tetor 25, 2009

New American Mesothelioma Epidemic Predicted

Mesothelioma e Re epidemia e parashikuare, Northwestern Montana mund të presin një epidemi e Mesothelioma në 10-20 vitet e ardhshme, sipas Dr Alan Bardhë, një pulmonologist i cili punon intensivisht në sëmundje asbest. Shkrim në Journal Amerikane të Mjekësisë Industriale, Dr Bardhë njoftoi se punëtorët dhe banorët e tjerë të ekspozuar ndaj asbest në minierë WR Grace Vermiculite në Libby, MT do të zhvillojnë sëmundje në dy dekadat e ardhshme. Mesothelioma është një kancer i mesothelium, cipë e hollë që linjat gjoks dhe zgavrën barkut, dhe mbulon organet brenda secilit nga këto dëmtimit të dhëmbëve. Mesothelioma është një kancer relativisht të rrallë, të kontabilitetit për vetëm 1% të të gjitha diagnoza e kancerit, dhe pothuajse të gjitha rastet e Mesothelioma janë të lidhura me ekspozimin asbest. Ajo është shkaktuar nga inhalimi i fibrave azbestit mikroskopike. Fibrave thithur punës rrugën e tyre në zgavrën gjoks ose zgavrën barkut, dhe të dorëzoni në mesothelium. Thickens cipë në një lëkurë të vështirë, i papërkulur, duke formuar gunga dhe nodules. Indeve kanceroze zgjerimit prodhon sasi të mëdha uji që turma zgavrën pleural ose të barkut, dhe vetë kanceri fasha organet pranë. Sëmundja përparon ngadalë; simptome mund të mos paraqitet për 15 vjet, ndonjëherë për sa kohë që 40 vjet pas infektimit fillestar. Mesotheliomas Pleural, përfshirë mushkëri, ndodhin rreth katër herë më shpesh si peritoneal Mesothelioma. Në Mesothelioma pleural zakonisht vetëm një të mushkërive është i përfshirë. Në mesin e viktimave Mesothelioma ka pesë herë më shumë burra si gra, një fakt që pasqyron shpërndarjen e burrave dhe grave në punë me ekspozim të lartë ndaj asbest. Mesothelioma hulumtuesit kanë përcaktuar se ekspozimit të fibrave ajrore asbest për aq pak sa një ose dy muaj mund të çojë në zhvillimin e Mesothelioma 30-40 vjet më vonë. Minave vermiculite në Libby, MT mbyllur në vitin 1990, por banorët e zonës dhe punëtorëve të përkohshëm kishte qenë ekspozuar për dekada para se atëherë. "Shkallën e epidemisë së Mesothelioma mjedisore për shkak të ekspozime bazuar në Libby do pik ndoshta jo për një tjetër 10-20 vite," shkruante Bardhë. "Ky është një problem publik shëndetësor me madhesi te konsiderueshme dhe pikë nevojë për mbikqyrje dhe zbulimin e hershëm të sëmundjes." Zbulimi i hershëm i ofron mundësi pacientëve të gjerë për trajtim, dhe shpesh për një jetëgjatësi më të gjatë nga ky kancer agresiv. Avokati San Diego Mesothelioma Frederik Schenk dhe ekipi i Casey Gerry e avokatëve asbestit dhe paralegals në Kaliforni kanë ndihmuar mijëra njerëz përmes procesit të ankesave dhe përmes procesit gjyqësor në lidhje me Mesothelioma sëmundje. Puna e tyre ka arritur të kompensimit për viktimat asbest nga kompanitë që produktet e prodhuara, instaluara dhe shitur asbest gjithë Shtetet e Bashkuara.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info