tetor 25, 2009

Asbestos in Wales

Asbest në Uells, South Wales ka vuajtur nga ndikimi mjedisor i industrisë së rëndë që prej revolucionit industrial që ka të burimeve natyrore në masat e qymyrit, furnizimin me scarps gëlqeror dhe plentiful e ujit për të mbështetur të mëdha të çelikut, bakrit dhe prodhimin tinplate. Këto industri të rëndë e prodhimit së bashku me minierave dhe në një masë më të vogël industri gurore kanë rënë tani. Rizhvillimit reja dhe emocionuese e madhe e këtyre vendeve në këtë fushë kafe luginat Uells Jugut, Cardiff, Swansea dhe Newport përkrahur nga të dyja Evropian dhe Kuvendit të Uellsit financimit Qeveria po ndryshon me shpejtësi përballë South Wales. Si një çështje të vërtetë, shërbimet si sondazhet asbest Uells po kërkohet gjithnjë e më shpesh si edhe shërbimet e Azbesti Uells jug. Avokatët Cardiff bazuar, Russell Jones dhe Walker, kanë identifikuar katër fusha në Uells, ku njerëzit që ishin ekspozuar ndaj asbest dekada më parë, mund të jetë në rrezik në të ardhmen. Vale e Glamorgan MP, John Smith, ka qenë ngritjen e vetëdijes për atë që ai thotë se do të jetë një problem i madh shëndetësor në këtë pjesë të Uellsit. "Ne jemi shumë krenarë për historinë tonë industriale, portet, stacionet e energjisë, të gjitha këto kanë fituar një marrëveshje e madhe e pasurisë për vendin tonë. "Pala poshtë është, në dhjetë, 20, 30 vjet pas industri ka lëvizur në ne mund të kemi një trashëgimi të madhe e asbestit sëmundjeve." Nuk ka aktualisht një W.A.G. kryesore vendosmërinë për të përmirësuar të dy objektet e shëndetësisë dhe arsimit në përgjithësi në të gjithë Uells, por më veçanërisht në zonat me popullsi më të rëndë të vendit të tilla si Cardiff, Swansea, Newport dhe Uellsin e Jugut luginat. W.A.G. janë gjithashtu në procesin e ndërtimit të zyrave të reja rajonale në faqet e ngjyrë kafe në fushë Merthyr Tydfil, Aberystwyth dhe Njësitë e tjera në të gjithë principatën. Sektorit privat në Uells është gjithashtu shumë aktive në financimin e zhvillimeve të reja të tilla si stadium i ri për Rugby Ospreys dhe Swansea City Football Club në Morfa në Swansea, Llanelli Rugby Football Club në Bynea, Llanelli dhe Leckwith stadiumin e Cardiff City Football Club në Kardif së bashku me priza tregtare me pakicë dhe banesave të reja të lidhura të gjitha duke u ndërtuar në faqet e remediated. Një lidhje hekurudhore midis luginave dhe Cardiff sapo është përfunduar dhe pritet që kjo do të ndihmojë në inkurajimin e zhvillimit të ardhshëm tregtare në zonën e luginave. Ka probleme të dukshme rehabilitimit që lidhen me ndonjë të propozuar të ri të ndërtuar në zona të zënë më parë nga industria e rëndë dhe për këtë qëllim Sondazhet Core është në gjendje të ofrojnë këshilla profesionale mbi rehabilitimit dhe në mënyrë të veçantë në trajtimin e problemeve të lidhura me asbest. Ne kemi ndërmarrë me sukses anketat dhe rehabilitimit të mbikqyrur për të dy ndërtuesve shtëpi të mëdha dhe kontraktuesit civile inxhinierike në të gjithë Uells. Asbest tani është edhe i njohur si vrasësi më i madh shëndetësor në punë në Britani të Madhe me 3.000 njerëz vdesin nga sëmundje që lidhen asbest. Grup tani më të ndjeshme ndaj këtyre rreziqeve janë mirëmbajtjen ndërtimin dhe tregton rehabilitimit. Nga kërkesat tona në shkallën e ndërgjegjësimit të trajnimit asbestit në South Wales deri tani kemi gjetur se sa e trajnimit është mjaft joadekuate duke marrë parasysh shkallën e programeve të zhvillimit aktual. Për fat të keq, së bashku me aktivitet tregtar dhe rritjen e shoqëruar me rritjen e tanishme në temperatura vjen rrezikun e shtuar e Legionella përmes ujit të nxehtë dhe sistemet e ngrohjes. Pasojat e operativ / instalimit të pamjaftueshme apo të meta industrial / sistemeve tregtare ngjitur me ngrohjen e ujit të pijshëm furnizimet me ujë mund të jetë katastrofale dhe inspektimit të rregullt është e nevojshme për të siguruar përputhshmërinë e vazhdueshme me rregullore. Ndjekjet e fundit e profilit të lartë kanë nxjerrë në pah edhe problemin që të përballet me menaxherin ndërtesës si rezultat i baktereve Legionella në sistemet e ujit. Dështimi për të kryer vlerësimin e rrezikut të shërbimeve të ujit dhe të vënë në vend të masave parandaluese shihen si faktorë kyç në përhapjen e sëmundjes.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info