tetor 25, 2009

3 Popular Mesothelioma Tests

3 Online Testet Mesothelioma Mesothelioma është një nga format e rralla të kancerit me rreth 2000 raste të raportuara në Britani të Madhe të çdo viti. Ka dy lloje të Mesothelioma, Mesothelioma pleural (e cila shkakton rreshtim i mushkërive për të bërë më të trashë) dhe peritoneal Mesothelioma (e cila shkakton rreshtim të barkut të bëhet e trashë). Të dyja këto forma të kancerit janë pothuajse gjithmonë të shkaktuara nga ekspozimi i asbest kështu asbest pseudonim kancer. Pavarësisht se është një nga llojet më të zakonshme të kancerit ka ende një numër i testeve atje që unë do të përshkruar në këtë artikull. 1) X-RAY: - Një nga testet e parë mjeku juaj ka gjasa të rekomandojë është një x-ray e gjoksit, barkut ose të dyja. Kjo do të lejojë që ata të shohin një numër të gjëra. Së pari, ajo mund të zbulojnë praninë e asbestit në ose rreth mushkëritë ose stomak. Së dyti, ai do të zbulojë çdo ndërtimin e lëngjeve ose rreth mushkërive (i cili mund të kthehet të jetë shfrim pleural) ose rreth barkut (i cili mund të kthehet të jetë ascites). Së fundi, ai do të lejojë mjeku juaj për të parë ndonjë trashje, ënjtje, gunga apo tumore të mushkërive dhe rreth barkut që mund të kthehet të jetë Mesothelioma. Nëse x-ray ka zbuluar ndonjë nga anomalitë mbi mjeku juaj ka gjasa të rekomandojë analiza të mëtejshme. 2) FINE gjilpërë aspiratën Citologjia (FNAC): - Në qoftë se x-ray nxjerr në pah një të ndërtuar së lëngjeve në rreshtim të mushkërive ose të barkut mjeku juaj ka të ngjarë të sugjerojë FNAC. Ky test përfshin duke përdorur një gjilpërë gjobë për të marrë një kampion uji nga ose pleurë (rreshtim i mushkërive) ose peritoneum (rreshtim të barkut). Pastaj lëngu mund të testohet në një laborator për praninë e qelizave kanceroze Mesothelioma. Nëse FNAC tregon se lëngu përmban qelizat Mesothelioma mjeku juaj do të jetë në gjendje për të diskutuar mbi mundësitë e trajtimit me ju. 3) biopsi: - Nëse x-ray e zbulon ndonjë anomalitë në formën e pleurë ose peritoneum mjeku juaj ka gjasa të rekomandojë një biopsi. Kjo zakonisht përfshin përdorimin e një lloji të veçantë e gjilpërës për të marrë një mostër e qelizave nga zonat e prekura. Këto qeliza pastaj mund të analizohen në një laborator për praninë e qelizave kanceroze Mesothelioma. Nëse qelizat kanceroze janë zbuluar mjeku juaj do të jetë në gjendje të flisni ju me opsionet e trajtimit në dispozicion. Edhe pse Mesothelioma është një nga llojet e kancerit rarest se nuk do të thotë që ju duhet të lënë pas dore testet në dispozicion. Nëse ju keni qenë më parë e ekspozuar ndaj asbest ose kanë ndonjë arsye për të besuar që mund të keni kontraktuar këtë lloj kanceri te flisni me mjekun tuaj menjëherë. Mesothelioma është shumë më e shërueshme, kur ajo është identifikuar në fillim dhe se mund të arrihet vetëm përmes testimit të duhur. Përderisa çdo qëllim ka qenë bërë për të bërë këtë artikull të sakta dhe informative, ajo është menduar për informacione të përgjithshme të vetëm. Mesothelioma është shumë serioze, me rrezik për jetën kusht dhe ju duhet të diskutojë çdo shqetësim, trajtimet apo ndryshimet e jetesës plotësisht me mjekun tuaj.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info