tetor 25, 2009

Asbestos Related Diseases

Asbest Related Sëmundjet, Azbesti është diçka shumë e rrezikshme dhe shumë njerëz janë ende në dijeni për këtë. Sondazhet Azbesti duhet të zhvillohet në godina në qoftë se nuk ka bërë ende të jetë në mënyrë që të identifikuar nëse asbest është përdorur apo jo në ndërtesë. Një studim i fundit kryer në fakt tregon se rrezik më të lartë të asbestit sëmundje profesionale të mushkërive në fakt lind nga puna izolimin në Mbretërinë e Bashkuar. Punë epidemiologjike bërë nga një profesor i quajtur Peto ka treguar se në vitet e para të shekullit të twenty e parë që ne mund të vazhdojmë të presim një rritje në numrin e rasteve të reja të Mesothelioma në Britaninë e Madhe, kryesisht për shkak të asbest. Mesotheliome të vërtetë është një kancer i tmerrshëm me një periudhë shumë të gjatë latente. Në Britaninë e Madhe, aktualisht ajo shkakton vdekjen më shumë se sa nga aksidentet e trafikut rrugor dhe epidemiologët parashikojnë se një mëtejshëm njëqind mijë persona do të vdesin nga një lloj kanceri i quajtur asbestit Mesothelioma në vitet e ardhshme. Kur të gjitha llojet e asbestit sëmundjeve janë mbledhur, numri përfundimtar vdekje mund të jetë edhe më e lartë se sa që numri i mëparshëm i cili është tronditëse. Hulumtime në trajtimin dhe kujdesin e këtij kanceri agresive në Britani të Madhe është me sa duket në gjendje të keqe për shkak të mungesës së të ndihmojë qeverisë gjatë viteve të fundit. Në vitin 2007 ka qenë vetëm një projekt i dedikuar për kërkime Mesothelioma Cancer Research financuar nga Britania e Madhe, por asgjë nga Këshilli i Kërkimeve Mjekësore, pavarësisht nga fakti se mes 1995 dhe 2004, shkalla incidencës së kësaj sëmundje në Mbretërinë e Bashkuar është rritur më shpejt se çdo të kancerit të tjera. Përmirësimi janë bërë edhe me disponibilitetin e mbështetje për njerëzit që vuajnë nga kanceri Mesothelioma nga organizatat bamirëse të gjithë Mbretërinë e Bashkuar. Çdo vonesë në diagnostikimin Mesothelioma mund të ndikojnë negativisht në mundësitë e trajtimit, që nga një diagnozë të hershme është një kyç për arritjen e një kurë të mirë për pacientin. Me faktin se pacientët tani janë duke e vjetër dhe shpesh janë diagnostikuar në një fazë të vonë të sëmundjes. Kjo bëhet më shumë dhe më urgjente për të përdorur surveyors asbest për të kryer anketat asbest. Duket se vendet e tjera si Australi kanë bërë gjërat ndryshe kur është fjala për t'u marrë me sëmundje asbest lidhur. Qeveria Australiane të kryera në fakt miliona paund për një program kërkimor që do të ndihmojë njerëzit që vuajnë nga këto sëmundje. Është shumë e lehtë për të gjetur një kompani e specializuar në menaxhimin e asbest. Ata zakonisht do të bëjë gjithashtu rrezikun e vlerësimit dhe vetëdijes Legionella asbest trajnimit.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info