tetor 25, 2009

3 Potential Peritoneal Mesothelioma Symptoms

3 Simptomet e mundshme Peritoneal Mesothelioma Mesothelioma është një nga llojet më të zakonshme të kancerit të ndikojnë në rreth 2000 njerëz në Britani të Madhe të çdo viti. Ai zhvillohet kur linings të mushkërive apo bark të fillojnë të rriten në një mënyrë të shpejtë dhe të pakontrollueshme. Ky kusht është pothuajse gjithmonë e shkaktuar nga ekspozimi ndaj asbestit dhe për shkak të kësaj ajo është mbiquajtur shpesh kancer asbest. Në qoftë se kjo ndikon në rreshtim të abdomenit (peritoneum) është përmendur si Mesothelioma peritoneal. Në këtë artikull unë do të përmbledhur tre simptome të mundshëm për këtë lloj kanceri dhe diskutuar hapat që duhet marrë nëse vëreni ndonjë prej tyre. Peritoneum (rreshtim të barkut) në të vërtetë ka dy shtresa; e brendshme (thellë) shtresë që është pranë organeve të barkut dhe të jashtme (parietal) shtresë e cila është ngjitur me murin e barkut. Një nga funksionet e peritoneum është që të nxjerr një lëng lubricating për të lejuar organet e barkut të lëvizur kundër njëri-tjetrit. Kur Mesothelioma peritoneal ndodh kjo çon në të dyja këto shtresa të bëhet e trashë. Kjo pastaj mund të çojë në një numër të simptomeve të padëshirueshme që janë diskutuar më poshtë: 1) ASCITES: - Si shtresat e brendshme dhe e jashtme e peritoneum të bëhet e trashë, lëngu lubricating mund të bëhen të bllokuar në këtë zonë. Kjo pastaj mund të çojë në ndërtimin e një lëng i cili njihet si ascites. Ascites mund të shpjerë në fryrje në bark dhe shkaktojnë dhimbje në bark si ndërtimin e lëngjeve shkakton peritoneum për shtyp kundër organeve të barkut. PAIN 2) barkut: - Si Mesothelioma peritoneal zhvillon dhe tumor rritet në madhësi se mund të fillojë të ushtrojë presion ndaj organeve të barkut. Kjo shpesh shkakton dhimbje të barkut dhe parehati. Siç u tha më lart ascites (tjetër simptomë peritoneal Mesothelioma) gjithashtu mund të çojë në dhimbje të barkut. 3) DOBET zorrë FUNKSIONIMIN: - Si tumor rritet në madhësi apo ascites shkaktojnë ënjtje tej zorrët mund të jetë i bllokuar. Kjo mund të bëjë të vështirë të nxjerr mbeturina nga trupi dhe gjithashtu të çojnë në probleme të mëtejshme zorrë. Nëse ju vëreni simptome të ngjashme me ato të diskutuara më lart ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj menjëherë. Me parë mjeku juaj ju duhet të informojnë ata simptomeve që ju kanë përjetuar dhe tregoni atyre se ju keni qenë më parë në kontakt me asbest. Pasi mjeku juaj ka këtë informacion ata do të jenë në gjendje për të kryer analizat e nevojshme dhe për të përcaktuar nëse keni Mesothelioma peritoneal. Pas kësaj ata më pas mund të diskutojë mundësitë e duhura trajtim me vete nëse është e nevojshme. Mesothelioma është një nga llojet rarest të kancerit. Në shumicën e rasteve këto simptome do të kthehet të jetë diçka shumë më pak serioze. Megjithatë, duke parë nga mjeku juaj ju mund të merrni një opinion profesional për Mesothelioma nëse keni apo jo. Nëse ju keni pasur dhimbje të vazhdueshme të barkut, barku juaj ka bërë fryrë ose ju keni pasur probleme rregullt zorrë te shihni mjekun tuaj menjëherë.

0 Komento edhe ti Ketu:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info