tetor 25, 2009

Understanding Mesothelioma Cancer - Causes and Symptoms

Kuptimi Mesothelioma Cancer - Mesothelioma Shkaqet dhe simptomat e kancerit është se ndikon mesothelium cila është rreshtim ose membrana që mbron dhe mbulon shumicën e organeve të brendshme në zgavër trupi. Shtresa e parë rrethon organeve dhe shtresa e dytë formon një pallto për mbrojtje. Nuk është një dhuratë e lubricating fluide ndërmjet shtresave të lehtësuar lëvizjen. Mesothelium quhet cipë e zemrës kur ajo e mbulon zemrën, pleurë kur mbulon mushkëritë dhe peritoneum kur mbulon organet e barkut. Në Mesothelioma atje është ndarja e pakontrolluar qelizë që çon në masa shtesë qeliza pushtimin e indeve dhe organeve të afërt dhe janë shkaktuar dëme. Kryesisht ajo është vënë re se Mesothelioma fillon në pleurë ose peritoneum. Kancer metastasizes pastaj në pjesë të tjera të trupit. Mesothelioma ndodh kryesisht për shkak të ekspozimit ndaj asbest. Kjo është konsideruar të jetë faktor i madh rreziku. 70% në 80% të sufferers kanë një histori të ekspozimit ndaj asbest. Ka përjashtime për këtë dhe raste janë raportuar ku ekspozimi asbest nuk u gjet që të ekzistojnë. Gjendja është më shpesh në meshkujt në krahasim me gratë. Ajo ka qenë gjithashtu ka gjetur se rreziku rritet me moshën. Mesothelioma është një shumë e rrallë. Kryesisht tha të jenë të lidhur me vendin e punës për asbest ekspozimit. Asbest është një koleksion i mineraleve që mund të bëhen të ekzistojë si masa të forta e fletëve ose fibrave elastike. Ajo është përdorur gjerësisht në produktet industriale si çimento, kulmet, produktet parket, tekstile, linings frenave dhe izolim. Grimcave Tiny e asbestit noton në ajër dhe mund të jetë thithur dhe gëlltitur nga njerëz të ekspozuar ndaj tij si punëtorëve në kompanitë prodhuese etj Ekspozimi i vazhdueshëm gjatë një periudhe mund të çojë në asbestozë. Ekspozimi ndaj asbestozë rrit rrezikun e zhvillimit të Mesothelioma dhe llojet e tjera të kancerit si ai i veshkave dhe laring. Ka nivele të pranueshme nga të ftohtit asbestit që kanë qenë sjellë në fuqi në vendet e punës duke përdorur mineral. Një aspekt tjetër shumë interesant i Mesothelioma është se anëtarët e familjes e njerëzve të ekspozuar asbestit në vendin e tyre të punës tregojnë një incidencë të rritur këtë kancer në krahasim me të tjerët. Kjo ka qenë atribuohet fakti se mbetjet e asbestit grimcave respektimi për rroba, etj flokët kur sollën në shtëpi mund të vë në dukje anëtarët e familjes për të. Kancer merr rreth tridhjetë për dyzet vjet në sipërfaqe. Simptomet përfshijnë fillestar gulçim, dhe dhimbje në gjoks në qoftë se është pleurë që janë prekur. Nëse kanceri është në peritoneum atëherë ka humbje peshe, ënjtje dhe dhimbje të barkut, akumulim lëngjeve në bark, pengim zorrë. Ethe, anemi dhe parregullsi koagulimit të gjakut janë vërejtur edhe. Në raste të rënda nuk është ënjtje e qafë dhe fytyrë, veshtersi kur pini dhe dhimbje të forta. Diagnoza e Mesothelioma është shumë e vështirë pasi nuk ka simptome të veçanta. Një përmbledhje mjekësore histori do të jetë shumë e vlefshme që nga ekspozimi i asbest ka nevojë të përcaktohet. Rreze X i kraharorit, barkut, testet e funksionit të mushkërive, skanime, MRI janë mjetet e zakonshme që të ndihmojë në konfirmojnë diagnozën. Biopsi është bërë për konfirmimin përfundimtar dhe trajtimi përfshin kimioterapi dhe rrezatimit.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info