tetor 25, 2009

Can Fires Cause Mesothelioma Cancers?

Zjarret mund të shkaktojnë kancer Mesothelioma? Çdo vit, zjarre të ndodhin në të gjithë botën, pavarësisht se ku jetoni Pavarësisht nga disa nisma, si dhe efektet e intervenimit të qeverisë për të nxitur sigurinë e arsimit zjarr së bashku me miratimin e duhur të zjarrit aktuale luftën kundër teknologjisë, zjarret ende të zhvillohet duke rezultuar në humbje të jetës si edhe si pronë. Por kjo mund të shkaktojë kancer? Në veçanti, kanceri Mesothelioma? Studimet kanë treguar se sa herë që zjarre të ndodhë, disa nga prodhime janë krijuar në mënyrë tipike ekzistues në formën e grimcave të karbonit së bashku me cilado material është në zjarr. Dhe varësisht nga lloji i materialit në zjarr, kjo patjetër do të ketë një efekt mbi shumën e gjenerimit të karbonit, si dhe shkalla e përhapjes flaka (dmth, se sa shpejt shkalla e zjarrit mund të përparim). Dhe në qoftë se ju nuk jeni të mbrojtur në mënyrë adekuate dhe të ndodhë të jetë në rrugën e tymit të gjeneruar, atëherë shanset janë se do pretty much thith një pjesë të madhe të këtyre substancave helmuese. Ndërsa ekspozimi i përkohshëm nuk mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në shëndetin tuaj, duke u kapur në një mjedis me asnjë mënyrë për t'i shpëtuar patjetër do të ketë një efekt mbi statusin tuaj shëndetësore. Përveç nga kolaps për shkak të tymit inhalimi për shkak të mungesës së oksigjenit në ambient, shërim pasuese së bashku me përpjekjet për rehabilitimin e ndoshta më tepër të vështira si rezultat i një sasi të madhe të karbonit grimca thithur. Ndryshe nga duhanpirësit të cilët mund të vuajnë nga kanceri në një periudhë të zgjatur të përmbushje, nuk do të jetë domosdoshmërisht një viktimë e kancerit thjesht sepse ai ose ajo ishte përfshirë në një situatë zjarr. Por, për ata prej nesh që janë të nevojshme për të ekspozuar vazhdimisht për efektet e një zjarri si rezultat i profesionit tonë, atëherë patjetër duhet të marrin të gjitha masat në dispozicion për të minimizuar efektet e saj në shëndetin tuaj. Dhe po, studimet kanë treguar se kanceri mund të ndodhë për ata që punojnë në profesione të tilla për shkak të efekteve të zgjatur inhalimi dhe më keq akoma, ku nuk kishte personel të duhur pajisjet mbrojtëse është përdorur. Por ajo që për kanceret Mesothelioma? Unë kam sqaruar në artikullin tim të mëparshëm, "Mesothelioma dhe Azbesti Side Effects", që kancer mesothioma të ndodhë si rezultat i ekspozimit asbestit kryesisht për shkak të inhalimi tepruar e asbestit bërë nga-materiale ose produkte. Si e tillë, ju mund të supozojmë se nëse jeni kapur ndonjëherë në një skenar zjarr të zgjatur ose mjedis ku janë përfshirë substancat e asbest, shanset e shkaktohen kancereve Mesothelioma janë atje (edhe pse niveli i ekspozimit është i varur nga faktorë të ndryshëm si edhe të tjerë). Si një radhitje, asbest tipike bërë materiale gjetur në shtëpitë apo zyrat (dhe në fabrikat) përfshijnë panele të rreme tavan, tinguj panel izolimin mure ndarje, ngriti panele dysheme, dhe shumë të tjerë. Duke pasur parasysh këtë situatë, çfarë përkujdesje të veçanta mund të merrni për të siguruar që ju nuk janë tepër të ekspozuar ndaj këtyre substancave asbest, kur një zjarr ndodh në vendin tuaj të punës ose në shtëpi? E pra, përveç donning një aparat të frymëmarrjes caktuar (në qoftë se ju e dini se si të përdorin atë, ose në qoftë se zyra juaj ka një) ose një individualitet arratisjes, nivelin tuaj minimale por të përkohshme të mbrojtjes do të jetë për të mbuluar gojën dhe hundën me një shami, dhe për të qëndrojë mirë nën nivelin tymi duke miratuar një pozitë zvarritje fëmijë të gjithë rrugën jashtë ndërtesës. Kjo është për një nivel minimal si mbrojtëse ju mund të përshtatet kur të gjithë të tjerët nuk është në dispozicion dhe ju jeni zënë në një skenar zjarr. Dhe ndërsa në rrugën tuaj jashtë, nuk ans panik të fillojë të shtyjë të gjithë rreth, kjo shkakton vetëm vuajtje më shumë dhe mund të bëjë që të humbni fokus si ju përpiqeni që të shmangë mjedis toksike.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info