tetor 25, 2009

Mesothelioma Causes and the Dangers

Mesothelioma Shkaqet dhe rreziqet, Njerëzit janë të ekspozuar ndaj elementeve të ndryshme në rrethinat e tyre. Ndotjeve nga burime të ndryshme të shërbejë si shëndetësor-kërcënimeve për shumë individë, jo vetëm ndotjen e saj që na shkakton probleme. Ekspozimit ndaj disa toksina dhe kimikatet mund të jetë tepër e dëmshme për trupin tonë. Një shembull i një substancë që nuk është e shëndoshë, por produktet prodhohen nga i asbest. EPA ka vendosur që asbest është një agjent duke shkaktuar kancer. Megjithatë, pavarësisht nga përpjekjet e saj më të mirë për të marrë atë të ndaluara në Shtetet e Bashkuara, ajo nuk është e ndaluar. Shumë njerëz besojnë se asbest është i ndaluar, por kjo nuk është. Ekspozimi ndaj asbest mund të çojë në një formë të kancerit. Kjo formë e kancerit është përmendur shpesh si Mesothelioma. Njerëzit që zhvillojnë këtë formë e kancerit ishin ekspozuar shpesh me asbest në formën e grimcave asbestit, pluhur asbest, fibrave asbest, ose llojet e tjera të ekspozimit. Në fakt, shumë njerëz që kanë larë rrobat e dikujt që ka punuar me asbest. Mesothelioma zhvillon mesothelium ose kur rreshtim se mbron shumica e organeve të brendshme të njeriut zhvillohen qelizat malinje. Kjo sëmundje e mushkërive nuk ka dhënë një rezultat i menjëhershëm negativ shëndetësor. Është ndjerë zakonisht nga një person pas 20 deri 50 viteve të ekspozimit të vazhdueshëm për asbest. Nëse keni punuar me ose jetuar me dikë i cili ka punuar me asbest për një periudhë të gjatë kohe, ju duhet të jetë i vetëdijshëm për simptome të përbashkët të Mesothelioma. Simptomat më të zakonshme të Mesothelioma përfshijnë në vijim: lodhje, dhimbje kraharori, humbje peshe, kollitjes deri gjakun, lëngun rreth mushkërive, clots gjak, nivelet e ulët të sheqerit në gjak, ethe, etj .. Nëse ju apo dikush që ka jetuar me të për një kohë të gjatë ishin të ekspozuar ndaj asbest mbi një bazë të rregullt, është mirë të flisni me mjekun tuaj për këtë. Nëse mjaft të rënda, ajo mund të shkaktojë të mushkërive të rrëzohet. Për të gjetur nëse pacienti nuk e ka këtë sëmundje të mushkërive, mjekët përdorin një nga disa analiza. Metodat më të zakonshme të përdorura për të zbuluar nëse një person ka Mesothelioma janë: Chest X-rrezeve, CT scan, imazhi rezonancë magnetike ose MRI. Pas një nga format e mësipërme të testimit është bërë, kjo është mjaft e zakonshme për mjekun që të bëni një biopsi. Një biopsi është një procedurë ku doktori merr një mostër e indeve të mushkërive. Pasi rezultatet nga këto teste janë kthyer, mjeku do të jetë në gjendje për të përcaktuar nëse gjendja është e pranishme ose jo përfundimisht. Pas ditur rezultat i bazuar në këto provime, pacienti duhet të nënshtrohet trajtimit të caktuara për të zbutur siklet se mushkëritë e tij ose të saj janë duke përjetuar.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info