tetor 25, 2009

Learn the Symptoms of Mesothelioma

Mëso Simptomet e Mesothelioma, Ky artikull ka për qëllim të ofroj informacione të rëndësishme në lidhje me shkaqet, shenjat dhe simptomat e Mesothelioma si edhe lloji i personit i cili është në rrezik të lartë të zhvillimit të kësaj sëmundjeje. Shkaqet e Mesothelioma Asbest, një mineral që ndodh natyrshëm në tokë është një nga shkaqet kryesore të Mesothelioma. Një shumicë e njerëzve që kanë qenë ekspozuar të fibrave azbest në një pikë ose të tjera të jetës së tyre të zhvillojnë sëmundje me kalimin e kohës. Këto mund të përfshijnë individë në ushtri, si dhe si njerëz të cilët janë të përfshirë në punën e fabrikës apo të përfshirë në kompani që izolimin prodhimin për përdorim në ndërtim. Përqindje e saktë e njerëzve simptomat e ekspozuar Mesothelioma ka gjasa të mbajë në rritje në vitet e ardhshme. Një nga arsyet për këtë rritje të mundshëm është injorancë e efekteve të asbestit dhe përdorimin rezultante e saj pa dallim. Ekspozimit dhe inhalimi pritet të fibrave asbestit ka qenë një nga shkaqet kryesore të zhvillimit të shfrenuar të Mesothelioma nëpër botë. Bërë gjërat edhe më keq është fakti se simptomat e Mesothelioma zakonisht marrin rreth 25 deri 50 viteve në sipërfaqe. Që prej zbulimit të hershme është kritike për Shkalla e suksesit të trajtimit, është e rëndësishme që të jetë në gjendje të njohë simptomat e Mesothelioma. Simptomet e Mesothelioma Simptomet përfshijnë dhimbje e Mesothelioma gjoks, gulçim, veprimtaria anormale koagulimit të gjakut, dhembje barku, fryrje të barkut, anemi dhe ethe. Dhe ka disa simptome të tjera të Mesothelioma, të tilla si kollë kronike, infeksionet e përsëritura dhe të bronkit dhe pneumoni. Disa njerëz përvojë dhimbje në eshtra, ënjtje të qafës apo të përballen dhe verdhëza. Prani e thjeshtë të një ose dy nga këto simptoma nuk është e nevojshme të tregojë praninë e Mesothelioma, por ata janë ende gjëra për të parë për të. Për shkak të Mesothelioma simptomat janë të ngjashme me disa sëmundje të tjera, ai mund të jetë mjaft e vështirë për të diagnostikuar këtë sëmundje. Komplikuar gjërat më tej është fakti që kjo sëmundje ka aftësinë të mbetet në gjumë për shumë vite para se simptomat janë edhe më të dukshme. Simptomat mund të ndonjëherë veten të sigurt pas një periudhe prej 50 vitesh. Pra, nëse ju keni qenë ekspozuar të fibrave asbest ju lutem mbani një orë jashtë për këto simptome. Nëse jeni rreth asbest, atëherë ju duhet ta dini se jeni duke jetuar apo punuar në një mjedis me rrezik të lartë. Nëse jeni të diagnostikuar me Mesothelioma, trajtim ka gjasa të përfshijë radiotherapy, kirurgji dhe kimioterapi. Gene terapi është një opsion alternativ trajtim që është në dispozicion për ata individë me Mesothelioma pleural që nuk i përgjigjen mirë të radiotherapy, kirurgjisë apo kimioterapi.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info