tetor 25, 2009

5 Things You Can Do to Prevent Lung Cancer

5 Gjërat Ju mund Mos të parandalojnë kancerin e mushkërive Kanceri i mushkërive është një formë që është mjaft e vështirë për të trajtuar. Thjesht vendos kancer të mushkërive është kanceri prek indet e mushkërive duke e bërë të vështirë për shkëmbimin e gazrave në sistemin e frymëmarrjes. Është shumë i pakuptueshëm dhe kështu të vështirë për të diagnostikuar. Simptomet nuk janë jashtë zakonshëm dhe kështu mund të çorientojnë mjeku. Pacientët vuajnë shumë dhe trajtimi është i kufizuar dhe të lokalizuara. Parandalimi është forma më e mirë për shërim sa kanceri është i shqetësuar që të gjitha format e kancerit janë torturous në mendjen dhe trupin e individit. Parandalimi është më e lehtë ku kanceri i mushkërive është i shqetësuar. Shmangia e rrezikut të substancave që shkaktojnë, shanset e zhvillimit mund të zvogëlohet ose të paraqitjes së saj mund të zgjatet. Gjërat që mund të bëhet për parandalimin e kancerit të mushkërive janë: Quit Smoking: Pari dhe faktori kryesor është, natyrisht, pirja e duhanit. Ky është shkaku kryesor i kancerit të mushkërive. Një vdekje rreth 87% të ndodhë për shkak të kancerit të mushkërive shkaktohen nga pirja e duhanit. Make trupin tuaj të duhanit pa pagesë. Kjo është mbrojtje më të mirë të mundshme kundër kancerit të mushkërive. Duke nisur zakonin mund të jetë e vështirë, por sigurisht do të jetë më mirë se sa vuajnë nga kanceri i mushkërive. Një tjetër aspekt i duhanit është efekt ajo ka tek njerëzit e ekspozuar ndaj tymit. Tymi Secondhand ose tym del nga cigare, puro dhe tubacionet është carcinogenic. Ky tym është i njohur për të përmbajë më shumë se gjashtëdhjetë carcinogens ose agjentët që mund të shkaktojnë procesin e zhvillimit të kancerit. Këto carcinogens shkaktojnë ndryshime në ndarjen qelizore dhe zhvillimit. Ndarjeve jonormale japin rritje të numrit të tepërt të qelizave të cilat nuk kanë proceset rregullatore që rregullon ato dhe kështu shkakton malfunctions çojnë në malignancies. Hani fruta dhe perime: Natyra na ka dhënë vetë me kimikatet e nevojshme për të luftuar kancerin. Antioksidantë dhe flavanoids janë substanca se ndihma në riparimin e qelizave të dëmtuara dhe ndihmon në mbrojtjen e materialit bërthamor ose ADN-së. Këto substanca janë në dispozicion në bollëk në fruta dhe perime. Pesë pjesë Konsumimi i frutave dhe perimeve në një ditë do të shkojnë deri në mbajtjen e kancerit në gji. Njerëzit të cilët janë fizikisht aktiv dhe i aftë kanë shanset më të vogël për të qenë nënshtruar nga kanceri. Mbajtja e një peshë të shëndetshme do të ishte i dobishëm. Shmangni Ekspozimi ndaj të radonit: Radonit është një substancë që është shumë carcinogenic. Ekspozimit të radonit dhe gazeve të tjera të tilla radioaktive mund të shkaktojë kancer të mushkërive. Radonit është një efekt anësor i degradimit të uraniumit. Kjo është një pa erë, i pangjyrë, gaz pa shije që nuk mund të hetohen lehtë. Shtëpitë e ndërtuar mbi depozitave natyrore të uraniumit mund të ketë të radonit në to dhe ekspozimi ndaj kjo është e rrezikshme. Homes duhet të kontrollohet dhe provë për praninë e këtij kanserogjen vdekjeprurëse. Shmangni Ekspozimi ndaj ndotësve në vendin e punës: Ndotës si benzinë, arsenik, beryllium, vinyl chloride, chromates nikel, gaz mustardë, produktet e qymyrit, ethers chloro metil, shter naftë janë carcinogens ose agjentët e shkaktojnë kancerin. Workplace mund të vë në dukje që të këtyre agjentëve dhe ajo duhet të reduktohet ose të kufizuar në harmoni me punëdhënësin. Chemoprevention: Shumë të veçanta të kancerit barnave natyrore mund të ndryshojë disa herë procesin e kancerit. Këto droga mund të merren për të parandaluar kancerin e ndodhura në pacientët me histori të gjendjes. Zona që kanë të bëjnë me chemoprevention është nën hulumtim aktiv klinik. Për shëndetin tënd!

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info