tetor 25, 2009

The Relationship Between Asbestoses and Mesothelioma

Marrëdhënia mes Asbestoses dhe Mesothelioma, Në mënyrë që të kuptoni plotësisht marrëdhëniet midis asbestozë dhe Mesothelioma, dhe në mënyrë të qartë dallimin në mes të këtyre sëmundjeve, ne duhet së pari të mësojë për shkak, i vendosur atëherë në lidhje me përcaktimin e çdo kusht në një të qartë, ende mënyrë jo-teknike. Çfarë është Azbesti? Azbesti ishte dhënë emri i parë në këtë mineral toksike nga grekët e lashtë, dhe fjala "Azbesti", fjalë për fjalë do të thotë i pashuar. Gjatë shumë e asbestit shekullit njëzet është përdorur gjerësisht në industri për shkak të tij të rezistencës ndaj nxehtësisë dhe flakës, rezistenca për të energjisë elektrike dhe izolimin e shkëlqyer dhe cilësitë e shëndoshë korrigjim bocash. Është vlerësuar se ka rreth 3.000 produkte të ndryshme komerciale që përfshijnë përdorimin e asbestit në procesin e prodhimit. Asbest është e përbërë prej fibrave të vogël mikroskopike të cilat janë të padukshme për syrin lakuriq, dhe këto fibra shpesh do të bëhet ajrore kur materiali është i dëmtuar apo shqetësuar. Pasi kryhet nga ajri, fibra mund të jetë thithur në mushkëri apo ai gëlltit edhe në sistemin e tretjes, ku ato pothuajse me siguri do të shkaktojë afat të gjatë, probleme serioze shëndetësore. Fibrave thithur asbest do të mbeten në trup dhe nuk do të përjashtohet, dhe për shkak të kësaj, fibrave depërtojnë në inde trupit dhe shpesh do të depozitojë veten në ajrore dhe indeve të mushkërive. Ka gjashtë minerale të cilat janë përcaktuar si "asbest" lloje. Këto janë chrysotile, crocidolite, amosite, actinolite, tremolite dhe anthophyllite. Tre llojet më të përdorura zakonisht asbest janë klasifikuar si të bardhë, kafe, blu, dhe kjo është llojet kafe dhe blu asbest që janë më shpesh të lidhura me qenë shkaku i Mesothelioma. Miliona njerëz në të gjithë botën janë prekur nga inhalimi i fibrave asbestit duke i vënë ata në rrezik të asbestozë kontraktuese, Mesothelioma, kancer në mushkëri apo sëmundje të tjera vdekjeprurëse të shkaktuara direkt nga këto nivele toksike e asbestit. Çfarë është asbestozë? Asbestozë është një noncancerous, gjendje inflamatore kronike mjekësore që plagët ind parenchymal e mushkërive, dhe është shkaktuar nga inhalimi i niveleve toksike të fibrave asbest. Fibra asbest aktivizon sistemin imun të mushkërive e cila shkakton një proces inflamator që rezultojnë në lidhës-inde-scars bazë për të formuar një gjendje e njohur si fibrozë. Ky ind mbresë do të ndërton ngadalë, në masën ku ai zvogëlon aftësinë e mushkërive për të dhënë gjak për të oksigjenit dhe për të hequr dioksidit të karbonit. Kapacitetit të mushkërive mund të reduktohet e cila nga ana e vet do të çojë në probleme të frymëmarrjes. Në raste të rënda të asbestozë dëmtim të funksionit të mushkërive vendos një tendosje të madhe në zemër, duke shkaktuar sëmundje të zemrës, të tilla si e drejtë-njëanshme infarkt në zemër ose "cor pulmonale." Shenjat dhe simptomet e asbestozë zakonisht nuk do të bëhet e dukshme deri vjet pas ekspozimit. Por diagnostikuar një herë, gjendja do të përkeqësohet dhe shpesh çojnë në aftësi të kufizuara të rënda e edhe vdekje, nëse ekspozimit ndaj asbest vazhdon. Çfarë është Mesothelioma? Mesothelioma është një formë e rrallë e kancerit që prek qelizat që mesothelium formën, membrana që rrethojnë organet kryesore të trupit. Mesothelioma është pothuajse gjithmonë e shkaktuar nga ekspozimi ndaj fibrave asbest ose pluhur dhe kryesisht greva ata individë të cilët kanë punuar me asbest produkte. Të tjerë kanë qenë ekspozuar të fibrave asbest në shtëpitë e tyre, shpesh pa e ditur atë. Për shkak të fshehtë të kancerit, ajo nuk do të zakonisht shfaqen për 20-50 ose më shumë vjet pas ekspozimit fillestare. Ekzistojnë rreth 3,000 deri në 4,000 raste të reja të Mesothelioma raportuar në Shtetet e Bashkuara çdo vit, kryesisht në mesin e meshkujve mbi moshën 40 vjeç, dhe kjo shifër është në rritje. Është vlerësuar se nuk do të jetë rreth 250.000 rastet e Mesothelioma para 2020. Asbestozë Përderisa dhe Mesothelioma ndajnë një kauzë të përbashkët .. inhalimi i fibrave azbestit ... ata janë krejtësisht të ndryshme kushtet, dhe ka disa ngjashmëri midis dy sëmundjeve. Asbestozë është ndërtuar e indeve lë mbresë në mushkëritë, që kufizon zgjerimin e tyre dhe tkurrje. E hershme shenjat e sëmundjes përfshijnë një mungesë të frymëmarrje pas tendosje fizike. Gjatë fazat e mëvonshme, gulçim ndodh edhe në kohët e pjesës tjetër. Simptoma të tjera të asbestozë janë dhimbjet e gjoksit dhe periudhave të shkurtra të kollitjes. Është asbestozë mjaft shpesh keq-diagnostikuar si astmës veçanërisht për shkak se shumë prej simptomave të dy kushte janë të ngjashme. Marrëveshje mjekë me një shumë më të rasteve të astmës se ata nuk asbestozë. Mesothelioma është një formë e kancerit që prek mesothelium e organeve të caktuara të brendshme. Edhe pse simptomat e asbestozë dhe Mesothelioma janë të ngjashme, në rastin e Mesothelioma, ai është kanceroz qelizave që shkaktojnë këto simptome. Asbestozë është një organizatë jo-sëmundje kanceroze ... asbestozë është mjaft shpesh keq-diagnostikuar si astmës veçanërisht për shkak se shumë prej simptomave të dy kushte janë të ngjashme. Mjekët shohin shumë më tepër raste të astmës se ata nuk asbestozë. Ka edhe dallime të mëdha në trajtimin e asbestozë dhe Mesothelioma. Trajtimi Përderisa për qendrat e asbestozë rreth parandalimin e kushteve nga përkeqësuar dhe lehtësimin e simptomave, trajtimi për Mesothelioma do të varet se sa larg kancerin ka zhvilluar. Nëse diagnoza e hershme të mjaftueshme, ka një mundësi e mirë që tumoreve kanceroze, mund të hiqet ose të qelizave abnormale të vrarë duke përdorur rrezatimi apo kimioterapi. Më vonë fazat e kancerit Mesothelioma mund të trajtohen, por trajtim bëhet më e vështirë nëse kanceri është përhapur në pjesë të tjera të trupit. Pavarësisht nga lloji i trajtimit, si dhe asbestozë Mesothelioma kanë një prognozë shumë të varfër.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info