tetor 25, 2009

Here's What You Probably Don't Know About Lung Cancer

Here's What You Don't Know Me siguri Rreth Kanceri i mushkërive, nëse ju shortness përvojë fryma, dhe simptoma të ngjashme, kjo është absolutisht e nevojshme që të njoh nga afër veten me kancer të mushkërive. Kanceri i mushkërive është një gjendje në të cilën qelizat abnormale të fillojnë të grumbullohen dhe të përhapur në mushkëri. Në fazat e para të kësaj sëmundje, nuk është e zakonshme që të përjetojnë një shumë të simptomeve. Megjithatë, si sëmundja përparon, simptomat bëhen gjithnjë e më të dukshme. Në qoftë se ju mësoni për simptomat e hershme të kancerit të mushkërive, kjo mund të jetë e mundur për të parandaluar përhapjen e qelizave jo normale në këtë zonë të trupit. Ndërsa kanceri në mushkëri është konsideruar si një nga shkaqet kryesore të vdekjes në individë, ka qenë edhe ai konsiderohet si një nga llojet më të sëmundjeve të parandalueshme. Ky kancer është i lidhur me zgjedhje që shumë njerëz bëjnë dhe kjo është pirja e duhanit. Ndërkohë që ka raste të këtij lloji të kancerit të ndodhin në një nonsmoker, këto raste janë relativisht të rralla. Shumica e të cilat zhvillojnë këtë gjendje jo vetëm që pi duhan, por janë gjenetikisht në rrezik për sëmundje si. Ka shumë raste në të cilat një person që kurrë nuk ka pirë përvetëson këtë lloj kanceri. Shumica e këtyre rasteve përfshijnë ato që janë ekspozuar ndaj tymit të dytë të drejtpërdrejtë mbi një bazë të rregullt gjatë gjithë jetës së tyre. Ka një numër të simptomeve nga kanceri në mushkëri. E mëposhtme paraqet disa nga simptomat më të zakonshme që mund të jetë me përvojë: 1. Shumë njerëz do të fillojë të zhvillojë një kollë që ndodh në një bazë të rregullt. 2. Për shumë, kjo kollë do të shkojë larg, por për ato që vazhdojnë të përjetojnë kollë, shqetësime duhet të vlerësohet nga një profesionist mjekësor. 3. Për shumë, ky lloj i kancerit të bën të njohur veten nga dhimbja që ka ndjerë në zonën e kraharorit. Kjo është shpesh një dhimbje e lehtë, por kurrë dhimbje që duket me të vërtetë të shkojnë më larg saj. 4. Shumica e atyre që kanë gjetur se ata e kanë këtë kusht kanë zbuluar se ata kanë gulçim mbi një bazë të rregullt. Kjo shkaktohet zakonisht nga një rritje në dhe rreth zonës mushkëri që konsiderohet të jetë abnormale. 5. Duke infeksione të rregullt që të përfshijë sistemin e frymëmarrjes mund të jetë një tregues se kanceri është i pranishëm në mushkëri. Këto infeksione mund të përfshijnë butë për bronkit të rënda, ose edhe pneumoni në disa raste. Në përfundim, siç u tha këtu, në mënyrë tipike të kancerit në mushkëri ndodh në individë që pinë duhan në një bazë të rregullt. Mirëpo, tymi i dorës së dytë dhe fajtorët të ngjashme mund të rezultojë në një individ i cili nuk pi duhan për të blerë kusht. Në rast se mendoni se ju keni një shans të lartë të zhvillimit të kancerit të mushkërive, kjo është e rëndësishme që ju të mësoni të gjithë që ju jeni në gjendje të për gjendjen. Në këtë mënyrë, ju mund të punoni ngushtë me mjekun tuaj për të siguruar që faktorët e rrezikut janë ulur tuaj dhe që ju të trajtohen në kohë, nëse zhvillimin e qelizave abnormale, mund të ndodhë.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info