tetor 25, 2009

Advanced Mesothelioma Prognosis

Advanced Mesothelioma Prognoza Nuk janë të ndryshme e detajeve në avancimin e prognozë të një personi Mesothelioma gjobë dhe dallimet në mes këto detaje mund të kenë një ndikim dramatik në kurs sëmundja do të marrë. Modele statistikore të punësuar në Mesothelioma shpesh miss diferencat e jashtëzakonshme midis prognozë deklaroi një person i / e diagnozës dhe mënyrën në të cilën sëmundje në fakt ndikimet jetën e tij ose të saj. Fazë është e rëndësishme për përcaktimin e prognozë Mesothelioma sepse ajo mund të jetë për kanceret e tjera. Megjithatë, statistikat Mesothelioma janë të vështirë për tu gjetur, dhe statistikat që ekzistojnë janë të besueshme. Diagnoza e hershme dhe janë një ilaç shumë i rëndësishëm në kërkim të një prognozë Mesothelioma favorshme. Që Mesothelioma Diagnoza zakonisht në një fazë të avancuar, statistikat për ju në pesë mbijetesën vit zakonisht janë të pasigurta. Në fazën IV, Mesothelioma është përhapur në organe të tjera, dhe që nga një shërim nuk është e mundur, prognozë Mesothelioma është e dobët. Korrigjuar në këtë fazë përbëhet kryesisht të menaxhimit të dhimbjes dhe të kujdesit mbështetës. Periudha latente me këtë sëmundje zakonisht është 10-30 vjet, dhe simptomat përfshijnë vështirësi frymëmarrje dhe një rënie në elasticitetin e mushkërive. Effusions, si pleural dhe peritoneal, paraqesin probleme të mëdha simptomatike për të paktën dy të tretat e pacientëve. Për fat të keq, kohës së kontrollit simptomë është jetëshkurtër. Beqar / e combimed agjent dhe kimioterapia kanë raportuar shkallë më të lartë përgjigje në pacientët FAZA II, megjithatë toksiciteti raportuar është gjithashtu më i lartë dhe nuk ka asnjë provë që tretmanet kombinim të shkaktojë më shumë mbijetesën apo kontroll më të simptomeve. Diagnoza e Mesothelioma malinje fillon me një histori të plotë mjekësor për të dokumentuar simptoma pacientit dhe çdo ekspozimi mundshme asbest, pasuar nga një ekzaminim të plotë fizik. Këto hapa janë ndjekur zakonisht nga një gjoks apo në bark x-ray, tomography llogaritur ose imazheve magnetike rezonancë. Simptomet e Mesothelioma janë të ngjashme me sëmundjet e tjera të mushkërive dhe kanceret. Ashpërsia e trishtimit ndryshon nga personi në person, por në shumicën e rasteve fillimin e Pleural Mesothelioma është zakonisht shumë e ngadaltë me shumë një simptomë e shpeshtë e paraqitur duke u dhimbje të vazhdueshme lokalizuara në gjoks. Ndonjëherë dhimbja është e shoqëruar nga vështirësi të rënda në frymëmarrje apo gulçim. Avancimin e simptomeve asbestozë përfshirë kollitjes, frymarrje dhe gjoks dhimbje tipike bën një i sëmurë për të kërkuar kujdes mjekësor. Pas një vlerësim fillestar fizik të pacientit, një mjek do të punësojë përdorimin e një gjoks të imazhit hetim (x-ray, MRI, CT scan) kështu si për të parë mushkërive. Mesothelioma pacientët të kenë simptome të tilla të përbashkëta që md nuk mund ta konsideronte sëmundje të lidhura me asbest-lere Mesothelioma malinje. Kjo është një simptomë që zhvillohet në fazat e mëvonshme të sëmundjes. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet që këto tumore janë në gjendje për të përhapur në pjesë të ndryshme të trupit, duke prekur organet e ndryshme. Kirurgji, duke përdorur me sukses për kontrollin lehtësues të simptomeve, ka vetëm efekt minimal për herë mbijetesa mesatare kurdo që përdoren për shkak se një trajtim rrënjësor. Pneumonectomy Extrapleural, e përcaktuar si një trajtim "radikal" është lidhur me një mesatare prej 15-24 mbijetesën muaj. Në mënyrë tipike, Mesothelioma merr 10-50 vjet për të zhvilluar, dhe gjatë kësaj periudhe latente, sufferers mund të mos ketë simptome. Për më tepër, Mesothelioma ndodh më shpesh në meshkuj se në pacient dhe rrit rrezikun me moshën. Pleurectomy / decortication mund të kryhet për lehtësimin e simptomave në Mesothelioma pleural. Procedurave të tjera të tilla si thoracentesis mund të kryhen edhe ta humbim effusions pleural dhe për të parandaluar përsëritjen e tyre. Simptoma të tjera përfshijnë ngjirurit e zërit, deri kollitjes gjakut, ënjtje të fytyrës dhe të armëve, dobësi muskulore dhe humbje ndijor.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info