tetor 25, 2009

Lung Cancer, to Smoke Or Not to Smoke

Kanceri i mushkërive, për Smoke Ose të mos Smoke, kanceri i mushkërive është një nga shkaktari kryesor i vdekjes nga kancereve kaq shumë rreth tij tejkalon zorrë e trashë dhe kancerin e gjirit. Kjo është parë zakonisht në njerëz të moshës 60-70. Ka 2 lloje të kancerit të mirë dhe malinje. Në mushkëri kancer i keq është më i lartë krahasuar me të mirë. Këtu janë shkaqet e mëposhtme: 1. Kryesor listë janë ato duhanpirësit. Kjo është përqindja më e lartë se shkaqe të tjera. Është 10 herë diagnostikuar për duhanpirësit se sa jo-duhanpirësve. Person pi duhan më të lartë rreziku nga kanceri i mushkërive ka kjo është për shkak të Tar në duhanit dhe cigareve. 2. Njerëzit që punojnë në miniera si arsenik, krom, oksidet e hekurit dhe pluhur qymyri. 3. Njerëzit që jetojnë në qytet se sa ata që jetojnë në fshat, provincave ose kudo jashtë qytetit. Është shumë e qartë se për shkak të ndotjes së ajrit nga makinat, fabrikat etj Cilat janë simptomet? Në fazën e hershme të kancerit, ju mezi sheh ndonjë simptoma, kjo është arsyeja pse kur koha është e diagnostikuar është tashmë në fazën e parë. simptomë më e zakonshme është * Paturit e një kollë që thjesht nuk e lënë edhe në qoftë se antibiotikët janë marrë tashmë. Kur ka disa dyshime për kollën tuaj ju duhet të shihni një mjeku menjëherë. Sidomos, nëse është e javë muaj apo edhe është (me ose pa gëlbazë) dhe * Në qoftë se pesha juaj rënë shpejt, * Papritur humbi e oreksit dhe * Kollitet nga streaks e gjakut. Atëherë kjo do të thotë që ju duhet të shihni një mjeku menjëherë. Tani e duhanit mund të ndihen me të vërtetë mirë, kur ju jeni ende i ri, por si rreth, kur ju merrni vjetra? Mos harroni: parandalimi është gjithmonë më mirë se kurë. Kjo është shkruar nga Ivy Cruz një nënë e dy fëmijë të mrekullueshëm, një grua të dashur për burrin e saj dhe një buall certifikuar shëndetësore.

Mesothelioma and Asbestos Side Effects

Mesothelioma dhe Azbesti Side Effects, Në një artikull më parë, unë kam përpunuar mbi zgjidhjet e mundshme ligjore mund të marrë parasysh kur rastet e trajtimit ose që vuajnë nga kanceri Mesothelioma ose asbest. Në këtë artikull, unë do të diskutuar shkurtimisht format e tjera të situatave apo në raste e ndoshta ekspozuar ndaj efekteve potenciale për krah, duke i dhënë shkak për kancer të tilla. Ne ndoshta të vetëdijshëm se do të vë në dukje disa profesione grupe të veçanta të njerëzve të Mesothelioma asbest ose helmim. Në përgjithësi kanceret e tillë të ndodhë si rezultat i ekspozimit të vazhdueshëm apo inhalimi i grimcave gjobë prej materialeve azbestit të caktuara. Tregton të përbashkëta përfshijnë ata që punojnë në industrinë e ndërtimit dhe rinovimin, fabrikat furnizimin me materiale asbest në industritë e lidhura me to dhe kështu me radhë. Edhe pse rregullat janë kaluar tashmë për të ndaluar përdorimin e asbestit në shumicën e vendeve, ka ende disa shteteve ose vendet që zgjedh për të injorojë këto rregullore, në rrezik për shëndetin e punonjësve të tyre. Ata që zgjedhin të përmbushë kanë filluar tashmë kalimi te format e tjera të pasurisë materiale të ngjashme, përveç asbest. Çfarë është përmendur më lart është me interes të drejtpërdrejtë të atyre që janë përfshirë në degën që kanë ekspozim të parë dorë për asbest. Megjithatë, duhet gjithashtu të shqetësuar edhe nëse ju jeni vetëm një përdorues fund të materialeve të tilla në vendin tuaj të punës. Sa kohë kalon, çdo formë e materialeve do të përkeqësohen. Muri do të pikturoj për të humbur ngjyrën e vet ose leskëroj, fixtures metali mund të fillojnë të ndryshk si rezultat i oksidimit, madje edhe artikuj plastike mund të fillojnë të kthehet i mërzitur për shkak të temperaturës mospërputhje në varësi të përdorimit të saj për qëllim. Po ashtu, përdoruesit e produkteve asbestit mund të presin bordet e tyre tavan apo mur ndarëse të dëmtohen si. Derisa kjo mund të duket të jetë dituri e zakonshme kuptim (tani që ne shikojmë në sjelljen e materiale të tjera), ka një numër të habitshme të njerëzve atje të cilët nuk janë në dijeni të karakteristikave të tilla! Dhe gjatë viteve, ata uzurpatorëve që punojnë ose jetojnë në objekte të tilla duke përdorur materiale asbest mund të mos jetë edhe i vetëdijshëm për ekspozimin e përditshme të vazhdueshme për përkeqësim të tilla. Mendoni për këtë: në qoftë se materiale të tilla që janë me të vërtetë të sigurta për të trajtuar dhe të punojnë me të, pse janë të punëtorëve dhe trajtimin e grumbulluar në afërsi të bordeve asbest tuaj pajisur me maska fytyrë dhe doreza. Është për të minimizuar ekspozimin e tyre gjatë procesit të instalimit! Nëse kjo është rast, pse nuk janë fund përdoruesit e nevojshme për të vënë maska në fytyrë, kur ata janë të rrethuar nga materiale asbest? Shihni logjika? Duke thënë se, jeni të pajisur me nivelin e nevojshëm të mbrojtjes në qoftë se organizata juaj është në ndërtim dhe renovim të tregtisë? Është kompania juaj duke u përpjekur për të zvogëluar ekspozimin e vet koston duke i prerë përsëri në pajisjet e nevojshme mbrojtëse personale? Siç u tha më lart, pavarësisht nga cila anë e spektrit ju ndodheni në, të gjithë duhet të dinë rreziqet e ekspozimit potencial të përfshirë në mjedis asbest. Vetëm mos harroni se në fund të ditës, ne nuk duhet të jetë injorant e burimeve të mundshme dhe rrugët në dispozicion për të na siguruar mirëqënien tonë personale. Mbani mend këtë: ju borxh atë të veten të punojnë dhe jetojnë në një mjedis të sigurt dhe asbest lirë. Dhe në qoftë se ky nuk është rasti paraqitet ju, ju keni çdo mundësi dhe të drejtë të kërkojnë zgjidhjet e duhura për këto Mesothelioma dhe probleme asbest.

New American Mesothelioma Epidemic Predicted

Mesothelioma e Re epidemia e parashikuare, Northwestern Montana mund të presin një epidemi e Mesothelioma në 10-20 vitet e ardhshme, sipas Dr Alan Bardhë, një pulmonologist i cili punon intensivisht në sëmundje asbest. Shkrim në Journal Amerikane të Mjekësisë Industriale, Dr Bardhë njoftoi se punëtorët dhe banorët e tjerë të ekspozuar ndaj asbest në minierë WR Grace Vermiculite në Libby, MT do të zhvillojnë sëmundje në dy dekadat e ardhshme. Mesothelioma është një kancer i mesothelium, cipë e hollë që linjat gjoks dhe zgavrën barkut, dhe mbulon organet brenda secilit nga këto dëmtimit të dhëmbëve. Mesothelioma është një kancer relativisht të rrallë, të kontabilitetit për vetëm 1% të të gjitha diagnoza e kancerit, dhe pothuajse të gjitha rastet e Mesothelioma janë të lidhura me ekspozimin asbest. Ajo është shkaktuar nga inhalimi i fibrave azbestit mikroskopike. Fibrave thithur punës rrugën e tyre në zgavrën gjoks ose zgavrën barkut, dhe të dorëzoni në mesothelium. Thickens cipë në një lëkurë të vështirë, i papërkulur, duke formuar gunga dhe nodules. Indeve kanceroze zgjerimit prodhon sasi të mëdha uji që turma zgavrën pleural ose të barkut, dhe vetë kanceri fasha organet pranë. Sëmundja përparon ngadalë; simptome mund të mos paraqitet për 15 vjet, ndonjëherë për sa kohë që 40 vjet pas infektimit fillestar. Mesotheliomas Pleural, përfshirë mushkëri, ndodhin rreth katër herë më shpesh si peritoneal Mesothelioma. Në Mesothelioma pleural zakonisht vetëm një të mushkërive është i përfshirë. Në mesin e viktimave Mesothelioma ka pesë herë më shumë burra si gra, një fakt që pasqyron shpërndarjen e burrave dhe grave në punë me ekspozim të lartë ndaj asbest. Mesothelioma hulumtuesit kanë përcaktuar se ekspozimit të fibrave ajrore asbest për aq pak sa një ose dy muaj mund të çojë në zhvillimin e Mesothelioma 30-40 vjet më vonë. Minave vermiculite në Libby, MT mbyllur në vitin 1990, por banorët e zonës dhe punëtorëve të përkohshëm kishte qenë ekspozuar për dekada para se atëherë. "Shkallën e epidemisë së Mesothelioma mjedisore për shkak të ekspozime bazuar në Libby do pik ndoshta jo për një tjetër 10-20 vite," shkruante Bardhë. "Ky është një problem publik shëndetësor me madhesi te konsiderueshme dhe pikë nevojë për mbikqyrje dhe zbulimin e hershëm të sëmundjes." Zbulimi i hershëm i ofron mundësi pacientëve të gjerë për trajtim, dhe shpesh për një jetëgjatësi më të gjatë nga ky kancer agresiv. Avokati San Diego Mesothelioma Frederik Schenk dhe ekipi i Casey Gerry e avokatëve asbestit dhe paralegals në Kaliforni kanë ndihmuar mijëra njerëz përmes procesit të ankesave dhe përmes procesit gjyqësor në lidhje me Mesothelioma sëmundje. Puna e tyre ka arritur të kompensimit për viktimat asbest nga kompanitë që produktet e prodhuara, instaluara dhe shitur asbest gjithë Shtetet e Bashkuara.

Essential Facts of Mesothelioma and Asbestos Exposure

Fakte Essential e Azbesti Exposure Mesothelioma dhe pavarësisht nga përpjekjet e agjencive të shumta shëndetësore në të gjithë botën në përpjekje për të edukuar publikun mbi definicionin dhe efektet e Mesothelioma, ajo është për të ardhur keq që ka ende ekziston një shumicë e madhe e popullsisë lokale në përpjekjen për të kuptuar përpjekjet e tilla. Me këtë artikull, unë shpresoj se fakte të caktuara mund të jetë shkruar nga shumë më të qartë në terminologjinë e thjeshtë sa të jetë e mundur. Për të nisem, Mesothelioma është një formë e rrallë e kancerit në të cilën qelizat malinje apo kanceroze, janë gjetur në mesothelium, një qeskë mbrojtëse që mbulon shumicën e organeve të brendshme të trupit tonë. Aktualisht, statistikat e kanë provuar se një shumicë e njerëzve që vuajnë nga Mesothelioma, kanë patur kontakt të parë me materiale të njohur si asbest, në rrjedhën e punës së tyre apo të ekspozimit. (Mesothelioma ose kanceri i mesothelium) është një sëmundje në të cilën qelizat e mesothelium bëhen abnormale dhe ndajnë pa kontroll ose urdhër. Efekti i njohur është se pushtimi dhe dëmtimit të indeve dhe organeve të afërt mund të ndodhë. Qelizat e kancerit mund të përhapet edhe nga vendndodhja e tyre fillestare në pjesë të tjera të trupit. Dhe shumë shpesh, Mesothelioma fillon në pleurë ose peritoneum. Pleurë është membranë rrethon se zakonisht mushkëritë dhe linjave muret e zgavrën gjoks, ndërsa peritoneum është indeve që mbulon shumicën e organeve në zgavrën e barkut. Përveç kësaj, mbulon cipë e zemrës dhe mbron zemrën, ndërsa indet përreth organet e brendshme riprodhuese mashkullore quhet vaginalis membranë testis. Për femra, kjo do të jetë e njohur si membranë serosa uteri. Ndërsa ajo është raportuar veçanërisht në Shtetet e Bashkuara të Amerikës vetëm se ndodhja e Mesothelioma ka qenë në një shkallë të vitit 2000 raste në vit në 20 vitet e fundit, ndoshta ka më shumë raste të paraportuara të cilat kanë shkuar u dalluar dhe për këtë arsye, nuk kapen në të dhënat zyrtare. Në mënyrë tipike, Mesothelioma ndikon kryesisht gjinisë mashkullore, por edhe pse (të përmendur si më lart) kjo formë e kancerit ka prekur kryesisht ata që janë në kontakt të drejtpërdrejtë me materialet asbest në rrjedhën e punës së tyre, ka qenë edhe ndodhi atyre që nuk kanë pasur ekspozim direkt me asbest. Para se të shkojmë më tej, ne kemi nevojë të jetë i qartë se ku asbest vjen nga. Në thelb, asbest i referohet një grup të mineraleve që ndodhin natyrshëm si masa të, fibrave elastike të forta që mund të ndahen në temat e hollë dhe të endura. Asbest është gjetur shpesh në lidhje me materialet e ndërtimit si çimento, materiale për mbulim, produktet parket, etj Si asbest merr në sistemin e njeriut, është kur gjatë procesit të prodhimit, ku nuk ka kontroll të rreptë mbi procesin e manipulimit, grimcat gjeneruar nga asbest do noton në ajër dhe thithur ndoshta nga individët, duke shkaktuar probleme serioze shëndetësore. Kjo pra jep rritje me format e tjera të kancerit dhe një prej tyre, Mesothelioma. Historikisht, Mesothelioma u zbulua veçanërisht pas Luftës së Parë Botërore dy, si pjesë e procesit të industrializimit dhe përpjekje në rritje të luftës. Miliona amerikanë ishin të besohet se ka qenë e ekspozuar ndaj pluhurit asbest grimcave në kohën e tyre të punës. Dhe kur këto kthehen në shtëpi folks të dashurit e tyre, besohet se pjesëzat e pluhurit që kishin mbetur në attires e tyre të punës ishin të thithur më pas nga familjarët e tyre, duke krijuar kështu një formë të "ndotjes kryq" efekt. Ndërsa sigurinë profesionale dhe shëndetin akt sot e ka kufizuar sasinë e punëtorëve asbestit mund të jetë ekspozuar ndaj, rrezik nuk është e qartë plotësisht zbutet dhe të shfaqjes së Mesothelioma është ende e mundur. Për të minimizuar ekspozimin, si dhe ndotja kryq, punëtorët në industri të tilla duhet të ndryshojë nga para se të nisej workstations e tyre dhe dush. Ky koncept është i ngjashëm me ekspozimin gjatë një pasojat kimike, ku procesi i pastrimit të ndotjes është vendosur.

