tetor 25, 2009

Mesothelioma Prevention and Precaution

Mesothelioma Parandalimi dhe përkujdesje, në artikullin tim të parë i përkasin "Mesothelioma dhe efekte anësore asbest", unë kam diskutuar shkurtimisht mbi efektet anësore të mundshme të përbashkët folks ndoshta me të duhet të ballafaqohen ata kanë ndonjë formë të mobilje apo pajisje pasuri brenda Premisa e tyre e okupuar (si në shtëpi, si dhe vendin tuaj të punës) që janë bërë kryesisht nga materiale të përbërë prej komponenteve asbestit apo elementeve. Kjo u vu në pah se punonjësit e angazhuar në industri të caktuara ose tregtare përdorimin ose duke punuar me asbest materiale duhet të mbrohen në mënyrë adekuate. Në mënyrë të veçantë, çfarë niveli të mbrojtjes, si masë paraprake duhet të ndërmerren? Së pari, le të shohim në mjedisin e punës ju ndodheni në: A është e ventiluar në mënyrë adekuate ose me ventilim natyror (si në një vend pune me shumë bujare e dritare hapje) ose ventilim mekanik (si në vendin e punës tuaj është ajër të kondicionuar ose u janë dhënë me të tjera anë të ventilimit presion pozitiv)? A stacionet e punës edhe Spaced jashtë? A makineri të përdorura nga secili Spaced nga stafi dhe si? Mjedisin e punës duhet të jetë vlerësuar si duhet si ajo do të përcaktojë më tej nivelin e mbrojtjes personale që do të duhet të sigurojnë për stafin tuaj ose të pavarur me kusht (varësisht se a jeni duke punuar në një organizatë të madhe ose nëse ju vetë jeni të punësuar). Një mjedis pune e cila ka vendosur stacione të punojnë shumë afër me njëri-tjetrin, është në një dhomë të zihet fryma dhe e nxehtë, ose ndodhet në një vend me lagështi do të ndikojë si asbest grimcave kur lirohen në mjedis do të shumoj. Aq sa është e mundur, një formë dhe të ekuilibruar të punës së ventilimit duhet të praktikohen. Ndërsa-ajër të kondicionuar punës së gjithë ndoshta i kushtueshëm në afat të gjatë dhe në këtë mënyrë jo të realizueshme në drejtim të faturave mujore elektrike, kjo formë e bilancit mund të mbahet me hapje dritaren përshtatshëm planifikuar siç duhet me kontraktuesi ose projektues hapësirë. Duke shkuar më tej, zgjedhja e ndriçimit gjithashtu luan një pjesë në temperatura ndikojnë dhomë. Too dritat e shumta që nuk janë të Spaced mirë jashtë? E pra, ju merrni foto. Norma e lirimit të grimcave asbestit nuk është varur vetëm nga temperatura e mjedisit, por është gjithashtu e varur nga niveli i punës që ushtrohet mbi të. Me këtë, ne jemi duke iu referuar normës së prodhimit të komponenteve asbestit të tillë (të tilla si prodhim gips bordit, etj). Ndërsa nuk mund të jetë një vendim i mençur e biznesit për të ngadalësuar norma e prodhimit në emër të punës së sigurisë dhe shëndetit (pastaj përsëri, varet se kush dhe ku jeni duke punuar për të), sigurimin e pajisjeve personale mbrojtëse të përshtatshme (ose PPM) do të hyjë në lojë. Në nivel minimal, një e duhur në mënyrë individuale-N95 i pajisur nivelit të përballet me maskë së bashku me syze duhet të sigurohet për nivelin e sipërm gjoks, e ndjekur nga këpucët sigurinë e duhur, së bashku me dorashka industrial-grade punës për gjymtyrët. Pjesa tjetër e trupit duhet të jetë e mbuluar në një të përgjithshme e duhur. Me gjithë këtë në vend, ju tani do të fillojnë të kuptojnë pse vendin tuaj të punës duhet të ventiluar siç duhet, jo vetëm për të minimizuar përhapjen e grimcave asbestit, por edhe për hir të punës rehati personale e cila do të ndikojë edhe nivelin e përqëndrimit të një individi të punës kur vepron një makineri ose prerjes mjet. Dhe në fund të çdo ditë para se të lënë vendin e punës tuaj, sigurohuni që të gjitha PPM e listuara më sipër ruhet si duhet në një dhomë magazinimi të përcaktuara ventiluar mirë dhe pantallona të gjera tuaja janë dërguar për t'u larë. Eshtë e panevojshme të thuhet, se do të jetë tepër e këshillueshme që ju dhe stafin tuaj të marrë një dush para se të nisej jashtë si. Kjo është në përputhje me konceptin e reduktimit të rrezikut.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info