tetor 25, 2009

Asbestos Cancer - What is It?

Asbest Cancer - Çfarë është kjo? Minerare dhe përdorimi i asbestit filloi në 1800 të fundit. Ajo ka qenë përdorur për të bërë çimento të fortë, si mbulim, izolimin, fireproofing, dhe të papërshkueshëm nga zëri. Në ndërtimin e anijeve ata e përdorin atë për izolimin e gypave me ujë të nxehtë, tuba me avull, dhe kaldaja. Është përdorur në këpucë frenave dhe pads tufë. Ky material ndërtimi ka qenë përdorur në shtëpitë, fabrikat, dhe ndërtesat publike. Azbesti kanceri shkaktohet nga ekspozimi ndaj asbest, të cilat janë minerale fijor. Për një kohë të gjatë ishte konsiderohet i sigurt. Por kjo është një kanserogjen dhe që rreth shkakton kancer të mushkërive dhe kancerit Colorectal mes të tjerët. Afër dhjetë mijë njerëz në Shtetet e Bashkuara vdesin nga efekti i saj carcinogenic çdo vit. Mesothelioma është e rrallë dhe nuk është shëruar zakonisht. Është lloj më tipike të kancerit të shkaktuara nga të afërt me asbest. Deri në tridhjetë për qind e njerëzve të diagnostikuar me Mesothelioma nuk ka dhënë se ata kanë qenë të ekspozuar ndaj kanserogjen. Kjo sëmundje sulmeve mesothelium, ky është rreshtim i hollë e mushkërive, barkut, dhe zemra. Shkakton dy lloj i kancerit të mushkërive: qeliza të vogla dhe jo-qeliza të vogla. Tetëdhjetë për qind e kësaj forme të kancerit të mushkërive është jo-qeliza të vogla. Simptomet e kësaj sëmundjeje zakonisht ndodhin vite më tej kohën e ekspozimit si Mesothelioma dhe llojet e tjera të kancerit asbest. Asbestozë është një sëmundje të mushkërive të shkaktuara nga ekspozimi ndaj asbest. Ajo dëmet dhe plagët mushkëritë dhe më vonë mushkëritë nuk mund të zgjerohet dhe me kontratë të saktë. Kjo është një lloj fibrozë pulmonare dhe merr deri në tridhjetë vjet për të treguar lart. Nëse ekspozimit ndaj asbest është ndalur ndërpret fibrozë. Megjithëse asbestozë ka simptoma të ngjashme me çrregullime të tjera të frymëmarrjes të zhvillohet në mënyra të ndryshme gjatë periudhave të zgjatur kohe. Simptomet e asbestozë janë: · Shortness fryma nëse ushtruar dhe më vonë në pushim · Tolerancë për ushtrimin e aktivitetit fizik apo zvogëlon · Dhemb kraharori · Kraharori është i ngushtë · Ndonjëherë gisht Clubbing Ka faktorë të tjerë të marrin në konsideratë kur llogaritet rrezikun e zhvillimit të një kanceri asbest ose asbestozë. Nëse dikush pi duhan kjo mund të rrisë rrezikun e tij për të marrë një sëmundje asbest lidhur. Zhvillimi i një sëmundjeje të lidhur si jo-malinje, sëmundjet e mushkërive të shkaktuara nga pleural asbest mund të ndihmojë sjell kanceri i mushkërive dhe pirja e duhanit, plus faktori asbest janë një kombinim që rrit shanset e zhvillimit të kancerit të mushkërive më shumë se sa vetëm kanserogjen. Këto janë simptoma të sëmundjeve asbestit detyruar: · Ngjirurit e zërit · Wheezing · Kollë e vazhdueshme · Gjakut në të lëngshme coughed nga mushkëritë · Dhimbje kraharori ose ajo merr ngushtë · Hard për gëlltitje · Fytyrës dhe qafës shtohet · Oreks Lose · Peshë Lose · Anemik · Dhimbje koke · Lodhje Asbest ende përdoret për qëllime komerciale është e njohur të shkaktojë kancer duke përfshirë format gastrointestinale dhe të tjera të sëmundjes së mushkërive. Statistikave për asbest sëmundje të lidhura janë rritur në njëzet vitet e fundit. Mendohet se ajo ka ngadalësuar tani dorëheqjen për shkak të vetëdijes më shumë rrezik. Nuk ka ende mosmarrëveshje sa i përket se a ka një nivel pragun e ekspozimit që shkakton sëmundje nga asbest, disa mendojnë se çdo nivel është i rrezikshëm.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info