The Wine That Might Offer Protection Against Lung Cancer Symptoms

Wine Kjo mund të ofrojë mbrojtjen kundër Kanceri i mushkërive Simptomet, Ju ndoshta keni dëgjuar se antioksidantë gjetur në disa ushqime dhe verë të kuqe mund të ofrojnë një mbrojtje nga kanceri i gjirit, sëmundje të zemrës dhe goditje në tru. Sipas hulumtimeve të reja që do të paraqiten në tetor Epidemiologjia e Kancerit, Biomarkers & Parandalimin, ne së shpejti mund të jetë duke shtuar simptomat e kancerit të mushkërive në atë listë. "Një pjesë antioxidant në verë e kuqe mund të ndihmojnë për të parandaluar kancerin e mushkërive," sipas të çojë studiues Chun Chao një shkencëtar kërkimor me Kaiser Permanente Southern California Departamenti i Kërkimeve dhe vlerësimit. "Gjetjet japin një shtysë për kërkime të mëtejshme për të parë nëse ka diçka në verë të kuqe që mund të ndihmojë ose të parandaluar ose trajtuar kancerin e mushkërive." Shkencëtarët besojnë se antioksidantë, si ato që gjenden në verë të kuqe dhe ushqime të tjera, janë disi në gjendje të mbrojnë qelizat nga dëmtimi oxidative që vjen nga radikalet e lira dhe mund të grevës çdo pjesë e një qelizore, proteina, membrana, edhe ADN-ja vetë. Cellular shkaktuar dëm nga radikalet e lira ka qenë përzjerë në zhvillimin e kancerit. Hulumtuesit përdorur Studimi Shëndetit Men Kaliforni për të identifikuar 210 pacientë kancer të mushkërive nga viti 45-69 burra të vjetër që kanë qenë anëtarë të një plani të madh, parapaguar shëndetësore në Kaliforni. Hulumtuesit shikuar me ritme të kancerit dhe konsumimit të verë të kuqe dhe të bardhë, birrës dhe pijeve të tjera. Ata gjetën se, mesatarisht, atje ishte një rrezik të ulët 2% të kancerit të mushkërive lidhur me çdo gotë verë të kuqe të pirë lëndë në muaj. Pra ... një njeri që pi 30 gota çdo muaj do ulë rrezikun e tij nga kanceri i mushkërive me 60%. Sigurisht, çdo duhanxhi i rrezikut të kancerit të mushkërive është më i lartë se një rrezik jo të duhanxhi. Ne të gjithë e dimë se, të drejtë? Ekipi i gjetur efekt më të madh në rrezik duket se vijnë për të duhanit që pinin një mashkull te gota verë të kuqe në ditë. Ju bën të pyes veten nëse vera e kuqe disi ... ngrihet në sfidën e kimikateve toksike në tym? Ju njoftim theksin në verë e kuqe? Ka dy arsye për këtë ... 1. Studimi gjeti asnjë reduktim në rrezik në meshkujt që pinin sasi të njëjta verë të bardhë, birrë apo pijeve. Vetëm vera e kuqe kishte efekt. 2. Verë e kuqe përdor gjithë rrushi, fara, lëkurat dhe të gjithë, e cila mban antioksidantë i njohur si jetike polyphenols në verë, në një formë të gatshme për të absorbuar dhe përdorur nga trupi. Sigurisht, shumë janë të shpejtë për të vënë në dukje se një studim nuk ka provuar se vera e kuqe ka efekte mbrojtëse. Nganjëherë punojnë në fillim si ky, në hulumtim të mëtejshme, nuk ngrihem. Edhe vetë studiuesit janë të shpejtë për të insistojnë që ky studim nuk do të thotë se pirja e duhanit është diçka që ju duhet të vazhdojë të bëjë, ose se vera e kuqe do të mbrojtur nga një duhanxhi zhvillimin e kancerit të mushkërive. "Ishte e qartë, ne nuk jemi duke rekomanduar që duhanpirësit të dalin dhe të fillojnë të konsumojnë sasi të mëdha verë të kuqe si një mbrojtje potencial nga kanceri në mushkëri duke marrë," thotë Dr Lichtenfeld Leonard, oficer zëvendës shefi mjekësor të Shoqërisë Cancer amerikan, "Ka të tjera raportet e hulumtimit tregojnë se çdo alkool, duke përfshirë verë të kuqe, mund të rrisë rrezikun e kancereve të tjera të tilla si kanceri i gjirit. " Dhe natyrisht ju nuk duhet të mbështetet në verë të kuqe për të rritur nivelet e juaj anti-oxidants çdo ditë. Ushqimi 5-9 pjesë e frutave dhe perimeve do të thotë se ju jeni duke i dhënë trupit tuaj lloj drejtën e karburantit për të luftuar radikalet e lira duke ndihmuar për të minimizuar rrezikun e simptomat kanceri i mushkërive.

The Harmful Consequences Of Exposure to Asbestos

Pasojat e dëmshme të ekspozimit ndaj Azbesti, Ai ka thënë se të gjitha nivelet e ekspozimit asbestit janë të dëmshme për trupin. Kjo është për shkak të faktit se vetëm një fije mund të sjellin dëm të rëndë. Punëtorët janë më në rrezik të asbesto kontraktuese lidhur me sëmundje për shkak të ekspozimit të kontrolluar dobët, dhe shpesh i panjohur, të materialeve të dëmshme në labors e tyre të përditshme. Sëmundje Azbesti lidhur janë përgjegjës për 30 vdekje për ditë, ose 10.000 vdekje në vit. Këto sëmundje vrasin mijëra njerëz më shumë se llojet e tjera të kancerit që të merrni shumë më tepër vëmendje nga qeveria dhe kompanitë farmaceutike. Kombinimi i ekspozimit asbestit dhe pirja e duhanit e cigareve është veçanërisht vdekjeprurëse. Kirurg i Përgjithshëm tregon se njerëzit që pinë duhan dhe janë ekspozuar asbest në punë janë 90 herë më e mundshme për zhvillimin e kancerit të mushkërive si njerëzit që pinë duhan, por nuk ishin ekspozuar ndaj asbest. Kanceri i mushkërive, i atribuohen në pirjen e duhanit e cigareve (e cila ka një periudhë të ngjashme latente) është mirë të dokumentuara, vëmendja është fokusuar më pak në lidhje me asbest-kancer të mushkërive. Ashtu si dhe me zhvillimin e Mesothelioma pas ekspozimit ndaj asbest, simptomat e kancerit të mushkërive duket shumë vite pas ekspozimit fillestar për minerale të rrezikshme. Kushdo që të dyshuarit ata mund të kenë qenë ekspozuar ndaj asbestit dhe po përjetojnë çdo simptome të kancerit të mushkërive duhet të kërkoni këshilla nga një mjek mjekësore. Ekspozimi i vazhdueshëm mund të rrisë shumën e fibrave që mbetet në mushkëri dhe trupi nuk mund të jetë në gjendje të natyrshme dëbuar kohë Termi nga ekspozimi në fillimin e asbestit sëmundjeve është mjaft e gjatë. Ajo mund të marrë 25-40 vjet për një sëmundje që do të zbulohet. Ashpërsia e sëmundjes varet nga kohëzgjatja e ekspozimit ndaj asbestit dhe shumën e thithur. Sëmundje Azbesti lidhur zakonisht ndikojnë tek njerëzit që punonin për periudha të gjata kohore në profesione ku asbest ishte përdorur, si dhe familjet e tyre për shkak të ekspozimit të mesme asbest. Kërkoi shpalljen e vetëdijes publike për mbizotërimin e asbestit sëmundjeve dhe rreziqet e ekspozimit asbest. Rastet e Mesothelioma kanë ndodhur në bashkëshortët dhe fëmijët e punonjësve asbestit ekspozimi vetëm i të cilit ishin nga pluhuri sollën në shtëpi me rrobat e anëtarëve të familjes të cilët kanë punuar me asbest. Rreth 1.500 raste të Mesothelioma malinje janë raportuar çdo vit, dhe 80 përqind e këtyre rasteve janë shkaktuar nga ekspozimi i asbest. Latente mesatare dhe diagnoza e asbestit malinje dhe diagnoza e Mesothelioma malinje është 35 në 40 vjet, me vdekjet më të ndodhin në personat mbi 60 vjeç.

Do You Need a Mesothelioma Lawyer?

A keni nevojë për një avokat Mesothelioma? , Kur një individ është diagnostikuar që Mesothelioma sëmundje, ekziston një rrezik i madh në shëndetin e tij. Kjo mund të jetë një situatë shumë serioze dhe ka shumë konsideratave që duhet të bëhet në mënyrë që personi mund të trajtohen mirë. Përveç mësimit në lidhje me opsionet e trajtimit që ju keni, ka gjithashtu një nevojë për një avokat Mesothelioma e mirë që mund t'ju ndihmojnë me asbest kërkesë për të paguar faturat mjekësore. Duhet të theksohet se Mesothelioma do të ketë nevojë që pacienti i nënshtrohet operacionit, trajtimin dhe emërimin e vazhdueshme me mjekun. Kështu, shpenzimet për këtë lloj sëmundje janë shumë të mëdha. Megjithatë, ju mund të merrni ndihmë paguar të gjitha faturat mjekësore me ndihmën e një avokati Mesothelioma. Mesothelioma është një lloj sëmundje që shkaktohet nga një kanserogjen, asbest. Ju mund të kërkoni të holla nga kompani apo grup që ju kanë shkaktuar sëmundje. Ju mund të keni një kërkesë asbestit dhe ju mund të keni një sasi të vogël për të paguar për kimioterapi, kirurgji dhe nevojave të tjera mjekësore. Kur ju jeni në gjendje të gjejnë një avokat konkurrues Mesothelioma, ju mund ta minimizoj e stresit shkaktojnë faktorët dhe madje mund të ketë një siguri që familja juaj do të vazhdojë të jetë siguruar financiarisht. Punësimin e një avokati Mesothelioma mund të vërtetë të jetë një ndihmë e madhe nëse ju keni Mesothelioma. Megjithatë, ju duhet të keni të drejtën e avokatit lloj Mesothelioma në mënyrë që kërkesa juaj do të jetë e mjaftueshme për nevojat tuaja mjekësore. Mundshme rasti juaj mund të varet nga avokati juaj Mesothelioma. Ju do të duhet të jenë shumë të kujdesshëm në zgjedhjen e një që ju do të punësojë në mënyrë që ju mund të ketë një shans më të mirë për të fituar rastin dhe për të gjetur shumë më të lartë të kërkesave asbest. Avokati juaj Mesothelioma do të jetë një për t'ju përfaqësojë në gjykatë. Kështu, ai do të duhet të jenë shumë të kujdesshëm në vendosjen e nevojave tuaja dhe të sigurt se ajo është e arritshme. Avokati juaj gjithashtu do t'ju kërkohet të kenë përvojë të drejtë në trajtimin e këtij lloj rast në mënyrë që ju do të ndjeni siguroi se ai e di se çfarë do të ndodhë si rast zhvillohet. Duke Mesothelioma mund të jetë një barrë e madhe që duhet të trajtohet. Ju nuk mund të theksoj vetëm përvojë për shkak të sëmundjes, por edhe për shkak të efekteve që mund të shkaktojë në jetën tuaj të përditshme. Ju mund të duhet një avokat Mesothelioma për t'ju ndihmuar me proceset ligjore me rastin tuaj. Është e rëndësishme që ju të merrni avokat që është dikush që ka përvojë dhe njohuri të drejtë rastin tuaj. Gjithashtu, padi ligjore mund të marrë një kohë të gjatë, por kur ju keni një avokat dedikuar Mesothelioma, ju do të shihni se ka disa përmirësime në rastin tuaj dhe më vonë, ju do të merrni kërkesat tuaja. Ka shumë avokatë Mesothelioma që mund të ju ofrojnë shërbimet që ju duhet. Çfarë duhet të bëni është që të bëjë veten më shumë njohuri për rastin tuaj dhe kërkoni për llojin e avokatit që mund të jetë shkaku i një rast i suksesshëm.

Looking For an Experienced Mesothelioma Lawyer?

Looking Për një avokat me përvojë Mesothelioma? , Ju mund të keni gjetur kohët e fundit se ju ose partneri juaj ka një të dashur Mesothelioma, një lloj kanceri që fitohet përmes ekspozimit ndaj asbest. Kur ju thithur fibrave asbestit dhe kjo hyn në mushkëritë tuaja, se lotët nga indet e mushkërive dhe shkakton rritjen e qelizave të kancerit. Disa njerëz mund të lidhura me pirjen e duhanit Mesothelioma por nuk është me të vërtetë nuk ka arsye të drejtpërdrejta dhe marrëdhëniet në fuqi që ekziston mes dy. Cfare ju duhet të mbani mend është se ajo mund të bëjë më keq situatën tuaj por nuk mund të vërtetë të shkaktojë atë. Nëse ju e keni këtë lloj sëmundje, ju tashmë duhet të angazhohen në trajtimin dhe seanca të tjera mjekësore që do t'ju ndihmojë të shërohen prej tij. Ju gjithashtu mund të konsiderojnë të paturit e një avokat Mesothelioma që grupi që mund të ketë shkak të ekspozimit tuaj asbest mund të ju ofrojnë tarifat e vendosjes dhe kjo mund të jetë një ndihmë e madhe në paguar të gjitha faturat mjekësore. Nëse ju doni të merrni një sasi të madhe të zgjidhjes së taksës, ju duhet të jetë në gjendje të bëjë rastin tuaj më të fortë. Ju mund ta bëni këtë me punësimin e një avokat Mesothelioma. Me përdorimin e ekspertizës dhe njohurive teknike të një avokati Mesothelioma, ju mund të bëni rastin tuaj më të fortë dhe për të marrë një sasi të madhe nga kompania. Edhe pse kërkesat mund të ndryshojnë nga një situatë në të tjera, ju duhet të dinë gjithashtu se jo të gjithë avokatët e Mesothelioma mund të ju ndihmojë juve që ka një nivel të nevojshme përvoja para se të një jurist mund të bëjë të fitojë rastin tuaj. Gjithashtu, ju duhet të mendojnë se avokatët e përgjithshme mund të mos e di aspektet e tjera teknike të një rast Mesothelioma. Kështu, kjo është ende më mirë që ju të punësojë një avokat i specializuar Mesothelioma për të siguruar që ai është i përqendruar në rastin tuaj dhe ai e di se çfarë veprimesh duhet të bëhet mirë. Me Mesothelioma avokat i specializuar dhe me përvojë, ju mund të ndjeheni më siguroi se ai tashmë kishte përvoja të tjera me këtë rast ai tashmë kanë një ide se çfarë rrugë duhet të bëhet për të bërë rastin më të favorshëm për ju. Ka shumë avokatë Mesothelioma që mund të merren me rastin tuaj. Një individ mund të ketë një përparësi mbi të tjera. Ju duhet atëherë ju siguroj se keni kontrolluar nga kualifikimet e si shumë avokatë Mesothelioma të jetë e mundur. Kjo është e rëndësishme në mënyrë që ju mund të zgjidhni atë që ju mund të japin shërbimin më të mirë. Ju gjithashtu do të duhet të kontrolloni nëse ju mund të bisedoni me avokatin Mesothelioma që ju janë marrë parasysh për shkak të një komunikimi të vazhdueshëm dhe të kuptuarit do të jetë e nevojshme për të siguruar se të dy prej jush e di se çfarë qëllimi i rast është. Kur avokati Mesothelioma dhe klienti është në gjendje të bien dakord mbi objektivin, avokati mund tani të bëjë veprimet e nevojshme për të arritur qëllimet dhe klienti do të lirshëm të bashkëpunojnë me këtë proces. Kur këto konsiderata janë mbajtur në mend, pasi avokati i trajtimit të drejtë Mesothelioma rastin tuaj atëherë do të jetë një detyrë e lehtë. Ju do të duhet të përgatiten për rastin në mënyrë që ju do te merrni rezultatet që ju duhet.

