuk e kanë këtë lloj kanceri është më mirë të jetë e sigurt se sa keq. Përderisa çdo qëllim ka qenë bërë për të bërë këtë artikull të sakta dhe informative, ajo është menduar për informacione të përgjithshme të vetëm. Mesothelioma është shumë serioze, me rrezik për jetën kusht dhe ju duhet të diskutojë çdo shqetësim, trajtimet apo ndryshimet e jetesës plotësisht me mjekun tuaj.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info