tetor 25, 2009

Things You Can Do to Prevent Mesothelioma and Asbestos Cancer

Gjërat mund të bëni për ta parandaluar dhe Azbesti Mesothelioma Mesothelioma Cancer është një lloj kanceri që ndikon mesothelium ose harar si mbrojtese duke mbuluar e organeve të brendshme. Shkaku kryesor është ekspozimi ndaj asbest. Prandaj, parandalimi është mirë të mundshme për të shmangur ekspozimit ndaj asbest. Mesothelioma merr rreth tridhjetë viteve pesëdhjetë vetë për të bërë të njohur. Njerëzit mbi moshën gjashtëdhjetë e pesë kanë treguar një tendencë në rritje për zhvillimin e kancerit asbest. Mesothelioma ndodh më shpesh në meshkuj se në femra. Asbest është një mineral që është shumë i zakonshëm që përdoret. Për shkak të rrezikut në rritje shëndetin përdorimin e asbestit është reduktuar sipas rregullave të qeverisë. Përkundër të gjitha rregullave asbestit është duke u përdorur në industrinë e prodhimit shumë ku ajo është e detyrueshme për prodhimin. Metoda më e efektshme e parandalimit është që të kufizojnë ekspozimin. Duke punuar në një kompani e cila përdor asbest nuk është i sigurt. Duke kërkuar për punësim alternativ do të jetë opsioni më e sigurt. Kompani kanë lidhur me masat e sigurisë dhe asbest mund të siguruar se ata janë duke u ndjekur. Punë shpeshti shihet që paraqesin rrezik më të lartë të Mesothelioma janë: 1-izolim dhe instalimet e prodhimit. 2-Minierave 3-punëtorët hekurudhore 4-Punëtorët në fabrika 5-kompanive prodhuese Azbesti 6-oborr punëtorët e anijes 7-Automobilistikë riparime 8-Prodhuesit e maskat e gazit Shumë shtëpi të vjetra përmbajnë gjurmë e asbestit. Nëse ju dyshoni shtëpinë tuaj të përmbajë materiale bërë e asbestit ato mund të testohen në laborator. Nuk janë të agjencive që kanë të bëjnë me heqjen e asbestit dhe ata mund të kontaktohet për heqjen e asbest nga shtëpia juaj. Edhe pse kjo mund të bëhet nga vetë ajo është e sigurt për të lejuar një zvogëlimin asbest ose kontraktuesi heqje të kryer procedurën. Asbest se nuk është i shqetësuar nuk është konsideruar një rrezik shëndetësor. Por në qoftë se ka flaking, tavane shkrifët dhe hidraulik dhe nëse ndërtesa është e ndërtuar para 1980 atëherë ka mundësi që ato përmbajnë asbest dhe duhet të hiqet në mënyrë të sigurtë. Ndertesa publike si shkollat, ndërtesat zyra, bibliotekat, teatrot etj të gjithë janë të prirur për këtë rrezik. Problemi duhet të sjellë në njoftimin e autoriteteve të qytetit. Jetojnë pranë dikë që punon pranë asbest ekspozon edhe ju mineral. Asbest mund të transportohen nëpërmjet veshjeve, lëkurës dhe flokëve. Edhe një fillesat pak e asbestit ndonjëherë mund të çojë në Mesothelioma. Pasi keni qenë ekspozuar ndaj asbestit dhe ende nuk janë diagnostikuar me kusht fatal, ka ende shpresa për ju. Nëse kujdes është marrë edhe ju nuk mund të zhvilluar. Testet e gjakut mund të bëhet çdo vit për të konfirmuar se jeni mirë. Ka mjete të tjera diagnostikuese që mund të kryhet çdo vit për asbest ekspozuar individëve për të rikonfirmoj statusin e tyre shëndetësore. Këto teste edhe ndihmë në zbulimin e hershëm, kur gjendja është i shërueshëm dhe mund të kontrollohet. Pirja e duhanit duhet të ndalet që duhanpirësit janë më të prirur për fillimin e kusht nëse ato kanë ekspozim histori asbest. Parandalimi është mënyra më e mirë në Mesothelioma që është fatale nëse nuk ju jipet diagnoza e hershme.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info