tetor 25, 2009

Lung Cancer - One of the Most Fatal Illnesses in the World

Kanceri i mushkërive - Një nga më të Sëmundjeve fatale në Botë, kanceri i mushkërive është një sëmundje e zhvillimit qelizë të pakufizuar në indet e mushkërive. Kjo rritje mund të çojë në metastazë, të përhapet në inde, këto ujëra dhe thekshëm para kohe mushkëri. Ai është shkaku më i popullarizuar kancerin e vdekjes në burra, dhe i dytë më të shpeshta tek gratë. Simptoma të shpeshta të kancerit të mushkërive: 1. Gjoks i vazhdueshëm ngrirë 2. Kollitet vazhdueshme që të bëhen të rënda 3. Gulçim, puffing, ose huskiness 4. Problemet konstante me pneumoni ose bronkit 5. Kollitjes deri gjakut 6. Inflamacion i qafës dhe të përballet 7. Humbja e oreksit ose humbje të konsiderueshme peshe 8. Lodhje Llojet e kancereve mushkërive: A. vogla mushkërive qeliza kanceri shfaqet kur qelizat malinje formë në indet e mushkërive. Kancer të mushkërive të vogla ka tre lloje të ndryshme, të klasifikuara sipas formave të qelizave të zhvilluar si kancer. Këto janë: 1. Tumor kanzeroz vogla qelizë 2. Bashkimi i qelizave të vogla dhe të mëdha tumor kanzeroz qelizë. 3. Tumor kanzeroz qelizë të Përbashkët të vogla. Këto tri lloje të mund të përmbajnë shumë lloje të ndryshme të qelizave. Qelizat e kancerit të të gjitha llojeve mund të rritet dhe të shumohen në mënyra të ndryshme. Fazat e vogla Cell Kanceri i mushkërive Fazë Limited - kanceri fillon në indet e mushkërive, si dhe në nyjet limfatike te afert. Nyjet limfatike janë të vogël, fasule-formë strukturave pranë mushkëri. Faza e shumta - nga kanceri ka futem përtej mushkërive në pjesë të tjera të trupit. B. madh-qeliza kanceri në mushkëri është një sëmundje në të cilën qelizat malinje formë në indet e mushkërive. Pesë llojet e kancerit të mushkërive të madhe-qelizave Pesë lloje të kancerit të mushkërive në shkallë të qelizave të varieteteve të ndryshme të qelizave të kancerit. Qelizat e kancerit të secilës kategori të prodhojnë dhe shumohen në efekte të pazakontë: 1. Tumor kanzeroz Squamous qelizë - Kanceri i fillon në qelizat squamous, qelizat e hollë apartament që duket si luspa peshku. Është quajtur tumor kanzeroz epidermoid. 2. Tumor kanzeroz mëdha qelizë - Cancer, në të cilën qelizat janë të mëdha dhe duket të parregullt, kur shqyrtohen nën një mikroskop. 3. Tumor kanzeroz Adenosquamous - Kanceri që fillon në qeliza. Qelizat e kancerit duket të jetë i patundur kur inspektohen nën një mikroskop. 4. Adenocarcinoma - Kanceri që fillon në grupe në pasuritë e gjëndrave. 5. Tumor kanzeroz Undifferentiated - qelizat e kancerit që nuk duket të jetë normale. Ata përhapjen e shpejtë. Mjekimi: 1. Kirurgjisë - Kirurgjisë është mjekim ideal për kancerin e mushkërive. Normalisht trupi është i hapur për mushkëritë që do të trajtohen direkt. 2. Rrezatim është një trajtim të përbashkët për kancer të mushkërive. Terapia me rrezatim të lartë përdor rrezet e energjisë për të shkatërruar qelizat e kancerit. Kjo brengosje qelizat vetëm në zonën e trajtuar. a. Rrezatimi të jashtme është më e zakonshme trajtim rrezatimi për njerëzit me kancer të mushkërive. Rrezatimi vjen nga një aparat të madh jashtë trupit tuaj. Kryesisht njerëz të shkojnë në spital ose klinikë për trajtim. Tretmane janë në mënyrë tipike 5 ditë në javë për më shumë se disa javë. b. Rrezatim i brendshëm është i rrallë. Rrezatim është lëshuar nga një farë, wire, apo në një tjetër pajisje për të trupit. Trajtimi i-madh Kanceri i mushkërive Cell: • kimioterapia - Kjo është trajtimi të kancerit duke e bërë përdorimin e drogës për të parandaluar rritjen e qelizave të kancerit. Droga janë marrë ose nga goja ose injektohen në venat dhe muskujt për të shkatërruar qelizat e kancerit. Këto barna hyjnë në gjak për të trajtuar qelizat e kancerit në trup. Kur kimioterapia, është vendosur drejt në shtyllën kurrizore, një organ ose një zgavër trupi si bark, këto barna në përgjithësi qelizat e kancerit shqetësime në ato pjesë. • terapi Laser - Laser është përdorur për të shkatërruar qelizat e kancerit.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info