tetor 25, 2009

3 Mesothelioma Treatments Explained

3 Trajtimit shpjegoi Mesothelioma Mesothelioma është një nga llojet më të rralla të kancerit dhe është pothuajse gjithmonë e shkaktuar nga ekspozimi i fundit për të asbest. Ai besohet të ndikojë rreth 2000 njerëz në Britani të Madhe të çdo viti. Ka dy forma të ndryshme të Mesothelioma, Mesothelioma pleural (që bën rreshtim të mushkërive bëhen të trashë) dhe peritoneal Mesothelioma (që bën rreshtim të barkut të bëhet e trashë). Duke qenë të diagnostikuar me këtë lloj kanceri nuk është një përvojë e këndshme. Megjithatë, ka mundësi trajtimi në dispozicion. Në këtë artikull unë do të jem shpjeguar tre prej trajtimeve Mesothelioma lartë. 1) Kirurgjisë: - Nëse ju keni Mesothelioma pleural dhe është në fazat e hershme, operacioni mund të jetë një alternativë praktike trajtim. Megjithatë, ajo nuk mund zakonisht të përdoret për të trajtuar Mesothelioma peritoneal. Kur operacioni është e mundur kjo zakonisht do të përfshijë një pleurectomy (duke hequr një pjesë ose të gjitha pleurë dhe indeve përreth të mushkërive), por ndonjëherë një ekstra-pneumonectomy pleural (heqjen pleurë, diafragma, tumor dhe mushkëri tërësi) është e nevojshme për më shumë kanceret e avancuar. Kimioterapia 2): - Ky trajtim Mesothelioma përfshin duke përdorur medikamente anti-kancer të ngadalësojë rritjen e tumorit. Ajo gjithashtu mund të ndihmojë në uljen e çdo simptome të padëshirueshme. Për fat të keq, në shumicën e rasteve vetëm kimioterapia, nuk është e mjaftueshme për shërim Mesothelioma dhe në vend të ndihmon të sigurojë sufferers me një cilësi më të mirë të jetës. Megjithatë, ajo mund të jetë në fuqi pas operacionit per vrasjen e mbetur jashtë çdo qelizat e kancerit dhe uljen e rrezikut të përsëritje. Trajtim kimioterapia, ka ardhur me anën e disa efekte të padëshirueshme. Efekti kryesor është se pala droga përdoret shpesh të vrasë disa jo kanceroze edhe qelizat e cila ju bën më të ndjeshëm ndaj infeksioneve dhe mund të ju lodh më lehtë. Ka efekte të tjera të lidhura pala e cila përfshin humbjen e flokëve, neveri dhe diarre. Megjithatë, këto të varet nga lloji i drogës kimioterapi duke u përdorur. 3) RADIOTHERAPY: - Kjo përfshin përdorimin e rrezatimit të lartë të energjisë trarëve të shkatërruar qelizat kanceroze. Radiotherapy është përdorur shpesh për lehtësimin e çdo simptome të padëshirueshme, por ndonjëherë mund të provojë një trajtim efektiv për Mesothelioma. Ajo mund gjithashtu të përdoret për të tkurret tumorale para operacionit dhe për të zvogëluar rrezikun e kancerit të kthehen pas një operacioni. Trajtim Radiotherapy gjithashtu ka vjen me disa pasoja anësore të padëshiruara. Këto përfshijnë të përzier, të vjella dhe lodhje. Megjithatë, këto efekte të padëshiruara dhe ashpërsia e tyre ndryshon në varësi me forcën e rrezatimit të përdorur dhe kohëzgjatjen e trajtimit radiotherapy. Mesothelioma është shumë e rrallë, por si çdo e kancerit të tjera ajo mund të provojë fatale nëse injorohen. Askush nuk dëshiron të jetë diagnostikuar me një gjendje si kjo, por ajo mund të trajtohet. Ky artikull ka diskutuar tre variantet që janë në dispozicion, por për të marrë foto e plotë ju duhet të shkoni të parë mjeku juaj. Ata janë profesionistë dhe ata do të jenë në gjendje të zgjedhin llojin më të mirë të trajtimit për ju dhe rrethanat tuaja. Përderisa çdo qëllim ka qenë bërë për të bërë këtë artikull të sakta dhe informative, ajo është menduar për informacione të përgjithshme të vetëm. Mesothelioma është shumë serioze, me rrezik për jetën kusht dhe ju duhet të diskutojë çdo shqetësim, trajtimet apo ndryshimet e jetesës plotësisht me mjekun tuaj.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info