tetor 25, 2009

4 Major Risk Factors For Small Cell Lung Cancer

4 Faktorët kryesor të rrezikut për kancer të vogla Cell mushkërive Kanceri i mushkërive mund të ndahen në dy lloje; vogla qelizave të kancerit të mushkërive (SCLC) dhe jo-vogla qelizave të kancerit të mushkërive. Llogaritë SCLC për rreth 20% të të gjithë kancereve të mushkërive. Ajo shpesh është referuar si qelizë tumor kanzeroz tërshërë sepse qeliza të vogla të mushkërive kanë një pamje të ngjashme me kënaqur. SCLC zhvillon kur ka një rritje të shpejtë dhe të pakontrolluar të qelizave të vogël të mushkërive që përfundimisht çon në një malinje (kanceroz) tumor formuar. Në këtë artikull unë do të diskutojë mbi katër faktorë të rrezikut që mund të kontribuojnë në zhvillimin e këtij kanceri. 1) e duhanit: - tymi i duhanit është faktor kryesor rreziku për të gjitha llojet e kancerit të mushkërive. Kjo është e lidhur fuqishëm me SCLC dhe besohet të jetë përgjegjës për më shumë se 90% të rasteve. Edhe nëse ju nuk pi duhan personalisht po rreth të tjerët që nuk mund të ndjeshme rrezikun e kontraktuese këtij lloji të kancerit. Arsyeja se tymi i duhanit është një faktor i fortë i tillë rrezik për SCLC është se ajo është e plotë të carcinogens (substanca që shkaktojnë kancerin). Sipas Cancer Research UK tymit të duhanit mund të përmbajë deri në 70 carcinogens ndryshme. Këto carcinogens janë provuar shkencërisht për dëme të ADN dhe ndryshojnë gjene të rëndësishme të cilat pastaj mund të shkaktojnë qelizat e trupit tuaj për të shumohen në një mënyrë të shpejtë dhe të pakontrollueshme. Kur thith tym duhani (direkt ose nëpërmjet një cigare ose tërthorazi përmes tymit të dorës së dytë) dhe i këtyre carcinogens shkoni direkt në mushkëritë tuaja përmirësuar në masë të madhe rrezikun e kancerit të mushkërive dhe SCLC zhvillim. 2) uraniumi: - Ekspozimi ndaj uraniumit është menduar për të rritur rrezikun e zhvillimit të të gjitha llojeve të kancerit të mushkërive. Megjithatë, ai është më i fuqishëm i lidhur me zhvillimin e SCLC. Një kombinim i ekspozimit të uraniumit dhe ekspozimi ndaj tymit të duhanit rrit shanset tuaj për zhvillimin SCLC edhe më tej. Uraniumi Arsyeja rrit rrezikun e kontraktuese SCLC është se ores uraniumi janë radioaktiv. Radonit (një gaz që është krijuar kur uraniumi prishet) është gjithashtu shumë radioaktiv. Hulumtimet kanë treguar se ekspozimi i zgjatur të materialeve radioaktive mund të shkaktojë kancer. Kur njerëzit janë të ekspozuar ndaj uraniumit është thithur shpesh do të thotë se materialet radioaktive janë kryer drejtpërdrejt në mushkëri. Këto materiale radioaktive pastaj mund të shkaktojnë rritje kanceroze në qelizat e vogël të mushkërive. 3) asbest: - Azbesti është më fort i lidhur me një lloj të rrallë kanceri të quajtur Mesothelioma. Megjithatë, ai ka qenë gjithashtu i lidhur me rritjen e rrezikut për llojet e tjera të kancerit të mushkërive përfshirë SCLC. Ekspozimit Azbesti kombinuar me tym të duhanit rrit shumë të vogla tuaj qelizë rrezikun e kancerit të mushkërive. Asbest Arsyeja rrit shanset tuaj për zhvillimin SCLC është se kur ajo të bëhet shumë i shqetësuar fibra gjobë janë lëshuar. Këto qeliza fibra irritojë trupit dhe mund të çojë në zhvillimin e kancerit. Qoftë se ata bëhen paraqitur në qeliza të vogla të mushkërive ata mund të stimulojë zhvillimin e SCLC. 4) DOBET USHQIMI: - Sipas Cancer Research Britanisë së Madhe nuk bëhet mjaft pemë dhe perime në dietën tuaj mund ta rrisë rrezikun e zhvillimit të SCLC. Arsyeja për këtë është se të dy fruta dhe perime janë një burim i pasur i vitaminave, anti-oxidants dhe kimikateve të tjera që ndihmojnë parandalimin e dëmtimit qelizor. Nëse jeni të meta në asnjë nga këto pastaj qeliza të vogla të mushkërive tuaja mund të jenë më të ndjeshme ndaj kancerit. SCLC nuk është një kusht të këndshme. Megjithatë, ndryshe nga shumë lloje të tjera të kancerit ku faktorët e rrezikut janë të paqarta, SCLC ka një numër faktorësh të rrezikut shumë e caktuar. Në veçanti duhani është provuar shkencërisht një rritje të ndjeshme të vogla tuaj qelizë rrezikun e kancerit të mushkërive. Ju mund të kenë një ndikim të drejtpërdrejtë në shanset tuaj për të hyrë këtij kanceri. Unë shpresoj se ky artikull ka ndihmuar ju shihni se. Përderisa çdo qëllim ka qenë bërë për të bërë këtë artikull të sakta dhe informative, ajo është menduar për informacione të përgjithshme të vetëm. Të vogla qeliza kanceri në mushkëri është një shumë e rëndë, me rrezik për jetën kusht dhe ju duhet të diskutojë çdo shqetësim, trajtimet

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info