Mesothelioma Prevention and Precaution

Mesothelioma Parandalimi dhe përkujdesje, në artikullin tim të parë i përkasin "Mesothelioma dhe efekte anësore asbest", unë kam diskutuar shkurtimisht mbi efektet anësore të mundshme të përbashkët folks ndoshta me të duhet të ballafaqohen ata kanë ndonjë formë të mobilje apo pajisje pasuri brenda Premisa e tyre e okupuar (si në shtëpi, si dhe vendin tuaj të punës) që janë bërë kryesisht nga materiale të përbërë prej komponenteve asbestit apo elementeve. Kjo u vu në pah se punonjësit e angazhuar në industri të caktuara ose tregtare përdorimin ose duke punuar me asbest materiale duhet të mbrohen në mënyrë adekuate. Në mënyrë të veçantë, çfarë niveli të mbrojtjes, si masë paraprake duhet të ndërmerren? Së pari, le të shohim në mjedisin e punës ju ndodheni në: A është e ventiluar në mënyrë adekuate ose me ventilim natyror (si në një vend pune me shumë bujare e dritare hapje) ose ventilim mekanik (si në vendin e punës tuaj është ajër të kondicionuar ose u janë dhënë me të tjera anë të ventilimit presion pozitiv)? A stacionet e punës edhe Spaced jashtë? A makineri të përdorura nga secili Spaced nga stafi dhe si? Mjedisin e punës duhet të jetë vlerësuar si duhet si ajo do të përcaktojë më tej nivelin e mbrojtjes personale që do të duhet të sigurojnë për stafin tuaj ose të pavarur me kusht (varësisht se a jeni duke punuar në një organizatë të madhe ose nëse ju vetë jeni të punësuar). Një mjedis pune e cila ka vendosur stacione të punojnë shumë afër me njëri-tjetrin, është në një dhomë të zihet fryma dhe e nxehtë, ose ndodhet në një vend me lagështi do të ndikojë si asbest grimcave kur lirohen në mjedis do të shumoj. Aq sa është e mundur, një formë dhe të ekuilibruar të punës së ventilimit duhet të praktikohen. Ndërsa-ajër të kondicionuar punës së gjithë ndoshta i kushtueshëm në afat të gjatë dhe në këtë mënyrë jo të realizueshme në drejtim të faturave mujore elektrike, kjo formë e bilancit mund të mbahet me hapje dritaren përshtatshëm planifikuar siç duhet me kontraktuesi ose projektues hapësirë. Duke shkuar më tej, zgjedhja e ndriçimit gjithashtu luan një pjesë në temperatura ndikojnë dhomë. Too dritat e shumta që nuk janë të Spaced mirë jashtë? E pra, ju merrni foto. Norma e lirimit të grimcave asbestit nuk është varur vetëm nga temperatura e mjedisit, por është gjithashtu e varur nga niveli i punës që ushtrohet mbi të. Me këtë, ne jemi duke iu referuar normës së prodhimit të komponenteve asbestit të tillë (të tilla si prodhim gips bordit, etj). Ndërsa nuk mund të jetë një vendim i mençur e biznesit për të ngadalësuar norma e prodhimit në emër të punës së sigurisë dhe shëndetit (pastaj përsëri, varet se kush dhe ku jeni duke punuar për të), sigurimin e pajisjeve personale mbrojtëse të përshtatshme (ose PPM) do të hyjë në lojë. Në nivel minimal, një e duhur në mënyrë individuale-N95 i pajisur nivelit të përballet me maskë së bashku me syze duhet të sigurohet për nivelin e sipërm gjoks, e ndjekur nga këpucët sigurinë e duhur, së bashku me dorashka industrial-grade punës për gjymtyrët. Pjesa tjetër e trupit duhet të jetë e mbuluar në një të përgjithshme e duhur. Me gjithë këtë në vend, ju tani do të fillojnë të kuptojnë pse vendin tuaj të punës duhet të ventiluar siç duhet, jo vetëm për të minimizuar përhapjen e grimcave asbestit, por edhe për hir të punës rehati personale e cila do të ndikojë edhe nivelin e përqëndrimit të një individi të punës kur vepron një makineri ose prerjes mjet. Dhe në fund të çdo ditë para se të lënë vendin e punës tuaj, sigurohuni që të gjitha PPM e listuara më sipër ruhet si duhet në një dhomë magazinimi të përcaktuara ventiluar mirë dhe pantallona të gjera tuaja janë dërguar për t'u larë. Eshtë e panevojshme të thuhet, se do të jetë tepër e këshillueshme që ju dhe stafin tuaj të marrë një dush para se të nisej jashtë si. Kjo është në përputhje me konceptin e reduktimit të rrezikut.

Lung Cancer - One of the Most Fatal Illnesses in the World

Kanceri i mushkërive - Një nga më të Sëmundjeve fatale në Botë, kanceri i mushkërive është një sëmundje e zhvillimit qelizë të pakufizuar në indet e mushkërive. Kjo rritje mund të çojë në metastazë, të përhapet në inde, këto ujëra dhe thekshëm para kohe mushkëri. Ai është shkaku më i popullarizuar kancerin e vdekjes në burra, dhe i dytë më të shpeshta tek gratë. Simptoma të shpeshta të kancerit të mushkërive: 1. Gjoks i vazhdueshëm ngrirë 2. Kollitet vazhdueshme që të bëhen të rënda 3. Gulçim, puffing, ose huskiness 4. Problemet konstante me pneumoni ose bronkit 5. Kollitjes deri gjakut 6. Inflamacion i qafës dhe të përballet 7. Humbja e oreksit ose humbje të konsiderueshme peshe 8. Lodhje Llojet e kancereve mushkërive: A. vogla mushkërive qeliza kanceri shfaqet kur qelizat malinje formë në indet e mushkërive. Kancer të mushkërive të vogla ka tre lloje të ndryshme, të klasifikuara sipas formave të qelizave të zhvilluar si kancer. Këto janë: 1. Tumor kanzeroz vogla qelizë 2. Bashkimi i qelizave të vogla dhe të mëdha tumor kanzeroz qelizë. 3. Tumor kanzeroz qelizë të Përbashkët të vogla. Këto tri lloje të mund të përmbajnë shumë lloje të ndryshme të qelizave. Qelizat e kancerit të të gjitha llojeve mund të rritet dhe të shumohen në mënyra të ndryshme. Fazat e vogla Cell Kanceri i mushkërive Fazë Limited - kanceri fillon në indet e mushkërive, si dhe në nyjet limfatike te afert. Nyjet limfatike janë të vogël, fasule-formë strukturave pranë mushkëri. Faza e shumta - nga kanceri ka futem përtej mushkërive në pjesë të tjera të trupit. B. madh-qeliza kanceri në mushkëri është një sëmundje në të cilën qelizat malinje formë në indet e mushkërive. Pesë llojet e kancerit të mushkërive të madhe-qelizave Pesë lloje të kancerit të mushkërive në shkallë të qelizave të varieteteve të ndryshme të qelizave të kancerit. Qelizat e kancerit të secilës kategori të prodhojnë dhe shumohen në efekte të pazakontë: 1. Tumor kanzeroz Squamous qelizë - Kanceri i fillon në qelizat squamous, qelizat e hollë apartament që duket si luspa peshku. Është quajtur tumor kanzeroz epidermoid. 2. Tumor kanzeroz mëdha qelizë - Cancer, në të cilën qelizat janë të mëdha dhe duket të parregullt, kur shqyrtohen nën një mikroskop. 3. Tumor kanzeroz Adenosquamous - Kanceri që fillon në qeliza. Qelizat e kancerit duket të jetë i patundur kur inspektohen nën një mikroskop. 4. Adenocarcinoma - Kanceri që fillon në grupe në pasuritë e gjëndrave. 5. Tumor kanzeroz Undifferentiated - qelizat e kancerit që nuk duket të jetë normale. Ata përhapjen e shpejtë. Mjekimi: 1. Kirurgjisë - Kirurgjisë është mjekim ideal për kancerin e mushkërive. Normalisht trupi është i hapur për mushkëritë që do të trajtohen direkt. 2. Rrezatim është një trajtim të përbashkët për kancer të mushkërive. Terapia me rrezatim të lartë përdor rrezet e energjisë për të shkatërruar qelizat e kancerit. Kjo brengosje qelizat vetëm në zonën e trajtuar. a. Rrezatimi të jashtme është më e zakonshme trajtim rrezatimi për njerëzit me kancer të mushkërive. Rrezatimi vjen nga një aparat të madh jashtë trupit tuaj. Kryesisht njerëz të shkojnë në spital ose klinikë për trajtim. Tretmane janë në mënyrë tipike 5 ditë në javë për më shumë se disa javë. b. Rrezatim i brendshëm është i rrallë. Rrezatim është lëshuar nga një farë, wire, apo në një tjetër pajisje për të trupit. Trajtimi i-madh Kanceri i mushkërive Cell: • kimioterapia - Kjo është trajtimi të kancerit duke e bërë përdorimin e drogës për të parandaluar rritjen e qelizave të kancerit. Droga janë marrë ose nga goja ose injektohen në venat dhe muskujt për të shkatërruar qelizat e kancerit. Këto barna hyjnë në gjak për të trajtuar qelizat e kancerit në trup. Kur kimioterapia, është vendosur drejt në shtyllën kurrizore, një organ ose një zgavër trupi si bark, këto barna në përgjithësi qelizat e kancerit shqetësime në ato pjesë. • terapi Laser - Laser është përdorur për të shkatërruar qelizat e kancerit.

Asbestos Mesothelioma Lawsuit Analysis and Opinion

Asbest Mesothelioma Padi Analiza dhe opinionit, Pas përfundimit shkallë tim mjekësor në Indi unë u kthye në shtëpi në Los Anxhelos për të përfunduar arsimin e mia mjekësore përmes seli. Gjatë kohës e mia fillova kërkimit online në fushat e interesit të lidhura kryesisht me onkologji. Mesothelioma është një sëmundje që unë kishte informacion të parë dorë për shkak të një anëtari të ngushtë të familjes vuajnë nga kjo sëmundje. Pra, kjo ndikuar mua në krijimin e një DailyMesothelioma.com faqe interneti që do të shpjegojë dhe të informojnë të tjerët rreth Mesothelioma Mesothelioma dhe në veçanti lidhur me asbest. Nëpërmjet kërkimit në vazhdim unë erdhi nëpër një bollëk të informacionit dhe studimeve të rasteve në lidhje me paditë Mesothelioma asbest. Unë kam ardhur të gjithë Mesothelioma artikuj asbest shumë padi nga Teksas, Miçigan, Illinois, Rhode Island, dhe shumë të Amerikës. Veteranëve dhe të Armatosura Mesothelioma padi Shërbimi u gjetën gjithashtu. Kjo i hapi sytë e mi për të parë shkallën e ekspozimit asbestit që rrethon të gjitha këto raste. Nga ajo që unë kam lexuar asbest ka qenë e ndaluar në SHBA që nga viti 1989 sipas EPA. Por produktet dhe fabrika që të vazhdojë të ketë asbest është vënie në skenë për të thënë aspak. Shumica e padive Mesothelioma asbest që unë kam lexuar paditësit të përfshijë ndjekjen e procesit gjyqësor kundër korporata të shumta për miliona dollarë në dëme. Ka pasur mjaft raste pak i suksesshëm dhe unë besoj se nuk do të do të vazhdojnë të jenë më shumë për të ardhur. Ndërsa vazhdon të ndërtojë faqen time kam vendosur për të bërë kërkime e mia më të gjerë dhe të përfshijë të gjitha llojet e kancerit të mushkërive dhe kancerit të gjirit. Nëpërmjet kërkimit në këto zona më unë besoj se do të japë më shumë informacion për pacientët e kancerit dhe familjet. Mesothelioma Azbesti lidhur me këtë është i shfrenuar në shumë vende në zhvillim si Kina dhe India për shkak të rregulloreve të dobët e asbestit dhe përdorimin e tij. Kjo do të çojë në shumë raste të mushkërive Mesothelioma asbestit, dhe përmes edukimit më shumë një padi Mesothelioma asbest.

Learn the Symptoms of Mesothelioma

Mëso Simptomet e Mesothelioma, Ky artikull ka për qëllim të ofroj informacione të rëndësishme në lidhje me shkaqet, shenjat dhe simptomat e Mesothelioma si edhe lloji i personit i cili është në rrezik të lartë të zhvillimit të kësaj sëmundjeje. Shkaqet e Mesothelioma Asbest, një mineral që ndodh natyrshëm në tokë është një nga shkaqet kryesore të Mesothelioma. Një shumicë e njerëzve që kanë qenë ekspozuar të fibrave azbest në një pikë ose të tjera të jetës së tyre të zhvillojnë sëmundje me kalimin e kohës. Këto mund të përfshijnë individë në ushtri, si dhe si njerëz të cilët janë të përfshirë në punën e fabrikës apo të përfshirë në kompani që izolimin prodhimin për përdorim në ndërtim. Përqindje e saktë e njerëzve simptomat e ekspozuar Mesothelioma ka gjasa të mbajë në rritje në vitet e ardhshme. Një nga arsyet për këtë rritje të mundshëm është injorancë e efekteve të asbestit dhe përdorimin rezultante e saj pa dallim. Ekspozimit dhe inhalimi pritet të fibrave asbestit ka qenë një nga shkaqet kryesore të zhvillimit të shfrenuar të Mesothelioma nëpër botë. Bërë gjërat edhe më keq është fakti se simptomat e Mesothelioma zakonisht marrin rreth 25 deri 50 viteve në sipërfaqe. Që prej zbulimit të hershme është kritike për Shkalla e suksesit të trajtimit, është e rëndësishme që të jetë në gjendje të njohë simptomat e Mesothelioma. Simptomet e Mesothelioma Simptomet përfshijnë dhimbje e Mesothelioma gjoks, gulçim, veprimtaria anormale koagulimit të gjakut, dhembje barku, fryrje të barkut, anemi dhe ethe. Dhe ka disa simptome të tjera të Mesothelioma, të tilla si kollë kronike, infeksionet e përsëritura dhe të bronkit dhe pneumoni. Disa njerëz përvojë dhimbje në eshtra, ënjtje të qafës apo të përballen dhe verdhëza. Prani e thjeshtë të një ose dy nga këto simptoma nuk është e nevojshme të tregojë praninë e Mesothelioma, por ata janë ende gjëra për të parë për të. Për shkak të Mesothelioma simptomat janë të ngjashme me disa sëmundje të tjera, ai mund të jetë mjaft e vështirë për të diagnostikuar këtë sëmundje. Komplikuar gjërat më tej është fakti që kjo sëmundje ka aftësinë të mbetet në gjumë për shumë vite para se simptomat janë edhe më të dukshme. Simptomat mund të ndonjëherë veten të sigurt pas një periudhe prej 50 vitesh. Pra, nëse ju keni qenë ekspozuar të fibrave asbest ju lutem mbani një orë jashtë për këto simptome. Nëse jeni rreth asbest, atëherë ju duhet ta dini se jeni duke jetuar apo punuar në një mjedis me rrezik të lartë. Nëse jeni të diagnostikuar me Mesothelioma, trajtim ka gjasa të përfshijë radiotherapy, kirurgji dhe kimioterapi. Gene terapi është një opsion alternativ trajtim që është në dispozicion për ata individë me Mesothelioma pleural që nuk i përgjigjen mirë të radiotherapy, kirurgjisë apo kimioterapi.

