tetor 25, 2009

Mesothelioma, The Greatest Workplace Hazard Ever

Mesothelioma, Workplace Greatest Ever Hazard, Mesothelioma është tip i kancerit të shkaktuara nga ekspozimi ndaj asbest. Asbest ishte duke u përdorur në industrinë e ndërtimit për një kohë të gjatë për shkak të saj karakteristike zjarr rezistent dhe me kosto të lirë. Një problem i madh filloi që lindin kur asbest grimcave thithur nga njerëzit filluan të kërcënojnë jetën e tyre. Mesothelioma vrasës është një sëmundje e shkaktuar kryesisht nga ekspozimi ndaj asbest. Një numër i njerëzve kanë nënshtruar Mesothelioma që Vitet 1800 në fillim, sepse atëherë, askush nuk e dinte se ishte shkaktuar nga ekspozimi i asbest. Gulçim për shkak të shfrim pleural është një simptomë shumë e zakonshme të Mesothelioma. Mesothelioma është zhvillimi i qelizave malinje në mesothelium e cila është një mbrojtës që mbulon që mbulon të gjitha organet e brendshme. Mesothelioma zakonisht ndikon pleurë e mushkërive, por mund të ndodhë edhe në peritoneum dhe cipë e zemrës. Diagnostifikimi i një personi me Mesothelioma është pak i ndërlikuar edhe pse Scans CT dhe X-rrezet e gjoks do të jetë në dispozicion. Mesothelioma ishte e qetë të përbashkëta në të minatorëve dhe punëtorëve të fabrikës, të cilët ishin duke punuar në minierat asbestit dhe mullinj. Por pluhuri nga asbest mund të hyjë edhe tub erë e një personi i cili nuk ishte duke punuar ne minierat asbestit dhe mullinj dhe të bëjë vepër të tij. Kjo ishte kthyer në vitin 1929 se parë ndonjëherë ligj është ngritur padi kundër një prodhues asbestit dhe pohojnë se është zgjidhur. Por avokatët të cilët trajtohen rast nuk ranë dakord që të merret me më shumë raste të tilla dhe për të mbërthyer pjesën e tyre të volitshëm. Kostume Ligj kanë qenë në shtëpi gjykatë në çdo pjesë të Shteteve të Bashkuara për moshat tani dhe miliarda dollarë janë dhënë si kompensim për ata pak pa fat që e kundërshtoi sëmundje vrasës. Trajtimi i Mesothelioma nuk ka qenë provuar të jetë një kurë edhe pse ka zgjatur kohën mbijetesën e atyre shpirtrat e dënuar. Mbretëria e Bashkuar ndaloi përdorimin e asbestit kafe dhe blu mbrapa në vitin 1985 dhe përdorimin e asbestit chrysotile u ndalua në vitin 1999. Kryesisht të gjitha vendet e zhvilluara e kanë ndaluar përdorimin e asbestit sepse ai ka paraqitur të tillë një kërcënim i madh për shëndetin e racës njerëzore. Njerëzit që marrin prekur me Mesothelioma merrni një shans mjaft të mirë të paditur ata që janë përgjegjës për të bërë ata duke iu afruar për pluhurin vdekjeprurës asbest. Ky pluhur asbest është e zakonshme në oborre hedhurinë, oborre të vjetra të anijeve dhe materiale ndërtimi njësitë prodhuese. Edhe pluhuri inhaling asbest është më se e mjaftueshme për të prish shëndetin e një personi dhe jetës. Midis 1940 dhe 1979 një befasues 27.5 milion njerëz ishin të ekspozuar ndaj asbest e cila është shkaku kryesor i atyre që jetojnë me ankth e tyre Mesothelioma. Ata miliona njerëz kanë qenë paraqitjen e rasteve kundër atyre që janë përgjegjës për ekspozimin e tyre në pluhur asbestit vrasësin dhe e kanë marrë shuma të bukur zgjidhje nga kompanitë përgjegjëse për Sëmundjet e tyre dhe vdekjen e të dashurit e tyre. Edhe markë Kent i cigareve të përdorura asbestit në filtra rrugën e tyre mbrapa në vitet 1950, të cilat shtohen numri i të vdekurve e pacientëve Mesothelioma që humbën jetën e tyre, e cila gjithashtu ka rezultuar në miliona dollarë në vendbanime ligjore.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info