tetor 25, 2009

New Research Gives Hope to Asbestos Disease Sufferers

Studim i ri i jep shpresë për të Azbesti Sëmundjeve sufferers hulumtimet e re mjekësore, e cila ka izoluar një gjen që shfaqet për të mbrojtur kundër kancerit të mushkërive, është mirëpritur nga campaigners Azbesti si një zbulim të madh potencial masiv. Mesothelioma, e cila është shkaktuar nga pluhuri ingesting asbest, ka rezultuar në vdekjen e ish punëtorëve shumë manual në Mbretërinë e Bashkuar. Rreth 2.000 njerëz çdo vit janë diagnostikuar me sëmundje, duke rezultuar në një kosto të madhe për të NHS-së dhe vuajtje të tmerrshme për pacientët, të cilët duhet të nënshtrohen kancer kimioterapia dhe të tjera duke u ndeshur me procedurat mjekësore. Përparime ofron shpresë Hulumtimet e reja, nga shkencëtarët në Universitetin e Nottingham, ka zbuluar një mundësi për trajtimin jo Mesothelioma por vetëm forma të tjera të kancerit si. Shkencëtarët zbuluan se mostrat e analizuara të kancerit të mushkërive ata ishin të humbur një gjen i quajtur LIMD1, të cilat ata besojnë se vepron si një qetësues tumor në trup. Ed Yong nga Cancer Research UK komentoi se: "Ky studim plotëson në një pjesë të enigmës së kancerit të mushkërive. Tani ne e dimë se është një LIMD1 e një grupi elite e gjeneve që mbrojnë qelizat tona kundër ndryshimeve që mund të çojnë në kancer. Pa mbrojtjen e tij , qelizat e bërë më të prekshëm për të shkaktuar kancer-kimike, të tilla si ato që gjenden në tym cigare. " Familjet e viktimave Mesothelioma përshëndeti gjithashtu lajmeve dhe shpresonte se përparim do të çojë në progres në izoluar një gjen i cili do të mbrojë kundër asbest sëmundje të lidhura. Anne Craig David cilit burri vdiq nga sëmundja tha se ajo shpresonte për një shërim për sëmundjen. "Ky zbulim mund të ketë pasoja shumë të rëndësishëm për kërkime në Mesothelioma. Hulumtuesit zbuluan se njerëzit pa këtë gjen të veçantë ishin më shumë të ngjarë të vdesin nga kanceri në mushkëri, por duket të jetë i mbrojtur nëse ata e kishin atë. Unë do të shpresoj se kjo do të thotë një gjen në mushkëritë gjithashtu mund të ndihmuar në mbrojtjen e njerëzve kundër Mesothelioma, "tha ajo. Pretendimeve personale lëndimit Kompensim Mesothelioma është një nga shkaqet kryesore e lëndimit të pretendimeve personale të lidhura për të punuar në Britani të Madhe dhe mijëra familje kanë fituar nga të dashurit e tyre-ato ish punëdhënësit. Një vendim të fundit në gjykatë të lartë të gjetur se të afërmit ishin gjithashtu në gjendje të kërkoni kompensim nga siguruesit edhe nëse kompania që ishte përgjegjës për sëmundje kishin shkuar jashtë biznesit. Ky vendim është veçanërisht me rëndësi jetike sepse Mesothelioma merr shumë vite të bëhet e dukshme. Si edhe punëtorët e vetë, të afërmit e punëtorëve kanë qenë gjithashtu të prekur nga sëmundja. Në një rast të fundit, një pensionist i është dhënë një pagim £ 250,000 pas gruaja e tij ishte e ekspozuar ndaj asbest duke larë rrobat e tij. Patricia Eccles Alfred larë rrobat e burrit të saj rregullisht për 10 vjet dhe pluhuri që ndërtuar deri më uniforme ish-MOTORS tub shkaktuar e saj për të zhvilluar sëmundje. "Unë jam i zemëruar me kompani dhe veten time, dhe të ndjehen fajtor për shkak Patricia kapur sëmundjen nga rrobat e mia. Paratë nuk do t'i sjellë Patricia prapa, por të paktën do të sigurojë kujdes Joana për të ardhmen," tha z. Eccles. Me dëmin e shkaktuar çdo vit nga sëmundje, është me rëndësi jetike që progresi është bërë në drejtim të parandaluar raste të ardhmen dhe kjo duket më shumë të ngjarë pas këtij hulumtimi, sipas Anne Craig. "Unë mendoj se kjo mund të jetë potencialisht lajme e madhe për ata me Mesothelioma, plus ato të dashurit e tyre," shtoi ajo.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info