Learn About Lung Cancer Symptoms

Learn About Kanceri i mushkërive Simptomet, Ka disa lloje të kancerit të mushkërive, disa prej të cilave kanë simptome të veçantë, ndërsa të tjerët janë karakterizuar nga një mungesë të çdo lloj simptome edhe në fazat e tyre më të përparuara. Kjo mungesë e simptome mund të bëjë detyrën e vështirë tashmë zbulimin e kancerit të mushkërive edhe më të vështirë. Këtu janë disa nga llojet e ndryshme të kancerit të mushkërive dhe disa nga faktet përkatëse në lidhje me secilin prej tyre. Lloje të ndryshme të kancerit të mushkërive janë të kategorizuar në dy lloje themelore: qeliza të vogla dhe jo të vogla. Mesothelioma është edhe një lloj kanceri që ndikon rreshtim të mushkërive. Disa nga simptomat më të zakonshme përfshijnë: -Pain në gjoks -Një kollë e vazhdueshme që është e pranishme për një kohë të gjatë -Tingull Wheezing ndërsa frymëmarrje -Gulçim -Prania e gjakut në pështymë -Humbje peshe paspjegueshme Ethes -Ënjtur në fytyrë ose qafën zonë Simptomet tipike janë unnoticeable sidomos gjatë fazave të hershme të sëmundjes, duke e bërë zbulimin e sëmundjes edhe më të ndërlikuara se kurrë dhe duke e bërë të vështirë për të përcaktuar se nëse apo jo është e nevojshme për të kërkuar kujdes mjekësor. Në mungesë të simptomeve, duke ditur faktorët e rrezikut për kancerin e mushkërive mund të ju ndihmojë të marrë një vendim më të informuar. Duke patur parasysh pirja e duhanit është një nga faktorët e rrezikut të madh për kontraktuese kancer të mushkërive, duke i dhënë atë është hapi i parë drejt reduktimit gjasat e gjetjes së ndonjë lloj i kancerit të mushkërive. Dhënia e deri duhani gjithashtu ul rrezikun e zhvillimit të formave të tjera të kancerit të përfshirë kancerin e dhe fyt fyt, si dhe pjesë të tjera të trupit. Një jetese ulur dhe një dietë të varfër janë faktorë të tjerë të rrezikut të përbashkët. Studimet tregojnë se gati tre mijë njerëz të cilët janë jo-duhanpirësve zhvillimin e kancerit të mushkërive çdo vit nga pa dashje inhaling tymi i dorës së dytë. Për fat të keq, pavarësisht nga fakti se asnjë e cigareve ka prekur buzët e tyre, ata kanë të njëjtin ritëm sensibilitet dhe simptomat njëjtë si ata që pijnë duhan. Nëse ju ose një të dashur e të dyshuarve për praninë e ndonjë të lart-përmendur simptomat kanceri i mushkërive, një vizitë të mjeku është quajtur për të. Shpejtë të shumta dhe të shpejtë-përhapjen e natyrës së sëmundjes, bën të hershme zbulimi i të gjitha më të rëndësishme. Edhe pse nuk mund të jetë pikërisht për të shpëtuar, më parë ju të zbuluar praninë e ndonjë simptomat e kancerit të mushkërive trajtim më parë mund të kërkohet, duke rritur shanset e retarding përparimin e sëmundjes. Parandalimi është sigurisht më mirë se kurë dhe duke ditur se çfarë faktorët e rrezikut janë mund të ju ndihmojë të shmangur ato, duke ulur shanset tuaj kontraktuese sëmundje.

Here's What You Probably Don't Know About Lung Cancer

Here's What You Don't Know Me siguri Rreth Kanceri i mushkërive, nëse ju shortness përvojë fryma, dhe simptoma të ngjashme, kjo është absolutisht e nevojshme që të njoh nga afër veten me kancer të mushkërive. Kanceri i mushkërive është një gjendje në të cilën qelizat abnormale të fillojnë të grumbullohen dhe të përhapur në mushkëri. Në fazat e para të kësaj sëmundje, nuk është e zakonshme që të përjetojnë një shumë të simptomeve. Megjithatë, si sëmundja përparon, simptomat bëhen gjithnjë e më të dukshme. Në qoftë se ju mësoni për simptomat e hershme të kancerit të mushkërive, kjo mund të jetë e mundur për të parandaluar përhapjen e qelizave jo normale në këtë zonë të trupit. Ndërsa kanceri në mushkëri është konsideruar si një nga shkaqet kryesore të vdekjes në individë, ka qenë edhe ai konsiderohet si një nga llojet më të sëmundjeve të parandalueshme. Ky kancer është i lidhur me zgjedhje që shumë njerëz bëjnë dhe kjo është pirja e duhanit. Ndërkohë që ka raste të këtij lloji të kancerit të ndodhin në një nonsmoker, këto raste janë relativisht të rralla. Shumica e të cilat zhvillojnë këtë gjendje jo vetëm që pi duhan, por janë gjenetikisht në rrezik për sëmundje si. Ka shumë raste në të cilat një person që kurrë nuk ka pirë përvetëson këtë lloj kanceri. Shumica e këtyre rasteve përfshijnë ato që janë ekspozuar ndaj tymit të dytë të drejtpërdrejtë mbi një bazë të rregullt gjatë gjithë jetës së tyre. Ka një numër të simptomeve nga kanceri në mushkëri. E mëposhtme paraqet disa nga simptomat më të zakonshme që mund të jetë me përvojë: 1. Shumë njerëz do të fillojë të zhvillojë një kollë që ndodh në një bazë të rregullt. 2. Për shumë, kjo kollë do të shkojë larg, por për ato që vazhdojnë të përjetojnë kollë, shqetësime duhet të vlerësohet nga një profesionist mjekësor. 3. Për shumë, ky lloj i kancerit të bën të njohur veten nga dhimbja që ka ndjerë në zonën e kraharorit. Kjo është shpesh një dhimbje e lehtë, por kurrë dhimbje që duket me të vërtetë të shkojnë më larg saj. 4. Shumica e atyre që kanë gjetur se ata e kanë këtë kusht kanë zbuluar se ata kanë gulçim mbi një bazë të rregullt. Kjo shkaktohet zakonisht nga një rritje në dhe rreth zonës mushkëri që konsiderohet të jetë abnormale. 5. Duke infeksione të rregullt që të përfshijë sistemin e frymëmarrjes mund të jetë një tregues se kanceri është i pranishëm në mushkëri. Këto infeksione mund të përfshijnë butë për bronkit të rënda, ose edhe pneumoni në disa raste. Në përfundim, siç u tha këtu, në mënyrë tipike të kancerit në mushkëri ndodh në individë që pinë duhan në një bazë të rregullt. Mirëpo, tymi i dorës së dytë dhe fajtorët të ngjashme mund të rezultojë në një individ i cili nuk pi duhan për të blerë kusht. Në rast se mendoni se ju keni një shans të lartë të zhvillimit të kancerit të mushkërive, kjo është e rëndësishme që ju të mësoni të gjithë që ju jeni në gjendje të për gjendjen. Në këtë mënyrë, ju mund të punoni ngushtë me mjekun tuaj për të siguruar që faktorët e rrezikut janë ulur tuaj dhe që ju të trajtohen në kohë, nëse zhvillimin e qelizave abnormale, mund të ndodhë.

Do You Know These 5 Unusual Lung Cancer Symptoms?

A e dini Këto 5 pazakonshme mushkërive Kanceri simptome? Kanceri i mushkërive është një nga vrasësit më të lartë në vendet e zhvilluara dhe të vonë në zhvillim. Më shumë se një milion vdekje janë raportuar në mbarë botën. Pirja e duhanit ende mbetet numri një faktor rreziku për kancer të mushkërive. Faktorë të tjerë rreziku janë pasiv ose të dytë-duhan dore, ekspozimi Azbesti, ekspozimit të radonit, dhe mutacionet gjenetike. Kanceri i mushkërive e mbetet një prej kancereve më të parandaluese dhe ende shumë njerëz po bien pre e këtij kanceri vdekjeprurës. Diagnoza e hershme ende mbetet shtyllë për të ndihmuar njerëzit me kancer të mushkërive kanë një shpresë më të jetës. Ka disa simptoma të pazakontë të kancerit të mushkërive që ju duhet të jenë të vetëdijshëm për të ndihmuar në diagnozën e hershme. 1. Shpatull apo dhimbje e sipërme mbrapa: sup apo dhimbje e sipërme përsëri është një simptomë shpesh pa u vënë re nga kanceri i mushkërive të shkaktuara nga tumor shtypur në rreshtim të mushkërive. 2. Ënjtje të fytyrës dhe qafës: kullimit deje pjesë e sipërme e trupit është e mrekullueshme Venacava. Presioni nga kanceri mund të çojë në kullimit limfatik dhe venoz paaftë që çojnë në ënjtje të fytyrës dhe qafës. 3. Pneumoni të shpeshta dhe të infeksioneve të tjera të mushkërive: qelizat tumorale mund të baktereve kurth dhe kjo rezulton në infeksionet e mushkërive të shpeshta dhe pneumoni. 4. Zhvillim Mashkull i gjirit: Gynacomastia është emri për zhvillimin e gjinjve në meshkuj. Rritje i nënës është për shkak të pranisë së Oestrogen dhe disa lloje kanceresh të mushkërive mund të prodhojë sasi të Oestrogen të cilat stimulojnë zhvillimin e gjirit. 5. Ngjirurit e zërit të zë: tumor mund të shtypni mbi organet e rëndësishme si kuti zë ose nerva përfshirë në fjalën dhe kjo rezulton në ngjirurit e zërit të zërit. Nëse ju e dini dikë që ka zhvilluar këto simptome atëherë ekziston mundësia që ata kanë kancer të mushkërive dhe ajo duhet të kontrollohet nga një mjek.

The Top 5 Ways to Prevent Lung Cancer

Top 5 Mënyrat për parandalimin Kanceri i mushkërive, kanceri i mushkërive merr një numri të madh të burimeve të kujdesit shëndetësor dhe gjithashtu në lidhje me humbjen e orëve të punës. Kanceri i mushkërive llogaritë për më shumë se një milion vdekje në vit. Ditur se çfarë janë faktorët e rrezikut për kancerin e mushkërive dhe parandalimin e njëjta mund të shkojë një rrugë të gjatë në reduktimin e numrit të vdekjeve nga kanceri i mushkërive. Këtu janë 5 mënyra të sigurt shtënë të reduktuar incidencën e kancerit të mushkërive. 1. STOP duhanit TANI: Pirja e duhanit shkakton 87% të të gjitha kancerit të mushkërive dhe pirja e duhanit ndalohet pirja e duhanit ka disa përfitime shef ndër të cilat është parandalimin e kancerit të mushkërive. Nëse ju jeni një duhanpirës, duhet te ndalohet pirja e duhanit tani dhe në qoftë se është e vështirë të merrni ndihmë por ju lutem lë pirjen e duhanit. 2. Frutat dhe Perimet: ushqimi juaj duhet të përfshijë një pjesë të madhe të frutave dhe perimeve. Frutat dhe perimet përmbajnë anti-oxidants dhe flavonoids që ndihmojnë mbrojtjen e ADN e qelizave dhe riparimin e qelizave të dëmtuara. 3. Get shtëpitë tuaja testuar për të radonit: radonit është një produkt ndarje të uraniumit. Radonit është një gaz i plogët dhe nuk mund të shihet, ndihet, smelled ose shijuar. Si shtëpitë e më shumë e më shumë janë duke u ndërtuar mbi depozitat uraniumi natyrisht që ndodhin në tokë është një domosdoshmëri që shtëpitë tuaja janë testuar për nivele të radonit. Radonit është një faktor i fortë rrezik për kancer të mushkërive. 4. Ekspozimit Workplace: Duke ditur atë që ju janë duke u ekspozuar në vendin e punës është një domosdoshmëri. Benzinë, naftë shter, arsenik, beryllium. Vinyl chloride, chromates nikel, produktet qymyr, gaz mustardë, dhe ethers Chloromethyl janë të gjitha carcinogens dhe mund të gjendet në disa mjedise të punës. Tymi, pluhuri dhe kimikatet janë shumë të zakonshme në vendin e punës dhe bisedoni me punëdhënësin tuaj për kufizimin e ekspozimit tuaj me këto agjentë të dëmshëm. 5. Duhanit pasiv: tymi i dytë-dorë është tym që është dhënë nga një duhanxhi ose tym nga një puro të ndezur ose cigareve. Kjo përmban mbi 60 carcinogens njohur që të ndërhyjnë me zhvillimin e qelizave normale dhe të çon në kancerin e mushkërive të mëvonshëm. Ndiqni këta 5 hapa sot dhe të gëzojnë një jetë të lirë nga kanceri në mushkëri.

Mesothelioma, The Greatest Workplace Hazard Ever

Mesothelioma, Workplace Greatest Ever Hazard, Mesothelioma është tip i kancerit të shkaktuara nga ekspozimi ndaj asbest. Asbest ishte duke u përdorur në industrinë e ndërtimit për një kohë të gjatë për shkak të saj karakteristike zjarr rezistent dhe me kosto të lirë. Një problem i madh filloi që lindin kur asbest grimcave thithur nga njerëzit filluan të kërcënojnë jetën e tyre. Mesothelioma vrasës është një sëmundje e shkaktuar kryesisht nga ekspozimi ndaj asbest. Një numër i njerëzve kanë nënshtruar Mesothelioma që Vitet 1800 në fillim, sepse atëherë, askush nuk e dinte se ishte shkaktuar nga ekspozimi i asbest. Gulçim për shkak të shfrim pleural është një simptomë shumë e zakonshme të Mesothelioma. Mesothelioma është zhvillimi i qelizave malinje në mesothelium e cila është një mbrojtës që mbulon që mbulon të gjitha organet e brendshme. Mesothelioma zakonisht ndikon pleurë e mushkërive, por mund të ndodhë edhe në peritoneum dhe cipë e zemrës. Diagnostifikimi i një personi me Mesothelioma është pak i ndërlikuar edhe pse Scans CT dhe X-rrezet e gjoks do të jetë në dispozicion. Mesothelioma ishte e qetë të përbashkëta në të minatorëve dhe punëtorëve të fabrikës, të cilët ishin duke punuar në minierat asbestit dhe mullinj. Por pluhuri nga asbest mund të hyjë edhe tub erë e një personi i cili nuk ishte duke punuar ne minierat asbestit dhe mullinj dhe të bëjë vepër të tij. Kjo ishte kthyer në vitin 1929 se parë ndonjëherë ligj është ngritur padi kundër një prodhues asbestit dhe pohojnë se është zgjidhur. Por avokatët të cilët trajtohen rast nuk ranë dakord që të merret me më shumë raste të tilla dhe për të mbërthyer pjesën e tyre të volitshëm. Kostume Ligj kanë qenë në shtëpi gjykatë në çdo pjesë të Shteteve të Bashkuara për moshat tani dhe miliarda dollarë janë dhënë si kompensim për ata pak pa fat që e kundërshtoi sëmundje vrasës. Trajtimi i Mesothelioma nuk ka qenë provuar të jetë një kurë edhe pse ka zgjatur kohën mbijetesën e atyre shpirtrat e dënuar. Mbretëria e Bashkuar ndaloi përdorimin e asbestit kafe dhe blu mbrapa në vitin 1985 dhe përdorimin e asbestit chrysotile u ndalua në vitin 1999. Kryesisht të gjitha vendet e zhvilluara e kanë ndaluar përdorimin e asbestit sepse ai ka paraqitur të tillë një kërcënim i madh për shëndetin e racës njerëzore. Njerëzit që marrin prekur me Mesothelioma merrni një shans mjaft të mirë të paditur ata që janë përgjegjës për të bërë ata duke iu afruar për pluhurin vdekjeprurës asbest. Ky pluhur asbest është e zakonshme në oborre hedhurinë, oborre të vjetra të anijeve dhe materiale ndërtimi njësitë prodhuese. Edhe pluhuri inhaling asbest është më se e mjaftueshme për të prish shëndetin e një personi dhe jetës. Midis 1940 dhe 1979 një befasues 27.5 milion njerëz ishin të ekspozuar ndaj asbest e cila është shkaku kryesor i atyre që jetojnë me ankth e tyre Mesothelioma. Ata miliona njerëz kanë qenë paraqitjen e rasteve kundër atyre që janë përgjegjës për ekspozimin e tyre në pluhur asbestit vrasësin dhe e kanë marrë shuma të bukur zgjidhje nga kompanitë përgjegjëse për Sëmundjet e tyre dhe vdekjen e të dashurit e tyre. Edhe markë Kent i cigareve të përdorura asbestit në filtra rrugën e tyre mbrapa në vitet 1950, të cilat shtohen numri i të vdekurve e pacientëve Mesothelioma që humbën jetën e tyre, e cila gjithashtu ka rezultuar në miliona dollarë në vendbanime ligjore.

