tetor 25, 2009

The Top 5 Ways to Prevent Lung Cancer

Top 5 Mënyrat për parandalimin Kanceri i mushkërive, kanceri i mushkërive merr një numri të madh të burimeve të kujdesit shëndetësor dhe gjithashtu në lidhje me humbjen e orëve të punës. Kanceri i mushkërive llogaritë për më shumë se një milion vdekje në vit. Ditur se çfarë janë faktorët e rrezikut për kancerin e mushkërive dhe parandalimin e njëjta mund të shkojë një rrugë të gjatë në reduktimin e numrit të vdekjeve nga kanceri i mushkërive. Këtu janë 5 mënyra të sigurt shtënë të reduktuar incidencën e kancerit të mushkërive. 1. STOP duhanit TANI: Pirja e duhanit shkakton 87% të të gjitha kancerit të mushkërive dhe pirja e duhanit ndalohet pirja e duhanit ka disa përfitime shef ndër të cilat është parandalimin e kancerit të mushkërive. Nëse ju jeni një duhanpirës, duhet te ndalohet pirja e duhanit tani dhe në qoftë se është e vështirë të merrni ndihmë por ju lutem lë pirjen e duhanit. 2. Frutat dhe Perimet: ushqimi juaj duhet të përfshijë një pjesë të madhe të frutave dhe perimeve. Frutat dhe perimet përmbajnë anti-oxidants dhe flavonoids që ndihmojnë mbrojtjen e ADN e qelizave dhe riparimin e qelizave të dëmtuara. 3. Get shtëpitë tuaja testuar për të radonit: radonit është një produkt ndarje të uraniumit. Radonit është një gaz i plogët dhe nuk mund të shihet, ndihet, smelled ose shijuar. Si shtëpitë e më shumë e më shumë janë duke u ndërtuar mbi depozitat uraniumi natyrisht që ndodhin në tokë është një domosdoshmëri që shtëpitë tuaja janë testuar për nivele të radonit. Radonit është një faktor i fortë rrezik për kancer të mushkërive. 4. Ekspozimit Workplace: Duke ditur atë që ju janë duke u ekspozuar në vendin e punës është një domosdoshmëri. Benzinë, naftë shter, arsenik, beryllium. Vinyl chloride, chromates nikel, produktet qymyr, gaz mustardë, dhe ethers Chloromethyl janë të gjitha carcinogens dhe mund të gjendet në disa mjedise të punës. Tymi, pluhuri dhe kimikatet janë shumë të zakonshme në vendin e punës dhe bisedoni me punëdhënësin tuaj për kufizimin e ekspozimit tuaj me këto agjentë të dëmshëm. 5. Duhanit pasiv: tymi i dytë-dorë është tym që është dhënë nga një duhanxhi ose tym nga një puro të ndezur ose cigareve. Kjo përmban mbi 60 carcinogens njohur që të ndërhyjnë me zhvillimin e qelizave normale dhe të çon në kancerin e mushkërive të mëvonshëm. Ndiqni këta 5 hapa sot dhe të gëzojnë një jetë të lirë nga kanceri në mushkëri.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info