tetor 25, 2009

Do You Know These 5 Unusual Lung Cancer Symptoms?

A e dini Këto 5 pazakonshme mushkërive Kanceri simptome? Kanceri i mushkërive është një nga vrasësit më të lartë në vendet e zhvilluara dhe të vonë në zhvillim. Më shumë se një milion vdekje janë raportuar në mbarë botën. Pirja e duhanit ende mbetet numri një faktor rreziku për kancer të mushkërive. Faktorë të tjerë rreziku janë pasiv ose të dytë-duhan dore, ekspozimi Azbesti, ekspozimit të radonit, dhe mutacionet gjenetike. Kanceri i mushkërive e mbetet një prej kancereve më të parandaluese dhe ende shumë njerëz po bien pre e këtij kanceri vdekjeprurës. Diagnoza e hershme ende mbetet shtyllë për të ndihmuar njerëzit me kancer të mushkërive kanë një shpresë më të jetës. Ka disa simptoma të pazakontë të kancerit të mushkërive që ju duhet të jenë të vetëdijshëm për të ndihmuar në diagnozën e hershme. 1. Shpatull apo dhimbje e sipërme mbrapa: sup apo dhimbje e sipërme përsëri është një simptomë shpesh pa u vënë re nga kanceri i mushkërive të shkaktuara nga tumor shtypur në rreshtim të mushkërive. 2. Ënjtje të fytyrës dhe qafës: kullimit deje pjesë e sipërme e trupit është e mrekullueshme Venacava. Presioni nga kanceri mund të çojë në kullimit limfatik dhe venoz paaftë që çojnë në ënjtje të fytyrës dhe qafës. 3. Pneumoni të shpeshta dhe të infeksioneve të tjera të mushkërive: qelizat tumorale mund të baktereve kurth dhe kjo rezulton në infeksionet e mushkërive të shpeshta dhe pneumoni. 4. Zhvillim Mashkull i gjirit: Gynacomastia është emri për zhvillimin e gjinjve në meshkuj. Rritje i nënës është për shkak të pranisë së Oestrogen dhe disa lloje kanceresh të mushkërive mund të prodhojë sasi të Oestrogen të cilat stimulojnë zhvillimin e gjirit. 5. Ngjirurit e zërit të zë: tumor mund të shtypni mbi organet e rëndësishme si kuti zë ose nerva përfshirë në fjalën dhe kjo rezulton në ngjirurit e zërit të zërit. Nëse ju e dini dikë që ka zhvilluar këto simptome atëherë ekziston mundësia që ata kanë kancer të mushkërive dhe ajo duhet të kontrollohet nga një mjek.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info