After Diagnosing Mesothelioma - The Next Step

Pas Diagnostifikimi Mesothelioma - Hapi tjetër, Zgjidhni një avokat me njohuri të mira në lidhje me rastin, e kupton çështjen si duhet, dhe e di se mënyra për të marrë paratë kompensim nga Mesothelioma rastin tuaj. Mesothelioma është një formë e rrallë e kancerit të shkaktuar për shkak të ekspozimit ndaj asbest. Kompanitë ose njerëzit duke përdorur asbest janë drejtpërdrejt përgjegjës për shkaktimin e Mesothelioma. Mesothelioma mund të ishte parandaluar nëse asbest nuk është përdorur nga njerëz të tillë. Punësojë një avokat me përvojë Mesothelioma të ngrejë një padi kundër kompanive apo njerëzit përgjegjës për lëshimin e asbest në ajër apo edhe duke përdorur asbest. Avokat Mesothelioma do të dinë teknikë në arritjen e një zgjidhje të lehtë dhe suksesin e padisë mund të sjellë një paqe të mendjes në sufferers Mesothelioma dhe familjen e tyre. Të holla mund të përdoren për të rimarrë faturat mjekësore, të kujdeset e marrëveshjeve të tjera, dhe vënë jetën tuaj të kthehet së bashku nëse ju keni humbur dikë për shkak të Mesothelioma. Kostot Shumë do të jetë i lidhur me Mesothelioma, dhe ju nuk duhet të duhet të merren vetëm me ta. Pra, duke marrë një avokat Mesothelioma është shumë e rëndësishme. Mos harroni të gjetur një avokat të drejtë dhe të filloni sa më shpejt të jetë e mundur. Ka shumë mënyra për të gjetur një avokat të drejtë si kërkimi në internet, faqe e verdhë, etj avokati duhet të jetë trustable, të jetë në kontakt me prokurorin që të dinë se ku rasti juaj ka arritur dhe për të marrë paratë që ju meritoni. Mesothelioma është një kancer të rrezikshëm, por ju duhet të kompanive të paguajë për papërgjegjshmërinë e tyre. Zgjidhni një avokat të mirë pas bërë hulumtime të mirë. Mesothelioma avokatët punojnë në firma të mëdha dhe të vogla të ligjit në treg. Një avokat i mirë Mesothelioma do t'ju ndihmojë të trajtojë padinë tuaj me sa më pak stres të jetë e mundur.

Can Fires Cause Mesothelioma Cancers?

Zjarret mund të shkaktojnë kancer Mesothelioma? Çdo vit, zjarre të ndodhin në të gjithë botën, pavarësisht se ku jetoni Pavarësisht nga disa nisma, si dhe efektet e intervenimit të qeverisë për të nxitur sigurinë e arsimit zjarr së bashku me miratimin e duhur të zjarrit aktuale luftën kundër teknologjisë, zjarret ende të zhvillohet duke rezultuar në humbje të jetës si edhe si pronë. Por kjo mund të shkaktojë kancer? Në veçanti, kanceri Mesothelioma? Studimet kanë treguar se sa herë që zjarre të ndodhë, disa nga prodhime janë krijuar në mënyrë tipike ekzistues në formën e grimcave të karbonit së bashku me cilado material është në zjarr. Dhe varësisht nga lloji i materialit në zjarr, kjo patjetër do të ketë një efekt mbi shumën e gjenerimit të karbonit, si dhe shkalla e përhapjes flaka (dmth, se sa shpejt shkalla e zjarrit mund të përparim). Dhe në qoftë se ju nuk jeni të mbrojtur në mënyrë adekuate dhe të ndodhë të jetë në rrugën e tymit të gjeneruar, atëherë shanset janë se do pretty much thith një pjesë të madhe të këtyre substancave helmuese. Ndërsa ekspozimi i përkohshëm nuk mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në shëndetin tuaj, duke u kapur në një mjedis me asnjë mënyrë për t'i shpëtuar patjetër do të ketë një efekt mbi statusin tuaj shëndetësore. Përveç nga kolaps për shkak të tymit inhalimi për shkak të mungesës së oksigjenit në ambient, shërim pasuese së bashku me përpjekjet për rehabilitimin e ndoshta më tepër të vështira si rezultat i një sasi të madhe të karbonit grimca thithur. Ndryshe nga duhanpirësit të cilët mund të vuajnë nga kanceri në një periudhë të zgjatur të përmbushje, nuk do të jetë domosdoshmërisht një viktimë e kancerit thjesht sepse ai ose ajo ishte përfshirë në një situatë zjarr. Por, për ata prej nesh që janë të nevojshme për të ekspozuar vazhdimisht për efektet e një zjarri si rezultat i profesionit tonë, atëherë patjetër duhet të marrin të gjitha masat në dispozicion për të minimizuar efektet e saj në shëndetin tuaj. Dhe po, studimet kanë treguar se kanceri mund të ndodhë për ata që punojnë në profesione të tilla për shkak të efekteve të zgjatur inhalimi dhe më keq akoma, ku nuk kishte personel të duhur pajisjet mbrojtëse është përdorur. Por ajo që për kanceret Mesothelioma? Unë kam sqaruar në artikullin tim të mëparshëm, "Mesothelioma dhe Azbesti Side Effects", që kancer mesothioma të ndodhë si rezultat i ekspozimit asbestit kryesisht për shkak të inhalimi tepruar e asbestit bërë nga-materiale ose produkte. Si e tillë, ju mund të supozojmë se nëse jeni kapur ndonjëherë në një skenar zjarr të zgjatur ose mjedis ku janë përfshirë substancat e asbest, shanset e shkaktohen kancereve Mesothelioma janë atje (edhe pse niveli i ekspozimit është i varur nga faktorë të ndryshëm si edhe të tjerë). Si një radhitje, asbest tipike bërë materiale gjetur në shtëpitë apo zyrat (dhe në fabrikat) përfshijnë panele të rreme tavan, tinguj panel izolimin mure ndarje, ngriti panele dysheme, dhe shumë të tjerë. Duke pasur parasysh këtë situatë, çfarë përkujdesje të veçanta mund të merrni për të siguruar që ju nuk janë tepër të ekspozuar ndaj këtyre substancave asbest, kur një zjarr ndodh në vendin tuaj të punës ose në shtëpi? E pra, përveç donning një aparat të frymëmarrjes caktuar (në qoftë se ju e dini se si të përdorin atë, ose në qoftë se zyra juaj ka një) ose një individualitet arratisjes, nivelin tuaj minimale por të përkohshme të mbrojtjes do të jetë për të mbuluar gojën dhe hundën me një shami, dhe për të qëndrojë mirë nën nivelin tymi duke miratuar një pozitë zvarritje fëmijë të gjithë rrugën jashtë ndërtesës. Kjo është për një nivel minimal si mbrojtëse ju mund të përshtatet kur të gjithë të tjerët nuk është në dispozicion dhe ju jeni zënë në një skenar zjarr. Dhe ndërsa në rrugën tuaj jashtë, nuk ans panik të fillojë të shtyjë të gjithë rreth, kjo shkakton vetëm vuajtje më shumë dhe mund të bëjë që të humbni fokus si ju përpiqeni që të shmangë mjedis toksike.

Alternative Treatments For Asbestos Exposure

Alternativa e Trajtimit Për Exposure Azbesti, ekspozimi Azbesti është shumë vdekjeprurës për shëndetin tuaj. Ekspozimit Azbesti ka qenë lidhur me një formë shumë të rrezikshme të kancerit të njohur si Mesothelioma. Saj një lloj shumë i rrezikshëm i kancerit që është i njohur për të sulmuar organet e brendshme rreshtim të tillë si mushkëritë, stomakun dhe zorrët. Sëmundje është kaq e keqe për pikë se edhe me mjekim shanset e mbijetesës janë ende shumë të ngushta. Gjatë viteve Mesothelioma është trajtuar me kirurgji, kimioterapi, terapi Radiotherapy dhe kombinim Vetëm ditën tjetër u zbulua se ishte e mundur për të trajtuar sëmundje të shkaktuara nga ekspozimi Azbesti përmes metodave të tjera alternative edhe pse shumë njerëz nuk e konsiderojnë do rrugë alternative si një opsion, norma e suksesit të tyre ka qenë luajtur poshtë nga shumë. Kancer alternative për ekspozimin Azbesti përfshijnë Akupunkturë për trajtimin Mesothelioma. Akupunkturë është një ilaç e lashtë kineze përdoren për shërimin e Sëmundjet shumë. Akupunkturë gjilpërave sterile janë vendosur në pika të energjisë specifike në lëkurë dhe thonë se për lirimin e energji pozitive në pjesë të sëmura të trupit, duke ndihmuar për të rivendosur një ekuilibër të përsosur në qelizat e trupit. Kjo është një teknikë shumë të dobishme dhe shumë e dobishme kur është fjala për lehtësimin e dhimbjeve të lidhur me Mesothelioma dhe ekspozimit asbest. Herbs për trajtimin Mesothelioma Njësoj si akupunkturë, herbs trajtim ka origjinën e tij nga Kina. Ka një shumëllojshmëri e bimëve kineze që kurë / zvogëlojë intensitetin e Sëmundjet e ndryshme. Këto bimëve mund të përdoren si shtesë për trajtim konvencional Mesothelioma. Meditim për trajtimin Mesothelioma. Kjo është një teknikë e vjetër praktikuar botë të gjerë shpirtërore për arsye të ndryshme. Saj më i njohur për të ndihmuar në dërgimin e energjisë pozitive për të ndihmuar të pushojnë trupin dhe mendjen. Në qoftë se bëhet me udhëzim të drejtë shqetësime mund të pacientit sëmundje dhe për të ndihmuar pacientit për të kontrolluar dhimbjen. Meditim ka qenë i njohur për të ndihmuar në forcimin e sistemit imunitar. Edhe pse mund të jetë i kushtueshëm për të punësuar një terapist i saj nuk kanë efekte y anë të përfshira. Trajtimeve alternative për ekspozimin asbest ose trajtim Mesothelioma nuk është provuar shkencërisht për të ndihmuar në shërim, por kanë qenë të njohur për të ndihmuar të bëjë një tranzicionit të butë dhe të bëjnë zgjidhje të tjera shkencore trajtimin e punës me efekt shumë të mirë.

Malignant Pleural Mesothelioma Treatment Options

Malinje Pleural Mesothelioma Treatment Options, i saj tha se çdo vit mbi 2.000-3.000 e rasteve pleural malinje Mesothelioma janë raportuar dhe ky numër është dyfishi çfarë ishte atje në vitet e mëparshme. Mesothelioma malinje pleural është shkaktuar për shkak të ekspozimit të zgjatur në Azbesti. Asbest u zbulua të jetë një rrezik shëndetësor mbrapa në 1960 'dhe është e thënë të jetë shkaku kryesor i Mesothelioma plural. Ky është një tip të rrallë kanceri se sulmet rreshtim të mushkërive (membrana shumës) ose mesothelium për të prirë shkencore. Pleural Mesothelioma mund të shërohet, por të gjitha varet nga faza e kancerit, mosha dhe gjendja shëndetësore e përgjithshme. Kur sëmundja zbulohet në fazat e hershme mund të përfshihen përmes operacionit. Por me kalimin e kaluara kanë qenë shumë rrallë ka raste mbijetesën Mesothelioma. Sëmundje është thënë për të ulur prognoza e pacientit për pikë se të jesh në gjendje të jetojnë për edhe një vit është mrekulli conisdered aa. Tillë e saj një sëmundje e rrezikshme dhe vështirë të bëjë shumë njerëz të merrni shans për të zbuluar atë fillim dhe kontrollin e saj në kohë. simptomet janë shumë të ngjashme me shumë të mushkërive të tjera lidhur me sëmundje. Ka opsione të ndryshme për trajtimin Mesothelioma dhe që përmban. Kirurgji: kirurgji është opsioni aa shumë efektive për shkak se mjekët mund të heq pjesët që janë të infektuar, por kur është fjala për kancer malinje kirurgji është vështirë se një trajtim, por më shumë një kontroll Kimioterapia: chemo është më e zakonshme kjo është ku mjekët marrin për të trajtuar sëmundje kimikisht përmes përdorimit të mjekësisë për të luftuar tumor ose kancer. Radiotherapy është gjithashtu një praktike dhe një opsion i përdorur gjerësisht trajtim, duke përdorur rrezet ultravjollcë për të djegur qelizat kanceroze, jashtë mund të zbatohen në këtë situatë. Mesothelioma malinje është e thënë që të marrë 30 deri 40 viteve të zhvilluar të plotë dhe kjo është arsye e rëndësishme e tij se në qoftë se ju keni punuar edhe në kontakt të ngushtë me Azbesti e rëndësishme e saj se ju mbaj ju në kontroll shëndetësor, për të shikuar nga simptomat, vizitoni faqen e internetit për të kontrolluar nga simptoma të ekspozuara nga njerëz që kanë marrë sëmundje.

Effective Peritoneal Mesothelioma Treatment Options

Efektive Peritoneal Mesothelioma Treatment Options, rastet më të madhe të Mesothelioma janë ose në formë pleural ose peritoneal. Mesothelioma nuk është i tillë një sëmundje fal. Shumë njerëz që kanë sëmundje të kontratës janë të njohur për të jetuar për vitin aa vetëm dhe jo më shumë. Peritoneal Mesothelioma është e rrallë dhe shumë të ndryshme nga lloji tjetër të Mesothelioma, e tha të ndikojë rreshtim barkut (peritoneum). Peritoneal Mesothelioma marrë vetëm 30% të të gjitha rasteve të raportuara Mesothelioma. Sëmundje të tillë merr një kohë të gjatë për të zhvilluar dhe me simptoma që janë mjaft të ngjashme me shumë lloje të tjera më pak serioze e Sëmundjet. Kur një person është diagnostikuar shanset e tyre për të mbijetuar sëmundjes janë shumë të vogla. Sëmundje është e thënë të jetë kështu vdekjeprurës për pikë se shanset për mbijetesë janë të kufizuara vetëm disa muaj. Por për fat Mesothelioma peritoneal është e shërueshme dhe trajtimi kryesisht varet nga fazën e kancerit, mosha dhe gjendja shëndetësore e përgjithshme e pacientit. Por sigurisht, nëse zbulohet në fazat e hershme trajtimin e tij mund të rrisë shanset tuaja mbijetesën dhjetë fish. Opsionet Mjekimi për Mesothelioma peritoneal përfshijnë> Kirurgji> kirurgji është forma më e zakonshme e trajtimit mundësi për lloje malinje e Mesothelioma. Mjeku heq pjesë të rreshtim për abdomen dhe disa indeve rreth tij. Kirurgjisë varet kryesisht në shtrirjen e kancerit është përhapur në trup. Më poshtë janë 2 i procedurave kirurgjike të pacientëve të administruara peritoneal Mesothelioma. Pleurectomy: Një kirurgji është kryer për të hequr rreshtim barkut dhe dhe disa prej indeve përreth tij. Kjo procedurë është kryer për një shumëllojshmëri të çrregullimeve përfshirë shfrim pleural, Mesothelioma malinje pleural, dhe traumat. Pleurectomy / decortication: Një kirurgji është zhvilluar për të hequr një pjesë aa e rreshtim barkut (peritoneal) dhe si shumë e tumorit në masë të jetë e mundur. Kjo procedurë mund të kryhet për të ulur dhimbjen e shkaktuar nga tumori në masë. Kjo formë e operacionit mund të synojë në lehtësimin e simptomave në përgjithësi, të tilla si ascites korrente ose pengesa zorrë. Kimioterapia: Ky lloj trajtimi është administruar për të ndihmuar të vrarë qelizat kanceroze. Kemioterapia mund të merret në formën e pilula ose nëpërmjet shiringave. Kimioterapia, është i njohur edhe si trajtim sistematik për shkak të drogës hyn në gjak, udhëton nëpër trup, dhe mund ta vrasin qelizat e kancerit të gjithë trupin. Radiotherapy: Kjo formë e trajtimit është administruar në formën e Lartë-x-rrezet e energjisë, rrezet gama, neutrone, dhe burime të tjera të rrezatimeve janë përdorur për të vrarë qelizat e kancerit dhe tkurren tumoret. Studimet kanë treguar se duke përdorur vetëm një të vetme të trajtimeve të listuara më sipër janë shënuar të dështojë për të përmirësuar kushtet e pacientëve. Në vend të kombinuar të gjitha opsionet e mësipërme ka qenë i njohur për të përmirësuar shanset e patentave të mbijetuar.

