tetor 25, 2009

Essential Facts of Mesothelioma and Asbestos Exposure

Fakte Essential e Azbesti Exposure Mesothelioma dhe pavarësisht nga përpjekjet e agjencive të shumta shëndetësore në të gjithë botën në përpjekje për të edukuar publikun mbi definicionin dhe efektet e Mesothelioma, ajo është për të ardhur keq që ka ende ekziston një shumicë e madhe e popullsisë lokale në përpjekjen për të kuptuar përpjekjet e tilla. Me këtë artikull, unë shpresoj se fakte të caktuara mund të jetë shkruar nga shumë më të qartë në terminologjinë e thjeshtë sa të jetë e mundur. Për të nisem, Mesothelioma është një formë e rrallë e kancerit në të cilën qelizat malinje apo kanceroze, janë gjetur në mesothelium, një qeskë mbrojtëse që mbulon shumicën e organeve të brendshme të trupit tonë. Aktualisht, statistikat e kanë provuar se një shumicë e njerëzve që vuajnë nga Mesothelioma, kanë patur kontakt të parë me materiale të njohur si asbest, në rrjedhën e punës së tyre apo të ekspozimit. (Mesothelioma ose kanceri i mesothelium) është një sëmundje në të cilën qelizat e mesothelium bëhen abnormale dhe ndajnë pa kontroll ose urdhër. Efekti i njohur është se pushtimi dhe dëmtimit të indeve dhe organeve të afërt mund të ndodhë. Qelizat e kancerit mund të përhapet edhe nga vendndodhja e tyre fillestare në pjesë të tjera të trupit. Dhe shumë shpesh, Mesothelioma fillon në pleurë ose peritoneum. Pleurë është membranë rrethon se zakonisht mushkëritë dhe linjave muret e zgavrën gjoks, ndërsa peritoneum është indeve që mbulon shumicën e organeve në zgavrën e barkut. Përveç kësaj, mbulon cipë e zemrës dhe mbron zemrën, ndërsa indet përreth organet e brendshme riprodhuese mashkullore quhet vaginalis membranë testis. Për femra, kjo do të jetë e njohur si membranë serosa uteri. Ndërsa ajo është raportuar veçanërisht në Shtetet e Bashkuara të Amerikës vetëm se ndodhja e Mesothelioma ka qenë në një shkallë të vitit 2000 raste në vit në 20 vitet e fundit, ndoshta ka më shumë raste të paraportuara të cilat kanë shkuar u dalluar dhe për këtë arsye, nuk kapen në të dhënat zyrtare. Në mënyrë tipike, Mesothelioma ndikon kryesisht gjinisë mashkullore, por edhe pse (të përmendur si më lart) kjo formë e kancerit ka prekur kryesisht ata që janë në kontakt të drejtpërdrejtë me materialet asbest në rrjedhën e punës së tyre, ka qenë edhe ndodhi atyre që nuk kanë pasur ekspozim direkt me asbest. Para se të shkojmë më tej, ne kemi nevojë të jetë i qartë se ku asbest vjen nga. Në thelb, asbest i referohet një grup të mineraleve që ndodhin natyrshëm si masa të, fibrave elastike të forta që mund të ndahen në temat e hollë dhe të endura. Asbest është gjetur shpesh në lidhje me materialet e ndërtimit si çimento, materiale për mbulim, produktet parket, etj Si asbest merr në sistemin e njeriut, është kur gjatë procesit të prodhimit, ku nuk ka kontroll të rreptë mbi procesin e manipulimit, grimcat gjeneruar nga asbest do noton në ajër dhe thithur ndoshta nga individët, duke shkaktuar probleme serioze shëndetësore. Kjo pra jep rritje me format e tjera të kancerit dhe një prej tyre, Mesothelioma. Historikisht, Mesothelioma u zbulua veçanërisht pas Luftës së Parë Botërore dy, si pjesë e procesit të industrializimit dhe përpjekje në rritje të luftës. Miliona amerikanë ishin të besohet se ka qenë e ekspozuar ndaj pluhurit asbest grimcave në kohën e tyre të punës. Dhe kur këto kthehen në shtëpi folks të dashurit e tyre, besohet se pjesëzat e pluhurit që kishin mbetur në attires e tyre të punës ishin të thithur më pas nga familjarët e tyre, duke krijuar kështu një formë të "ndotjes kryq" efekt. Ndërsa sigurinë profesionale dhe shëndetin akt sot e ka kufizuar sasinë e punëtorëve asbestit mund të jetë ekspozuar ndaj, rrezik nuk është e qartë plotësisht zbutet dhe të shfaqjes së Mesothelioma është ende e mundur. Për të minimizuar ekspozimin, si dhe ndotja kryq, punëtorët në industri të tilla duhet të ndryshojë nga para se të nisej workstations e tyre dhe dush. Ky koncept është i ngjashëm me ekspozimin gjatë një pasojat kimike, ku procesi i pastrimit të ndotjes është vendosur.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info