tetor 25, 2009

10 Important Facts About Mesothelioma and Asbestos

10 Fakte Rreth të rëndësishme Mesothelioma dhe Azbesti, Ekspozimi ndaj Azbesti është shkaku më i zakonshëm i Mesothelioma. Pothuajse të gjitha rastet e Mesothelioma janë të shkaktuara nga ekspozimi i asbest. Asbest është një mineral natyror që nxirret nga rock gjetur në shumë vende rreth botës. Ajo është e përbërë nga fibra të vogël aq i fortë si çeliku, të endura si pambuku dhe shumë rezistent ndaj nxehtësisë, produkte kimike dhe të energjisë elektrike. Lidhje e parë të përcaktuar mes Mesothelioma dhe asbest ishte bërë në vitet 1960. Në atë kohë, asbest ishte shumë gjerësisht të përdorura në prodhimin e materialeve izoluese, të tilla si bordi izolimin dhe materialeve të ndërtimit, duke përfshirë çimento. Kur asbest është e dëmtuar ose shqetësuar, ajo lëshon fijet e vogël, pothuajse të padukshme për syrin lakuriq, e cila, kur ajrore mund të frymëzuam në, dhe nuk mund të exhaled ose coughed jashtë. Pasi fijet janë në mushkëritë, mekanizmat e trupit mbrojtës përpiqet të thyer ato dhe për të hequr ato, i cili çon në inflamacion në indet e mushkërive. Fibra Azbesti mund të depërtojnë përmes indeve të mushkërive që të vendosen në pleurë (membrana rreth mushkërive). Gjatë viteve të shumta ata mund të shkaktojnë asbestozë, Mesothelioma apo sëmundje të tjera të mushkërive të zhvillohet. Fibra Azbesti mund të gëlltiten, dhe disa prej fibrave të bëhet paraqitur në sistem ndihmon tretjen e ushqimit. Ata do të lëvizë në membranën se linjat e barkut (peritoneum), ku ata të shkaktojë inflamacion. Ata individë më shumë gjasa të ketë qenë e ekspozuar ndaj asbest do të përfshijnë: punëtorëve të ndërtimit, boilermakers, punëtorët e ndërtimit, punonjës rrënimi, electricians, plumbers, ndërtuesit e anijeve etj Familjarët e atyre të cilët kanë punuar me asbest dhe e solli në shtëpi asbest padashur pluhur mbi rrobat e tyre, do të gjithashtu të jetë në rrezik dhe kanë qenë gjithashtu i njohur për të Mesothelioma zhvilluar. Ekzistojnë tri lloje të asbestit dhe këto janë: blu, kafe dhe të bardhë. Llojet blu dhe kafe asbest janë më së shpeshti lidhur me Mesothelioma, dhe tani janë përdorur shumë rrallë. Megjithatë, edhe pse fillimisht, asbest bardhë nuk ishte menduar që të jetë e rrezikshme, studimet e kohëve të fundit kanë treguar se ajo është edhe e dëmshme. Edhe pse nga 1999 importimin dhe përdorimin e të gjitha asbestit u ndalua, dhe për shkak Mesothelioma zhvillon kështu ngadalë, është vlerësuar që nga viti 2015, rreth 3.000 njerëz do të kenë qenë të diagnostikuar me Mesothelioma çdo vit. Pas kësaj kohe, numri i njerëzve që zhvillojnë Mesothelioma do të fillojë të bjerë çdo vit. Mesothelioma zakonisht nuk ka zhvilluar për shumë vjet pas ekspozimit fillestar për asbest. Edhe pse ai mund të marrë asgjë 10-60 vite, koha mesatare është rreth 30 në 40 vjet pas ekspozimit asbest. Herë pas here, Mesothelioma do të diagnostikuar në njerëz të cilët nuk kanë pasur kurrë ndonjë histori të ekspozimit asbest. Shkaqet tjera të sëmundjes janë deri më tani nuk është kuptuar plotësisht, por në raste të rralla Mesothelioma ka qenë e lidhur me ekspozimin rrezatimit. Studimet kanë gjetur asnjë dëshmi se pirja e duhanit rrit rrezikun e një individi të zhvillimit Mesothelioma. Kuptohet se ekspozimi ndaj materialeve të tjera të ndërtimit, për shembull tekstil me fije qelqi gjithashtu nuk do te rrise rrezikun. Mesothelioma nuk është një sëmundje ngjitëse dhe për këtë arsye nuk mund të kalojë në individë të tjerë. Anëtarët e familjes janë vetëm në rrezik kur në kontakt me grimcat asbest.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info