Asbestos in Wales

Asbest në Uells, South Wales ka vuajtur nga ndikimi mjedisor i industrisë së rëndë që prej revolucionit industrial që ka të burimeve natyrore në masat e qymyrit, furnizimin me scarps gëlqeror dhe plentiful e ujit për të mbështetur të mëdha të çelikut, bakrit dhe prodhimin tinplate. Këto industri të rëndë e prodhimit së bashku me minierave dhe në një masë më të vogël industri gurore kanë rënë tani. Rizhvillimit reja dhe emocionuese e madhe e këtyre vendeve në këtë fushë kafe luginat Uells Jugut, Cardiff, Swansea dhe Newport përkrahur nga të dyja Evropian dhe Kuvendit të Uellsit financimit Qeveria po ndryshon me shpejtësi përballë South Wales. Si një çështje të vërtetë, shërbimet si sondazhet asbest Uells po kërkohet gjithnjë e më shpesh si edhe shërbimet e Azbesti Uells jug. Avokatët Cardiff bazuar, Russell Jones dhe Walker, kanë identifikuar katër fusha në Uells, ku njerëzit që ishin ekspozuar ndaj asbest dekada më parë, mund të jetë në rrezik në të ardhmen. Vale e Glamorgan MP, John Smith, ka qenë ngritjen e vetëdijes për atë që ai thotë se do të jetë një problem i madh shëndetësor në këtë pjesë të Uellsit. "Ne jemi shumë krenarë për historinë tonë industriale, portet, stacionet e energjisë, të gjitha këto kanë fituar një marrëveshje e madhe e pasurisë për vendin tonë. "Pala poshtë është, në dhjetë, 20, 30 vjet pas industri ka lëvizur në ne mund të kemi një trashëgimi të madhe e asbestit sëmundjeve." Nuk ka aktualisht një W.A.G. kryesore vendosmërinë për të përmirësuar të dy objektet e shëndetësisë dhe arsimit në përgjithësi në të gjithë Uells, por më veçanërisht në zonat me popullsi më të rëndë të vendit të tilla si Cardiff, Swansea, Newport dhe Uellsin e Jugut luginat. W.A.G. janë gjithashtu në procesin e ndërtimit të zyrave të reja rajonale në faqet e ngjyrë kafe në fushë Merthyr Tydfil, Aberystwyth dhe Njësitë e tjera në të gjithë principatën. Sektorit privat në Uells është gjithashtu shumë aktive në financimin e zhvillimeve të reja të tilla si stadium i ri për Rugby Ospreys dhe Swansea City Football Club në Morfa në Swansea, Llanelli Rugby Football Club në Bynea, Llanelli dhe Leckwith stadiumin e Cardiff City Football Club në Kardif së bashku me priza tregtare me pakicë dhe banesave të reja të lidhura të gjitha duke u ndërtuar në faqet e remediated. Një lidhje hekurudhore midis luginave dhe Cardiff sapo është përfunduar dhe pritet që kjo do të ndihmojë në inkurajimin e zhvillimit të ardhshëm tregtare në zonën e luginave. Ka probleme të dukshme rehabilitimit që lidhen me ndonjë të propozuar të ri të ndërtuar në zona të zënë më parë nga industria e rëndë dhe për këtë qëllim Sondazhet Core është në gjendje të ofrojnë këshilla profesionale mbi rehabilitimit dhe në mënyrë të veçantë në trajtimin e problemeve të lidhura me asbest. Ne kemi ndërmarrë me sukses anketat dhe rehabilitimit të mbikqyrur për të dy ndërtuesve shtëpi të mëdha dhe kontraktuesit civile inxhinierike në të gjithë Uells. Asbest tani është edhe i njohur si vrasësi më i madh shëndetësor në punë në Britani të Madhe me 3.000 njerëz vdesin nga sëmundje që lidhen asbest. Grup tani më të ndjeshme ndaj këtyre rreziqeve janë mirëmbajtjen ndërtimin dhe tregton rehabilitimit. Nga kërkesat tona në shkallën e ndërgjegjësimit të trajnimit asbestit në South Wales deri tani kemi gjetur se sa e trajnimit është mjaft joadekuate duke marrë parasysh shkallën e programeve të zhvillimit aktual. Për fat të keq, së bashku me aktivitet tregtar dhe rritjen e shoqëruar me rritjen e tanishme në temperatura vjen rrezikun e shtuar e Legionella përmes ujit të nxehtë dhe sistemet e ngrohjes. Pasojat e operativ / instalimit të pamjaftueshme apo të meta industrial / sistemeve tregtare ngjitur me ngrohjen e ujit të pijshëm furnizimet me ujë mund të jetë katastrofale dhe inspektimit të rregullt është e nevojshme për të siguruar përputhshmërinë e vazhdueshme me rregullore. Ndjekjet e fundit e profilit të lartë kanë nxjerrë në pah edhe problemin që të përballet me menaxherin ndërtesës si rezultat i baktereve Legionella në sistemet e ujit. Dështimi për të kryer vlerësimin e rrezikut të shërbimeve të ujit dhe të vënë në vend të masave parandaluese shihen si faktorë kyç në përhapjen e sëmundjes.

Asbestos Related Diseases

Asbest Related Sëmundjet, Azbesti është diçka shumë e rrezikshme dhe shumë njerëz janë ende në dijeni për këtë. Sondazhet Azbesti duhet të zhvillohet në godina në qoftë se nuk ka bërë ende të jetë në mënyrë që të identifikuar nëse asbest është përdorur apo jo në ndërtesë. Një studim i fundit kryer në fakt tregon se rrezik më të lartë të asbestit sëmundje profesionale të mushkërive në fakt lind nga puna izolimin në Mbretërinë e Bashkuar. Punë epidemiologjike bërë nga një profesor i quajtur Peto ka treguar se në vitet e para të shekullit të twenty e parë që ne mund të vazhdojmë të presim një rritje në numrin e rasteve të reja të Mesothelioma në Britaninë e Madhe, kryesisht për shkak të asbest. Mesotheliome të vërtetë është një kancer i tmerrshëm me një periudhë shumë të gjatë latente. Në Britaninë e Madhe, aktualisht ajo shkakton vdekjen më shumë se sa nga aksidentet e trafikut rrugor dhe epidemiologët parashikojnë se një mëtejshëm njëqind mijë persona do të vdesin nga një lloj kanceri i quajtur asbestit Mesothelioma në vitet e ardhshme. Kur të gjitha llojet e asbestit sëmundjeve janë mbledhur, numri përfundimtar vdekje mund të jetë edhe më e lartë se sa që numri i mëparshëm i cili është tronditëse. Hulumtime në trajtimin dhe kujdesin e këtij kanceri agresive në Britani të Madhe është me sa duket në gjendje të keqe për shkak të mungesës së të ndihmojë qeverisë gjatë viteve të fundit. Në vitin 2007 ka qenë vetëm një projekt i dedikuar për kërkime Mesothelioma Cancer Research financuar nga Britania e Madhe, por asgjë nga Këshilli i Kërkimeve Mjekësore, pavarësisht nga fakti se mes 1995 dhe 2004, shkalla incidencës së kësaj sëmundje në Mbretërinë e Bashkuar është rritur më shpejt se çdo të kancerit të tjera. Përmirësimi janë bërë edhe me disponibilitetin e mbështetje për njerëzit që vuajnë nga kanceri Mesothelioma nga organizatat bamirëse të gjithë Mbretërinë e Bashkuar. Çdo vonesë në diagnostikimin Mesothelioma mund të ndikojnë negativisht në mundësitë e trajtimit, që nga një diagnozë të hershme është një kyç për arritjen e një kurë të mirë për pacientin. Me faktin se pacientët tani janë duke e vjetër dhe shpesh janë diagnostikuar në një fazë të vonë të sëmundjes. Kjo bëhet më shumë dhe më urgjente për të përdorur surveyors asbest për të kryer anketat asbest. Duket se vendet e tjera si Australi kanë bërë gjërat ndryshe kur është fjala për t'u marrë me sëmundje asbest lidhur. Qeveria Australiane të kryera në fakt miliona paund për një program kërkimor që do të ndihmojë njerëzit që vuajnë nga këto sëmundje. Është shumë e lehtë për të gjetur një kompani e specializuar në menaxhimin e asbest. Ata zakonisht do të bëjë gjithashtu rrezikun e vlerësimit dhe vetëdijes Legionella asbest trajnimit.

Caring For a Mesothelioma Patient

Kujdeseni për pacient Mesothelioma, Është vlerësuar se rreth 3.000 raste të Mesothelioma janë diagnostikuar në Shtetet e Bashkuara të çdo viti. Sepse periudha latente (periudha kohore midis ekspozimit ndaj asbestit dhe zhvillimin e Mesothelioma) është e gjatë, njerëzit që ishin ekspozuar ndaj asbest edhe dekada më parë, po tani zhvillimin e sëmundjes. Një variabël që është tejet e rëndësishme për pacientët nga një vështrim i shëndetit të tij apo të saj të përgjithshëm në kohën e diagnozës. Përgjithësi i shëndetshëm një pacienti është mirë ai ose ajo do të reagojnë ndaj trajtimeve të kancerit, dhe më të mëdha shanset e mbijetesës më të gjatë. Ajo mund të marrë disa kohë për diagnozën për të bërë. Një pacient Mesothelioma është një individ i cili ka qenë e ekspozuar ndaj fibrave toksike asbest në vitet pesëdhjetë e fundit. Punëtorëve në fabrika, ndërtimit, ruajtjen, automotive, hekurudhor, dhe kantjerin industri janë të gjitha në rrezik për zhvillimin e Mesothelioma. Si një pacient Mesothelioma, ju do të ballafaqohen me shpenzimet mjekësore dhe kërkesat lidhur financiare përveç problemeve emocionale dhe fizike të ketë një sëmundje serioze. Diagnostifikimi dhe trajtimi Mesothelioma është e shtrenjtë. Ka një numër të ndryshimeve që pritet të ndodhë në një pacient Mesothelioma. Një transplantim të mushkërive është një opsion i mundshëm për një trajtim të pacientit Mesothelioma shëndetësor të cilit frymëmarrjes është përkeqësuar në një nivel në të cilin mjekët parashikojnë se pacienti nuk do të jetojë gjatë pa një zëvendësim të mushkërive të shëndetshme. Megjithatë, operacioni transplant i mushkërive është një ndërmarrje e madhe. Disa mjekë dhe qendrat mjekësore kanë përvojë të gjerë me trajtimin e pacientëve Mesothelioma. Disa qendra të kancerit kanë përvojë me të gjitha llojet e kancerit. Më shpesh, kujdes bujtinë është i siguruar për një pacient Mesothelioma në shtëpinë e tij apo të saj, duke i lejuar pacientët të kalojnë ditët e tyre të fundit në komoditetin e shtëpive të tyre familjet e tyre aktuale. Për caregiver e një pacient Mesothelioma, jeta do të ndryshojë në mënyrë drastike. Ky person nuk do të punojnë pa pushim për të vetëm fizikisht priren të sëmurë Mesothelioma, por gjithashtu do të jetë i përfshirë në vendime të shumta në lidhje me këtë person dhe semundjet e tyre. Shumica e raporte tregojnë se mosha mesatare e një pacienti Mesothelioma është 60. Ka grupe në dispozicion për të mbështetur të dashurit të pacientëve Mesothelioma. Konsultohuni me mjekun tuaj për të gjetur mbështetjen e grupeve më të mira për ju dhe të dashurit tuaj.

