tetor 25, 2009

Caring For a Mesothelioma Patient

Kujdeseni për pacient Mesothelioma, Është vlerësuar se rreth 3.000 raste të Mesothelioma janë diagnostikuar në Shtetet e Bashkuara të çdo viti. Sepse periudha latente (periudha kohore midis ekspozimit ndaj asbestit dhe zhvillimin e Mesothelioma) është e gjatë, njerëzit që ishin ekspozuar ndaj asbest edhe dekada më parë, po tani zhvillimin e sëmundjes. Një variabël që është tejet e rëndësishme për pacientët nga një vështrim i shëndetit të tij apo të saj të përgjithshëm në kohën e diagnozës. Përgjithësi i shëndetshëm një pacienti është mirë ai ose ajo do të reagojnë ndaj trajtimeve të kancerit, dhe më të mëdha shanset e mbijetesës më të gjatë. Ajo mund të marrë disa kohë për diagnozën për të bërë. Një pacient Mesothelioma është një individ i cili ka qenë e ekspozuar ndaj fibrave toksike asbest në vitet pesëdhjetë e fundit. Punëtorëve në fabrika, ndërtimit, ruajtjen, automotive, hekurudhor, dhe kantjerin industri janë të gjitha në rrezik për zhvillimin e Mesothelioma. Si një pacient Mesothelioma, ju do të ballafaqohen me shpenzimet mjekësore dhe kërkesat lidhur financiare përveç problemeve emocionale dhe fizike të ketë një sëmundje serioze. Diagnostifikimi dhe trajtimi Mesothelioma është e shtrenjtë. Ka një numër të ndryshimeve që pritet të ndodhë në një pacient Mesothelioma. Një transplantim të mushkërive është një opsion i mundshëm për një trajtim të pacientit Mesothelioma shëndetësor të cilit frymëmarrjes është përkeqësuar në një nivel në të cilin mjekët parashikojnë se pacienti nuk do të jetojë gjatë pa një zëvendësim të mushkërive të shëndetshme. Megjithatë, operacioni transplant i mushkërive është një ndërmarrje e madhe. Disa mjekë dhe qendrat mjekësore kanë përvojë të gjerë me trajtimin e pacientëve Mesothelioma. Disa qendra të kancerit kanë përvojë me të gjitha llojet e kancerit. Më shpesh, kujdes bujtinë është i siguruar për një pacient Mesothelioma në shtëpinë e tij apo të saj, duke i lejuar pacientët të kalojnë ditët e tyre të fundit në komoditetin e shtëpive të tyre familjet e tyre aktuale. Për caregiver e një pacient Mesothelioma, jeta do të ndryshojë në mënyrë drastike. Ky person nuk do të punojnë pa pushim për të vetëm fizikisht priren të sëmurë Mesothelioma, por gjithashtu do të jetë i përfshirë në vendime të shumta në lidhje me këtë person dhe semundjet e tyre. Shumica e raporte tregojnë se mosha mesatare e një pacienti Mesothelioma është 60. Ka grupe në dispozicion për të mbështetur të dashurit të pacientëve Mesothelioma. Konsultohuni me mjekun tuaj për të gjetur mbështetjen e grupeve më të mira për ju dhe të dashurit tuaj.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info