tetor 25, 2009

Lung Cancer Symptoms - What to Look For

Kanceri i mushkërive Simptomat - Çfarë do të shqyrtojë për kancerin e mushkërive simptomet janë shumë të paqarta dhe mashtruese. Mostly kusht është diagnostikuar vetëm pasi ka arritur fazat e avancuara. Deri tani nuk ka ndonjë procedurë të shqyrtimit për kancerin e mushkërive. Simptomat janë pothuajse jo ekzistente ku kanceri i mushkërive është i shqetësuar. Nuk mund të jetë një kollë e butë apo gulçim që mund edhe t'i atribuohet disa infeksioneve respiratore. Kjo është arsyeja kryesore se pse shumica e rasteve të kancerit të mushkërive te undiagnosed në fazat e hershme. Vetëm një i varfër 16% të rasteve janë diagnostikuar në fillim të mjaftueshme për të lehtësuar trajtim dhe shërim. Disa nga simptomat që ne mund të hetojë janë si vijon: 1 - Një kollë e vazhdueshme të reja që nuk pranon të shkojë larg. Duhanpirësve zakonisht kanë kollë, por nëse ato kanë kancer ashpërsia e kollë do të jenë të ndryshme. 2 - dhimbje kraharori është një tjetër tregues që zakonisht shkon pa u vënë re. Dhimbje mund të thelluar me vështirësi në frymëmarrje shoqëruar me kollë apo qeshur. 3 - fyt është i ngjirur dhe kur shoqërohet me wheezing mund të tregojë inflamacion të mushkërive e cila mund të kancerit. 4 - Nuk ka humbje graduale e peshës për shkak të humbje e oreksit. 5 - Hemoptysis ose kollitjes deri gjakut është një tregues i sigurt nga kanceri. Coughed deri gëlbazë do të jetë me ngjyrë ndryshk që tregon praninë e gjakut. 6 - Pacienti mund të vuajnë nga gulçim shkak për bllokimin e ajrit të shkaktuara nga derdhje lëngu pleural ose grumbullimin rreth mushkërive ose përhapja e tumorit në mushkëri. 7 - sëmundje e përsëritura të frymëmarrjes si bronkit dhe pneumonia janë një shkak për shqetësim. Kjo mund të jetë tregues të kancerit të mushkërive. Kancerit metastasizes ose përhapen në organet e tjera në trup, e nëse ajo shkon zbulohet në fazat e para ose në fillim. Kanceri i mushkërive zakonisht është gjetur të përhapet për kockat, trurin, mëlçisë, cipë e zemrës ose rreshtim të zemrës, gjendra të veshkave dhe gjithashtu nga një të mushkërive në një tjetër. Përhapja e kancerit të sjell me vete fillimin e simptomeve më shumë si -- 1 - dhimbje Bone nëse kanceri është përhapur në eshtra. Dhembja është ndjerë në kockave prapa ose rruaza, kocka e kofshës dhe kockat duke e bërë deri brinjë. 2 - Dhimbje koke, dobësi e vizionit, mpirje e appendages, marramendje dhe konfiskimet në qoftë përhapjen e kancerit në tru. 3 - Verdhëza është shkaktuar kur mëlçisë është i prekur nga mëlçisë. Kjo zakonisht nuk është zbuluar dhe është zbuluar shumë vonë. Simptomat fillestare të kancerit të mëlçisë janë të përhapur nuk ekzistojnë. 4 - Nëse përhapjen e kancerit ndikon pastaj nyjet limfatike gunga të shfaqen në sipërfaqe të trupit zakonisht në qafën ose mbi kocka kular. Clubbed gishta, anemi, lodhje, humbje peshe, dobësi e muskujve, skuqjen e lëkurës, përmbajtjen më të ulët natriumi, degjenerimi i trurit etj jane te gjitha simptoma që janë gjetur të ekzistojnë në të gjitha llojet e kancerit duke përfshirë edhe kancerin e mushkërive. Gjoks i rastësishëm rrezet x kryer për infeksionet e tjera të ndihmojë në identifikimin e kushteve që nuk shkaktojnë simptome të veçanta që pikë ndaj kancerit të mushkërive.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info