The Relationship Between Asbestoses and Mesothelioma

Marrëdhënia mes Asbestoses dhe Mesothelioma, Në mënyrë që të kuptoni plotësisht marrëdhëniet midis asbestozë dhe Mesothelioma, dhe në mënyrë të qartë dallimin në mes të këtyre sëmundjeve, ne duhet së pari të mësojë për shkak, i vendosur atëherë në lidhje me përcaktimin e çdo kusht në një të qartë, ende mënyrë jo-teknike. Çfarë është Azbesti? Azbesti ishte dhënë emri i parë në këtë mineral toksike nga grekët e lashtë, dhe fjala "Azbesti", fjalë për fjalë do të thotë i pashuar. Gjatë shumë e asbestit shekullit njëzet është përdorur gjerësisht në industri për shkak të tij të rezistencës ndaj nxehtësisë dhe flakës, rezistenca për të energjisë elektrike dhe izolimin e shkëlqyer dhe cilësitë e shëndoshë korrigjim bocash. Është vlerësuar se ka rreth 3.000 produkte të ndryshme komerciale që përfshijnë përdorimin e asbestit në procesin e prodhimit. Asbest është e përbërë prej fibrave të vogël mikroskopike të cilat janë të padukshme për syrin lakuriq, dhe këto fibra shpesh do të bëhet ajrore kur materiali është i dëmtuar apo shqetësuar. Pasi kryhet nga ajri, fibra mund të jetë thithur në mushkëri apo ai gëlltit edhe në sistemin e tretjes, ku ato pothuajse me siguri do të shkaktojë afat të gjatë, probleme serioze shëndetësore. Fibrave thithur asbest do të mbeten në trup dhe nuk do të përjashtohet, dhe për shkak të kësaj, fibrave depërtojnë në inde trupit dhe shpesh do të depozitojë veten në ajrore dhe indeve të mushkërive. Ka gjashtë minerale të cilat janë përcaktuar si "asbest" lloje. Këto janë chrysotile, crocidolite, amosite, actinolite, tremolite dhe anthophyllite. Tre llojet më të përdorura zakonisht asbest janë klasifikuar si të bardhë, kafe, blu, dhe kjo është llojet kafe dhe blu asbest që janë më shpesh të lidhura me qenë shkaku i Mesothelioma. Miliona njerëz në të gjithë botën janë prekur nga inhalimi i fibrave asbestit duke i vënë ata në rrezik të asbestozë kontraktuese, Mesothelioma, kancer në mushkëri apo sëmundje të tjera vdekjeprurëse të shkaktuara direkt nga këto nivele toksike e asbestit. Çfarë është asbestozë? Asbestozë është një noncancerous, gjendje inflamatore kronike mjekësore që plagët ind parenchymal e mushkërive, dhe është shkaktuar nga inhalimi i niveleve toksike të fibrave asbest. Fibra asbest aktivizon sistemin imun të mushkërive e cila shkakton një proces inflamator që rezultojnë në lidhës-inde-scars bazë për të formuar një gjendje e njohur si fibrozë. Ky ind mbresë do të ndërton ngadalë, në masën ku ai zvogëlon aftësinë e mushkërive për të dhënë gjak për të oksigjenit dhe për të hequr dioksidit të karbonit. Kapacitetit të mushkërive mund të reduktohet e cila nga ana e vet do të çojë në probleme të frymëmarrjes. Në raste të rënda të asbestozë dëmtim të funksionit të mushkërive vendos një tendosje të madhe në zemër, duke shkaktuar sëmundje të zemrës, të tilla si e drejtë-njëanshme infarkt në zemër ose "cor pulmonale." Shenjat dhe simptomet e asbestozë zakonisht nuk do të bëhet e dukshme deri vjet pas ekspozimit. Por diagnostikuar një herë, gjendja do të përkeqësohet dhe shpesh çojnë në aftësi të kufizuara të rënda e edhe vdekje, nëse ekspozimit ndaj asbest vazhdon. Çfarë është Mesothelioma? Mesothelioma është një formë e rrallë e kancerit që prek qelizat që mesothelium formën, membrana që rrethojnë organet kryesore të trupit. Mesothelioma është pothuajse gjithmonë e shkaktuar nga ekspozimi ndaj fibrave asbest ose pluhur dhe kryesisht greva ata individë të cilët kanë punuar me asbest produkte. Të tjerë kanë qenë ekspozuar të fibrave asbest në shtëpitë e tyre, shpesh pa e ditur atë. Për shkak të fshehtë të kancerit, ajo nuk do të zakonisht shfaqen për 20-50 ose më shumë vjet pas ekspozimit fillestare. Ekzistojnë rreth 3,000 deri në 4,000 raste të reja të Mesothelioma raportuar në Shtetet e Bashkuara çdo vit, kryesisht në mesin e meshkujve mbi moshën 40 vjeç, dhe kjo shifër është në rritje. Është vlerësuar se nuk do të jetë rreth 250.000 rastet e Mesothelioma para 2020. Asbestozë Përderisa dhe Mesothelioma ndajnë një kauzë të përbashkët .. inhalimi i fibrave azbestit ... ata janë krejtësisht të ndryshme kushtet, dhe ka disa ngjashmëri midis dy sëmundjeve. Asbestozë është ndërtuar e indeve lë mbresë në mushkëritë, që kufizon zgjerimin e tyre dhe tkurrje. E hershme shenjat e sëmundjes përfshijnë një mungesë të frymëmarrje pas tendosje fizike. Gjatë fazat e mëvonshme, gulçim ndodh edhe në kohët e pjesës tjetër. Simptoma të tjera të asbestozë janë dhimbjet e gjoksit dhe periudhave të shkurtra të kollitjes. Është asbestozë mjaft shpesh keq-diagnostikuar si astmës veçanërisht për shkak se shumë prej simptomave të dy kushte janë të ngjashme. Marrëveshje mjekë me një shumë më të rasteve të astmës se ata nuk asbestozë. Mesothelioma është një formë e kancerit që prek mesothelium e organeve të caktuara të brendshme. Edhe pse simptomat e asbestozë dhe Mesothelioma janë të ngjashme, në rastin e Mesothelioma, ai është kanceroz qelizave që shkaktojnë këto simptome. Asbestozë është një organizatë jo-sëmundje kanceroze ... asbestozë është mjaft shpesh keq-diagnostikuar si astmës veçanërisht për shkak se shumë prej simptomave të dy kushte janë të ngjashme. Mjekët shohin shumë më tepër raste të astmës se ata nuk asbestozë. Ka edhe dallime të mëdha në trajtimin e asbestozë dhe Mesothelioma. Trajtimi Përderisa për qendrat e asbestozë rreth parandalimin e kushteve nga përkeqësuar dhe lehtësimin e simptomave, trajtimi për Mesothelioma do të varet se sa larg kancerin ka zhvilluar. Nëse diagnoza e hershme të mjaftueshme, ka një mundësi e mirë që tumoreve kanceroze, mund të hiqet ose të qelizave abnormale të vrarë duke përdorur rrezatimi apo kimioterapi. Më vonë fazat e kancerit Mesothelioma mund të trajtohen, por trajtim bëhet më e vështirë nëse kanceri është përhapur në pjesë të tjera të trupit. Pavarësisht nga lloji i trajtimit, si dhe asbestozë Mesothelioma kanë një prognozë shumë të varfër.

Asbestos Removal and How Asbestos is the Building Meterial of the Future

Asbestit Largimi dhe Si Azbesti është Meterial Ndërtimi i ardhshëm, sepse dy dekadat e fundit ose aq asbest eshte shfaqur si material ndërtimi të dëmshme dhe të rrezikshme që mund të shkaktojnë kancer dhe sëmundjet e mushkërive dhe për këtë arsye një heqje asbest kontraktuesi Mbretërinë e Bashkuar është e nevojshme për të shpëtoj prej tij. Ka ende dhjetra mijëra shtëpi ende ekzistuese që janë ndërtuar duke përdorur asbest si material ndërtimi kryesore ose me asbest përfshirë në dizajnin. Kjo nuk është gjithmonë rasti natyrisht. Në asbest 1950 ishte duke u përshëndetur si material ndërtimi mrekullueshëm që mund të formohem në çdo formë. Ajo ishte shumë e fortë, ajo ishte si rezistent rezistente ndaj nxehtësisë dhe zjarrit, duke qenë në gjendje të përballoj temperatura ekstreme .. Për shkak të cilësive të saj të qenësishme, asbest ishte përdorur për të bërë para-fabrikuar muret dhe kulmet e për numrin e madh të 'prefab' shtëpi si ata u bënë të njohur. Përdorimin e asbestit ndihmoi të përshpejtojë procesin e prodhimit dhe të transportit të këtyre njësive të bërë para. Njësitë e bëra nga asbest nuk duhet të jetë aq trashë si kur materiale të tjera të ndërtimit janë përdorur. Për të nxitur përdorimin e asbestit për publikun e gjerë si dhe për ndërtimin dhe kontraktuesve të shtëpive, asbest-çimentos Produktet Shoqata lëshuar një film të shkurtër në hollësi të gjitha përfitimet e asbestit. Ata e quajtën atë "Sipas Planit." Kur e shihni të shkurtër 15 minuta komercial që ju me siguri do të qeshni se si ata e shihnin të ardhmen e asbestit si edhe të gjitha rrugët që të përpiqen për t'i bërë njerëzit të besojnë në çudi të këtij materiali ndërtimin e mrekullueshme.

10 Important Facts About Mesothelioma and Asbestos

10 Fakte Rreth të rëndësishme Mesothelioma dhe Azbesti, Ekspozimi ndaj Azbesti është shkaku më i zakonshëm i Mesothelioma. Pothuajse të gjitha rastet e Mesothelioma janë të shkaktuara nga ekspozimi i asbest. Asbest është një mineral natyror që nxirret nga rock gjetur në shumë vende rreth botës. Ajo është e përbërë nga fibra të vogël aq i fortë si çeliku, të endura si pambuku dhe shumë rezistent ndaj nxehtësisë, produkte kimike dhe të energjisë elektrike. Lidhje e parë të përcaktuar mes Mesothelioma dhe asbest ishte bërë në vitet 1960. Në atë kohë, asbest ishte shumë gjerësisht të përdorura në prodhimin e materialeve izoluese, të tilla si bordi izolimin dhe materialeve të ndërtimit, duke përfshirë çimento. Kur asbest është e dëmtuar ose shqetësuar, ajo lëshon fijet e vogël, pothuajse të padukshme për syrin lakuriq, e cila, kur ajrore mund të frymëzuam në, dhe nuk mund të exhaled ose coughed jashtë. Pasi fijet janë në mushkëritë, mekanizmat e trupit mbrojtës përpiqet të thyer ato dhe për të hequr ato, i cili çon në inflamacion në indet e mushkërive. Fibra Azbesti mund të depërtojnë përmes indeve të mushkërive që të vendosen në pleurë (membrana rreth mushkërive). Gjatë viteve të shumta ata mund të shkaktojnë asbestozë, Mesothelioma apo sëmundje të tjera të mushkërive të zhvillohet. Fibra Azbesti mund të gëlltiten, dhe disa prej fibrave të bëhet paraqitur në sistem ndihmon tretjen e ushqimit. Ata do të lëvizë në membranën se linjat e barkut (peritoneum), ku ata të shkaktojë inflamacion. Ata individë më shumë gjasa të ketë qenë e ekspozuar ndaj asbest do të përfshijnë: punëtorëve të ndërtimit, boilermakers, punëtorët e ndërtimit, punonjës rrënimi, electricians, plumbers, ndërtuesit e anijeve etj Familjarët e atyre të cilët kanë punuar me asbest dhe e solli në shtëpi asbest padashur pluhur mbi rrobat e tyre, do të gjithashtu të jetë në rrezik dhe kanë qenë gjithashtu i njohur për të Mesothelioma zhvilluar. Ekzistojnë tri lloje të asbestit dhe këto janë: blu, kafe dhe të bardhë. Llojet blu dhe kafe asbest janë më së shpeshti lidhur me Mesothelioma, dhe tani janë përdorur shumë rrallë. Megjithatë, edhe pse fillimisht, asbest bardhë nuk ishte menduar që të jetë e rrezikshme, studimet e kohëve të fundit kanë treguar se ajo është edhe e dëmshme. Edhe pse nga 1999 importimin dhe përdorimin e të gjitha asbestit u ndalua, dhe për shkak Mesothelioma zhvillon kështu ngadalë, është vlerësuar që nga viti 2015, rreth 3.000 njerëz do të kenë qenë të diagnostikuar me Mesothelioma çdo vit. Pas kësaj kohe, numri i njerëzve që zhvillojnë Mesothelioma do të fillojë të bjerë çdo vit. Mesothelioma zakonisht nuk ka zhvilluar për shumë vjet pas ekspozimit fillestar për asbest. Edhe pse ai mund të marrë asgjë 10-60 vite, koha mesatare është rreth 30 në 40 vjet pas ekspozimit asbest. Herë pas here, Mesothelioma do të diagnostikuar në njerëz të cilët nuk kanë pasur kurrë ndonjë histori të ekspozimit asbest. Shkaqet tjera të sëmundjes janë deri më tani nuk është kuptuar plotësisht, por në raste të rralla Mesothelioma ka qenë e lidhur me ekspozimin rrezatimit. Studimet kanë gjetur asnjë dëshmi se pirja e duhanit rrit rrezikun e një individi të zhvillimit Mesothelioma. Kuptohet se ekspozimi ndaj materialeve të tjera të ndërtimit, për shembull tekstil me fije qelqi gjithashtu nuk do te rrise rrezikun. Mesothelioma nuk është një sëmundje ngjitëse dhe për këtë arsye nuk mund të kalojë në individë të tjerë. Anëtarët e familjes janë vetëm në rrezik kur në kontakt me grimcat asbest.

The Shocking Truth About Mesothelioma & Asbestos - Men in Big Danger by Not Following H&S Guidelines

Shocking Truth About Mesothelioma & Azbesti - Burrat në Big Rrezik nga Jo Pas H & S Udhëzimeve, Të gjitha ai donte ishte të fitojnë më shumë para për familjen e tij. Për të qenë në gjendje të sigurojë një pushime jashtë vendit diku në verë dhe të jenë në gjendje të kanë para shtesë për të bërë përmirësime në shtëpi. Ai kishte dëgjuar se kishte të holla të mirë për të bërë në largimin e asbest nga ndërtesa të vjetra. Po ai e dinte se ishte e rrezikshme, por sot në 2008 shëndetin dhe sigurinë e pajisjeve dhe trajnimit më shumë se kompensuar për rrezik të përfshirë. Masa të lartë janë vënë në vend për një formim të veçantë për të hequr asbestit dhe veshjeve mbrojtëse të sigurisë ishte budalla-provë. Nuk ka asnjë mënyrë kushdo mund të jenë në rrezik të Mesothelioma kontraktuese, asbest kancer të mushkërive në lidhje me të gjithë këtë në vend. Apo kjo është ajo që ai mendonte ... Stephen, burri im, shkoi kundër urimet e mia dhe lutjet që të mos shkojë në industrinë asbest. Ai ishte i bindur se ai ishte 100% i sigurt dhe kjo do të sjellë në të holla të mirë. Ai bëri të ketë një mjekësore në spitalin lokal. Ai pastaj paguar për të shkuar mbi javë kurs intensiv trajnimi asbest. Ai pastaj paguar për shëndetin dhe sigurinë e pajisjeve / veshjeve mbrojtëse. Krejt ai si pirun nga £ 1,000 në përgatitje për të shkuar në industrinë asbest. Shocking Truth Brenda javës së tij të parë për të punuar për të kompanisë X, ai ishte i tronditur dhe i tmerruar në atë që ai ishte duke parë. Ju shikoni, një nga komponentet kryesore kur hequr asbest është se ju llak asbest me një ujë me bazë kimike. Kjo nga ana e zbut miliona e molekulave asbestit dhe kështu nuk do të lëshohen në ajër dhe si pasojë duke thithur operative ndërsa veshur maskë mbrojtëse. Megjithatë, kjo është ajo që ai ka mësuar në H & S trajnimit të tij, por kjo nuk ishte duke u vënë në praktikë. Çfarë pa ai, me këtë kompani të veçantë, ishte se në mënyrë për të kursyer kohë dhe para, ata nuk ishin spërkatje asbest. Kjo do të thotë se kur snapping asbest në copa, miliona e molekulave asbestit u fluturon rreth e qark në atmosferë. Po ata ishin të gjithë veshur maska mbrojtëse e tyre me ajër të pastër-flow, por maska u mposhtur nga miliona e asbestit duke i bërë ato të pavlefshme. Asbest thatë po fryu në nga burrat, në e tyre të plotë në kokë maska të mbulojë të drejtë dhe duke u thithur poshtë në mushkëritë e tyre. Panevojshme të thuhet se Stephen filluar në kërkim për një punë dhe brenda disa javësh ai ishte nga industria asbestit para se të ishte tepër vonë për të. Tani unë nuk jam duke thënë se të gjithë operativë të asbest nuk ndjekin H & S udhëzime, por kjo kompani nuk ka siguri dhe unë bast ka shumë më shumë nëpër botë që bëjnë të njëjtën. Vetëm të jenë të vetëdijshëm për këtë gabim një të shëndetit dhe të sigurisë të cilat ende mund të çojë ju Mesothelioma kontraktuese, asbest sëmundje të lidhura - madje edhe nëse ju jeni të veshur pajisje mbrojtëse të plotë. Kini kujdes nga një teknikë të sigurisë që nuk është duke u realizuar nga disa kompani / operativa kur heqjen asbest. Mungesa e kësaj teknike një të vetme është vënë qindra të jetës së njerëzve në rrezik të Mesothelioma kontraktuese, asbest lidhur me sëmundje të kancerit të mushkërive. Çfarë ju jeni gati për të lexuar ndoshta do të ju shok dhe i mërzitur. Unë e di këtë dorë të parë si burrin tim një kohë të shkurtër ka punuar në industrinë e heqjes asbest. Çfarë ai pa socked atë dhe ai u largua si pasojë duke punuar me asbest, sepse ai do që të shohë dy djemtë e tij të rinj rriten.

