tetor 25, 2009

Mesothelioma's Connection to Asbestosis

Lidhje të asbestozë Mesothelioma, Mesothelioma është një kancer që ndodh në rreshtim të mushkërive. Shkaku kryesor i saj mendohet të jetë në kontakt me asbest. Rreth 3000 raste të reja janë raportuar çdo vit në Shtetet e Bashkuara, me rreth 8 milion njerëz që janë ekspozuar për asbest në 50 vitet e fundit. Masat e sigurisë janë vënë në vend në dy dekadave të fundit në mënyrë që të mbrojë njerëzit nga ekspozimi i asbest, prandaj, disa mendojnë se numri i rasteve të Mesothelioma do pik rreth 2020 dhe se ajo do të fillojë të bjerë, pasi që, që nga ekspozimi ndaj asbest deri atëherë do të ketë qenë mjaft të rrallë. Sigurisht, si me çdo kanceri, zbulimin e hershëm dhe trajtimit është e domosdoshme në qoftë se ka ndonjë shpresë për të mbijetuar. Megjithatë, pacientët Mesothelioma janë në disavantazh në këtë fushë, sepse simptomat marrë kudo midis 20 dhe 50 vjet për të manifestuar pas ekspozimit. Për shkak të kësaj, pacientët janë të vjetra, zakonisht mbi 50. Përveç kësaj, simptomat e parë mund të marr pjesë në maskaradë Sëmundjet si shumë të tjera më pak serioze. Kjo e bën diagnozë mjaft të vështirë. Për shkak të kësaj, kancerit është mjaft gjasa të avancuar sapo është zbuluar. Nuk ka asnjë trajtim plotësisht efektive në dispozicion. Mirëpo, ekspertët besojnë se terapia kombinim rritet shkalla e mbijetesës përballë monotherapy. Hulumtime në trajtim Mesothelioma vazhdon. Studime për mbijetesën e pacientëve Mesothelioma tregojnë se sëmundja ka një normë gjëmë prej gati 100%. Pasi të diagnostikuar me Mesothelioma, norma mesatare e mbijetesës është afërsisht gjashtë muaj deri në dy vjet. Ka patur përjashtime, të cilat vazhdojnë të japin shpresë për të pacientëve të tjerë Mesothelioma dhe familjet e tyre. Jetëgjatësia është e varur nga shumë gjëra, duke përfshirë edhe fazën e tij të diagnozës (Mesothelioma ka katër faza, me katër qenë më të avancuara) dhe lloji i Mesothelioma diagnostikuar. Testet e kryera në strukturën e indeve e qelizave Mesothelioma gjetur se ekzistenca e qelizave sarcomatous 'do të thotë një normë mesatare mbijetesën e rreth 11 muaj, 11 muaj, për qelizat e përziera, dhe 12,5 muaj për qelizat epiteliale. Megjithatë, gjërat që tha, ka të tjerë që ndikojnë Mesothelioma mbijetesa rate. Mesothelioma ka një normë mbijetesën e rreth 9% pesë vjet pas diagnozës, që do të thotë se patjetër janë më njerëzit që do të mbijetojnë afat-gjatë me këtë sëmundje. Disa nga ata njerëz janë simptomë e lirë. Dhe sigurisht, hulumtimi vazhdon të jetë bërë në mënyrë që një ditë një kurë mund të jenë në dispozicion. Një nga gjërat që ndikon shkalla e mbijetesës është shëndetësor në kohën e diagnozës. Natyrisht, nëse ju jeni të shëndetshme në kohën e diagnozës, ju jeni me siguri do të ketë një shans më të mirë të mposhtur sëmundjen ose të paktën të mbijetuar gjatë-gjatë përballë dikë që është me shëndet të dobët. Madhësia e tumorit gjithashtu çështje, ashtu si edhe sasinë e lëngjeve në zgavrën e kraharorit. Nëse tumori mund të hiqen plotësisht, kjo gjithashtu përmirëson normë mbijetesën. Lloji i qelizave të pranishëm (përshkruar si më sipër) edhe çështje. Nëse kjo është një përsëritje, atëherë normat e mbijetesës ka të ngjarë të jenë të varfra se ato të një diagnoze të parë. Nëse keni Mesothelioma, ose nëse keni një anëtar i familjes që ka, nuk do të heqë dorë shpresë. Internet pasur me burime për ata me Mesothelioma dhe anëtarët e familjeve të tyre. Këto burime janë të paçmueshme, sepse jo vetëm që ata të ju lejojnë të japë mbështetje dhe inkurajim për të tjerët në të njëjtën situatë, por ju jeni edhe i vetmuar në zhvillimet e fundit në trajtim. Kështu, këto lloje të burimeve mund të bëjë një situatë të padurueshme të paktën më e lehtë për t'u marrë me të. Dhe sigurisht, kujdesit tuaj shëndetësor i kualifikuar gjithashtu ka të ngjarë të ketë burime për ju.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info