How to Quit Smoking Before You Get Lung Cancer

Si për të lënë duhanin para se të merrni Kanceri i mushkërive, A mendoni se ka një duhanxhi diku se nuk ka qenë i tha rreziqet e pirjes së duhanit? Edhe nëse ju refuzojnë të njohin atë, por me fuqinë e medias, është e qartë që duhet të jetë njohur me fushatat e tyre anti-duhanit. Le të përballen me atë nëse ju nuk keni marrë paralajmërim deri tani, ju nuk do. Ajo do të jetë shumë naiv nëse supozojmë se kanceri në mushkëri vetëm te disa persona të caktuar me një faktor gjenetik apo ato mbi 65 vjeç. Vetëm një cigare mund të lërë shenja të dëmshme për mushkëritë tuaj për një muaj. Kështu që ju thonë se duhet të jetë një duhanpirës të rregullt për të parë ndikimin negativ të pirjes së duhanit? Kështu që ju mund të imagjinoni se sa mund të dëmtojë një paketë cigare të bëjë me trupin tuaj. Kur ju do të merrni anën, kur ju e dini se ka fakte që tregojnë se marrëdhënia midis duhanit dhe kancerit të mushkërive? A nuk mendoni se është koha për të shqyrtuar këtë informacion? Kjo është e mençur nëse ju merrni pak kohë për të studiuar informacion për rreziqet e pirjes së duhanit cigare. A nuk do të injorant si ju janë vënë në rrezik shëndetin tuaj. Sot, mjekët janë duke u përpjekur të kuptoj se si për të ndihmuar duhanpirësit për t'u marrë me të varësisë ndaj nikotinës para problemeve të bëhet e pakthyeshme. Me dëshmi të problemeve shëndetësore që lidhen me pirjen e duhanit, është e qartë se ju duhet vetëm kuptim të përbashkët. Megjithatë, në realitet, kjo nuk ndodh në këtë mënyrë. Ju ndoshta duhet disa motivim si frikë para se të fillojnë të mendojnë për pirjen e duhanit ndalohet pirja e duhanit. Në të kundërtën, disa duhanpirësit vazhdojnë të pijnë duhan edhe kur ata kanë kancer të fyt. Ata puffing rrugën e tyre përmes vrimave në qafat e tyre. Pra, ju mund të shihni se ka disa duhanpirës janë shumë thelbësore që nuk mund të ndaluar pirjen e duhanit. Unë shpresoj se ju nuk jeni. Mos harroni që nga koha që ju janë diagnostikuar me kancer të mushkërive, asgjë më shumë mund të bëhet. Mjekët nuk mund të kundërt dëmit që është shkaktuar nga cigaresh. Gjitha paketim të cigareve sot kanë paralajmëruar shenja që thonë "pirja e duhanit vret". Nëse prodhuesit e duhanit vend këto etiketa paralajmërim për produktet e tyre, nuk ju ende nevojë për dëshmi se pirja e duhanit është e mirë për shëndetin? Shikoni revista mjekësore apo qethje gazetë. A nuk e përmend se pirja e duhanit është shkaku kryesor i problemeve të frymëmarrjes si astma dhe bronkit? Unë do të doja të sjellë një tjetër pikë. Edhe pse ju nuk pi duhan, por që rreth me duhanpirësit edhe ju bën një duhanxhi pasiv. Vetëm erë rrobat tuaja. A nuk e mbush me aromë të fortë që ato përmbajnë duhan? Unë mendoj se është një masë e mirë që qeveritë kanë ndaluar pirjen e duhanit në disa zona. A nuk mendoni se është koha për të ndaluar pirjen e duhanit? Pirja e duhanit ndalohet pirja e duhanit nuk është e lehtë. Ju mund të kenë nevojë të ndihmojë më shumë se vullnet. Final Smoke ndaluar pirja e duhanit është një program i cili ndihmon duhanpirësit për të kapërcyer dëshirat nikotina.

Mesothelioma Cancer and Law

Mesothelioma Cancer dhe Ligji, Mesothelioma Cancer? Çfarë? Po, kjo është e drejtë. Kjo fjalë i çmendur ngaterruar ju nuk mund të shpallë në qoftë se keni provuar, Mesothelioma, kjo është një lloj i kancerit. Çfarë është kjo? Ju mund të merrni atë nga ekspozimi në asbest, të cilat unë do të flas për më vonë. E pra qelizat e kancerit në thelb të dëmshme të rritet në mesothelium, e cila është rreshtim se pretty much mbulon të gjitha organet tuaja të brendshme (ato që janë të rëndësishme për mbijetesën tënde si zemrën dhe mushkëritë). Pra, në një mënyrë, është si termites në një shtëpi, sepse ato paraqiten, të rritet, dhe në fund të fundit të shkatërruar atë që e mbron atë që është më e vlefshme për ju. Ju gjithashtu mund të mendojnë për atë si IRS me paratë tuaja. Mesothelioma Symptoms Kjo është një sëmundje shumë e keqe për të, dhe ju ndoshta nuk do ta duan atë. Simptomë më e zakonshme është se ju do të keni probleme të frymëmarrjes, e cila quhet gulçim, sepse kancer zakonisht dhemb mushkëritë tuaja. Ai zhvillon fluide mes mushkëritë dhe gjoks mur, që e bën të vështirë në mushkëritë tuaja. Ju gjithashtu do të humbasin peshë nëse keni kancer. Ju gjithashtu mund të keni dhimbje gjoksi dhe dhimbje të tjera të barkut. Simptoma të tjera përfshijnë clots gjakut dhe probleme të tjera të gjakut. Për të zbuluar atë, you're gonna duhet ose një gjoks x-ray apo CT hetim, të dyja të cilat ju mund të merrni nga një spital ose thjesht mjekun tuaj normale. Diagnoza e hershme është i rëndësishëm sepse është jashtëzakonisht e vështirë për të trajtuar. Ata përpiqen të përdorin teknikat si kimioterapi, terapi rrezatimi, dhe madje disa herë operacione, por prognozë (shanset e shërimit) janë me të vërtetë e ulët. Mesothelioma dhe Ligjit Pse duhet të keni kujdes për kancer Mesothelioma? E pra, para së gjithash, ju doni të dini çfarë të bëni nëse ju merrni atë. Së dyti, ka mjaft pak të holla të përfshira. Ju mund të merrni kancerin e Mesothelioma nga ekspozimi në asbest. Asbest është një lloj i mineral ose rok se ka disa prona pretty cool. Është shumë e fortë, rezistent ndaj nxehtësisë, dhe një izolant të energjisë elektrike. Ajo përdoret për të përdorur një shumë në furrat dhe sende të tjera. Tani ata e dinë që ju mund të merrni kancer nga ekspozimi i thjeshtë për asbest, edhe për dikë tjetër rrobat. Ka një marrëveshje ndërkombëtare, me përgjegjësi të gjithë, sepse në çdo rast ata përpiqen që të vendosin se kush është fajtorë për ekspozim të asbest. Ka një kërkesë të lartë për avokatët Mesothelioma nga njerëzit që janë në kërkim për kompensim për kancerin e tyre. Ka shumë dhe padive gjyqësore të tjera në vazhdim e sipër rreth botës sot, kështu që nëse ju jeni një avokat duke punuar me kancer Mesothelioma ose asbest, jeni me fat.

Supplements and Mesothelioma

Shtesa dhe Mesothelioma, nuk janë të vërteta, edhe pse shumë të kufizuara, përfitimet e dietë dhe plotësimet në mbështetjen Mesothelioma. Nuk ka asgjë për të blerë që do të pengojë këtë formë e tmerrshme të kancerit, edhe pse ngrënë perime të freskëta duket i lidhin në një ulje në normën e zhvillimit. Kohët e fundit, literaturë mjekësore sugjeron se një vitaminë B mund të paktën të bëjnë një formë të chemo për Mesothelioma më pak toksike. Dr H. L Kindler i / Seksioni Hematology Oncology në Universitetin e spitaleve Çikagos konstaton se mbikqyrur mjeksore plotësim acid folik ul ndoshta toksiciteti i (Alimta pemetrexed). Hulumtim absolutisht, pozitivisht nuk sugjeron se dikush merr pemetrexed duhet të dërgojë dikë për drejtimin farmaci të marr disa vitamina B. Punon Pemetrexed duke ndërhyrë me veprimin e acidit folik në shumëzim qelizor, duke i dhënë trupit një mundësi për të "kap" me qelizat e kancerit me anë të mekanizmave të tjera të imunitetit. Acid folik Supplemental siguron disponibilitetin e saj në proceset e tjera metabolike. Ju nuk doni të merrni acid folik aq shumë që ju trullos aktivitetin e drogës. Një tjetër arsye acid folik, dhe, për këtë çështje, vitamina B12, dhe S-adenosylmethionine (SAM-e) janë të dobishme gjatë chemo për Mesothelioma është që ata të mbështesë një proces të quajtur methylation. Methylation kthehet në detoxification (e cila nuk e marrin këtë drogë jashtë sistemit, vetëm toksina të tjera që do ta bënte efektet e saj pala e keqe), dhe ajo gjithashtu mbështet prodhimin e melatonin, duke e bërë më të lehtë për të fjetur, dhe serotonin, përmirësimin e humor. Acidi folik është diçka që ju duhet të merrni me vitaminë B-12, dhe para kimioterapia, jo gjatë ose pas. Pyesni mjekun tuaj për të siguruar që ju jeni duke marrë vitaminë B ndonjë shtesë ju mund të keni nevojë në qoftë se ju merrni këtë drogë. Disa shtesë janë një ide e keqe nëse keni Mesothelioma. Për pacientët Mesothelioma në përgjithësi, kalcium, vitamina D, dhe kërc peshkaqen janë një ide e keqe. Në qoftë se sëmundja ka përparuar, ajo do të lëshojë kalciumit nga ashti. Kalcium shtesë në lumë gjaku që ju mund të merrni nga marrja kalcium, vitamina D, ose kërc peshkaqen mund të shkaktojë hypercalcemia. Simptomet e hypercalcemia janë ndryshuar statusin e mendore, që kanë nevojë për të urinoj gjithë kohës, dhimbje të paqarta kockave, kapsllëk, dhe dhimbje koke. Nëse ju keni qenë duke marrë këto shtesë për të mbështetur Mesothelioma dhe ju keni këto simptoma, ju lutem konsultoni një mjek. Në përgjithësi, trajtimi për Mesothelioma është një kohë për të marrë të gjitha kalorive që ju mund. Kjo është shumë më e rëndësishme se sa të marrë të gjitha shtesat që dikush mund të përpiqet të shesë ju, edhe pse të gjitha shtesat e listuara këtu kushtojnë më pak se US $ 10 në muaj. Nëse ju vetëm duhet të energjisë për të ngrënë një vakt të vogël të ekuilibruar ose të marrë një vetë-përshkruar të plotësuar, me të gjitha mjetet, hani ushqim të ekuilibruar.

Mesothelioma's Connection to Asbestosis

Lidhje të asbestozë Mesothelioma, Mesothelioma është një kancer që ndodh në rreshtim të mushkërive. Shkaku kryesor i saj mendohet të jetë në kontakt me asbest. Rreth 3000 raste të reja janë raportuar çdo vit në Shtetet e Bashkuara, me rreth 8 milion njerëz që janë ekspozuar për asbest në 50 vitet e fundit. Masat e sigurisë janë vënë në vend në dy dekadave të fundit në mënyrë që të mbrojë njerëzit nga ekspozimi i asbest, prandaj, disa mendojnë se numri i rasteve të Mesothelioma do pik rreth 2020 dhe se ajo do të fillojë të bjerë, pasi që, që nga ekspozimi ndaj asbest deri atëherë do të ketë qenë mjaft të rrallë. Sigurisht, si me çdo kanceri, zbulimin e hershëm dhe trajtimit është e domosdoshme në qoftë se ka ndonjë shpresë për të mbijetuar. Megjithatë, pacientët Mesothelioma janë në disavantazh në këtë fushë, sepse simptomat marrë kudo midis 20 dhe 50 vjet për të manifestuar pas ekspozimit. Për shkak të kësaj, pacientët janë të vjetra, zakonisht mbi 50. Përveç kësaj, simptomat e parë mund të marr pjesë në maskaradë Sëmundjet si shumë të tjera më pak serioze. Kjo e bën diagnozë mjaft të vështirë. Për shkak të kësaj, kancerit është mjaft gjasa të avancuar sapo është zbuluar. Nuk ka asnjë trajtim plotësisht efektive në dispozicion. Mirëpo, ekspertët besojnë se terapia kombinim rritet shkalla e mbijetesës përballë monotherapy. Hulumtime në trajtim Mesothelioma vazhdon. Studime për mbijetesën e pacientëve Mesothelioma tregojnë se sëmundja ka një normë gjëmë prej gati 100%. Pasi të diagnostikuar me Mesothelioma, norma mesatare e mbijetesës është afërsisht gjashtë muaj deri në dy vjet. Ka patur përjashtime, të cilat vazhdojnë të japin shpresë për të pacientëve të tjerë Mesothelioma dhe familjet e tyre. Jetëgjatësia është e varur nga shumë gjëra, duke përfshirë edhe fazën e tij të diagnozës (Mesothelioma ka katër faza, me katër qenë më të avancuara) dhe lloji i Mesothelioma diagnostikuar. Testet e kryera në strukturën e indeve e qelizave Mesothelioma gjetur se ekzistenca e qelizave sarcomatous 'do të thotë një normë mesatare mbijetesën e rreth 11 muaj, 11 muaj, për qelizat e përziera, dhe 12,5 muaj për qelizat epiteliale. Megjithatë, gjërat që tha, ka të tjerë që ndikojnë Mesothelioma mbijetesa rate. Mesothelioma ka një normë mbijetesën e rreth 9% pesë vjet pas diagnozës, që do të thotë se patjetër janë më njerëzit që do të mbijetojnë afat-gjatë me këtë sëmundje. Disa nga ata njerëz janë simptomë e lirë. Dhe sigurisht, hulumtimi vazhdon të jetë bërë në mënyrë që një ditë një kurë mund të jenë në dispozicion. Një nga gjërat që ndikon shkalla e mbijetesës është shëndetësor në kohën e diagnozës. Natyrisht, nëse ju jeni të shëndetshme në kohën e diagnozës, ju jeni me siguri do të ketë një shans më të mirë të mposhtur sëmundjen ose të paktën të mbijetuar gjatë-gjatë përballë dikë që është me shëndet të dobët. Madhësia e tumorit gjithashtu çështje, ashtu si edhe sasinë e lëngjeve në zgavrën e kraharorit. Nëse tumori mund të hiqen plotësisht, kjo gjithashtu përmirëson normë mbijetesën. Lloji i qelizave të pranishëm (përshkruar si më sipër) edhe çështje. Nëse kjo është një përsëritje, atëherë normat e mbijetesës ka të ngjarë të jenë të varfra se ato të një diagnoze të parë. Nëse keni Mesothelioma, ose nëse keni një anëtar i familjes që ka, nuk do të heqë dorë shpresë. Internet pasur me burime për ata me Mesothelioma dhe anëtarët e familjeve të tyre. Këto burime janë të paçmueshme, sepse jo vetëm që ata të ju lejojnë të japë mbështetje dhe inkurajim për të tjerët në të njëjtën situatë, por ju jeni edhe i vetmuar në zhvillimet e fundit në trajtim. Kështu, këto lloje të burimeve mund të bëjë një situatë të padurueshme të paktën më e lehtë për t'u marrë me të. Dhe sigurisht, kujdesit tuaj shëndetësor i kualifikuar gjithashtu ka të ngjarë të ketë burime për ju.

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info